Paikalliset

Kylpylähotelli Päiväkumpu on Lohjan Vuoden 2015 matkailuyritys

Voiton toi laadullinen tasokkuus, asiakaslähtöisyys ja palvelun toimivuus.

Vuoden parhaat Päivi Pälvimäki (vas.), Felix von Willebrand, Saara Latva ja Tero Eskola Päiväkummusta, Torsti Salonen (takana), Aira Samulin, Kirsi Mantua-Kommonen ja Katja Juntunen.

marja puisto

 

 

LOHJA | Lohjan Matkailupalvelukeskus järjesti perjantaina Matkailugaalan Kisakallion Urheiluopistolla. Gaalassa julkistettiin Vuoden matkailuyritys, joka on Kylpylähotelli Päiväkumpu Karjalohjalta.

Päiväkumpu on kehittynyt viimeisen viiden vuoden aikana monella osa-alueella.

– Infra, mittavat investoinnit, hyvät ja laadukkaat palvelut, erinomainen käyttöaste, verkostoituminen, ympärivuotinen toiminta, palkinnon luovuttanut Petri Tarkkanen luetteli voittoon vaikuttaneita tekijöitä.

– Tuntuu kivalta, että muutkin ovat huomanneet sen työn mitä olemme tehneet Länsi-Uudenmaan kehittämiseksi. Yhteistyö on kaiken a ja o, jokaisen yrityksen hyöty. Olemme tehneet yhteistyötä Lohjan Matkailupalvelukeskuksen ja Lohjan Lumon kanssa ja päässeet monta askelta eteenpäin. Tavoitteena on saada kesällä käyttöön alueellinen matkailuverkkokauppa, joka helpottaa matkailuyrittäjien yhteistyötä, Päiväkummun johtaja Tero Eskola kertoi.

Illan muut palkitut olivat Swimming Holidays In Finland, Hyrsylän Mutka ja sen emäntä Aira Samulin, Torsti Salonen, AuroraXplorer, Paavolan tammi ja Lohjan kaupunginorkesteri. Paras yhteistyökumppani - palkinnon sai Lohjan kaupunginorkesteri ja sen edustajat Felix von Willebrand ja Katja Juntunen. Tähän sarjaan yritykset saivat tehdä ehdotuksiaan, ehdotuksen voittajasta teki Cafe Lauri.

Muut voittajat valitsi tuomaristo, johon kuuluivat Lohjan kaupungin matkailupäällikkö Minna Ermala, Länsi-Uusimaa lehden päätoimittaja Päivi Kallo, yritysneuvoja Outi Nyman Novagosta, Lumo matkailu Oy:n toimitusjohtaja Jukka Punamäki, Lohjan Yrittäjien puheenjohtaja Juhani Hyry, aluejohtaja Mika Kortelainen Laurea AMK:sta sekä Kisakallion edustajat Harri Hollo ja Petri Tarkkanen.

Vaikuttavin sisääntulo oli Vuoden some-ilmiö -tittelin saaneella Paavolan tammella. Gaalan sanavalmis juontaja Kaj Kunnaskin meni hetkeksi sanattomaksi, kun tammi asteli takahuoneesta esiin. Tammen nahkoihin oli sukeltanut Vaahterateatterin Tuomo Laine. Tammen palkitseminen oli hauska oivallus.

Vuoden rohkea aluevaltaaja AuroraXplorer on mielenkiintoinen yritys. Yrityksellä ei ole pelkoa kohderyhmän supistumisesta, sillä se tuotteistaa palveluja kiinalaisille. Yritys tuo Suomeen esimerkiksi leirikoululaisia, joille mustikoiden poimiminen, kalastus, Lapin luonto, poroajelut ja salibandyn pelaaminen ovat huimia elämyksiä.

Kirsi Mantua-Kommonen arvelee yrityksensä myynnin ylittävän tänä vuonna miljoonan euron rajan, viime vuonna se oli 100 000 euroa.

Lohjan majoitusöiden määrä kasvoi viime vuonna 11,8 prosenttia. Yöpymisiä oli 8 000 enemmän kuin vuonna 2014. Juhlapuheen pitänyt Lohjan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Irene Äyräväinen toivoi, että huima luku pysäyttäisi Lohjan päättäjät kunnolliseen pohdintaan. Hän peräänkuulutti enemmän innovaatiota Lohjan liike-elämältä. Suurten tapahtumien aikana Lohjalla myydään palveluja etsiville ei oota.

Vuoden 2015 parhaat

Vuoden matkailuyritys on Kylpylähotelli Päiväkumpu. Uusi kylpylä avautuu 9. huhtikuuta.

Vuoden vaikuttava elämys on Hyrsylän Mutka ja Aira Samulin.

Vuoden opas Torsti Salonen palvelee noin 100 ryhmää Lohjalla vuodessa.

Vuoden rohkea aluevaltaaja AuroaXplorer kasvattaa Kiinassa Lohja-tietoutta.

Vuoden matkailutulokas Swimming Holidays järjestää avovesiuinteja Päivi Pälvimäen ja Tuomas Kaarion johdolla.

Vuoden yhteistyökumppani, Lohjan kaupunginorkesteri.

Vuoden some-ilmiö, Paavolan tammi.

Helena Kontio sai matkailuhenkilöstön Greenstart-palkinnon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat