Paikallisurheilu

HoTa iski VanLen nurin

Nuori lohjalaisjoukkue tarvitsi neljä erää voittoon Perttilässä.

HoTan kapteeni Noora Mäkelä passasi Iida Mäelle, joka iskee. Vantaan Elise Rannila (oik.), Taina Kiviluoto ja Judith Klievink ovat myöhässä.

Markku Nikkanen

Lohja | Hongiston Tarmo kaatoi Vantaan Lentopallon naisten kolmosen noususarjassa sunnuntaina Perttilän liikuntahallissa. HoTan nuoren joukkueen voittonumerot olivat 3–1 (25–20, 20–25, 25–9, 25–22).

– Voitto tuli tutusta vastustajasta taistelun jälkeen ja se maistui, sanoi HoTan valmentaja Sami Saarela.

HoTa aloitti ottelun jälleen vahvasti ja esimerkkiä näytti kapteeni Noora Mäkelä loistavalla syöttövuorollaan. HoTa hallitsi erää varsinkin kokeneen Eija Taskisen sekä rohkeasti pelanneiden yleispelaajien Inka Kärkkäisen ja Roosa Rantasen hienoilla ratkaisuilla.

Voitetun avauserän jälkeen HoTa siirtyi täysin nuorisokentälliseen, ja vieraat käyttivät sen hyväkseen. Vantaa karkasi HoTan tehtyä helppoja virheitä niin aloituksessa kuin vastaanotossakin. Kotijoukkueen hyökkäykset päättyivät liian usein Vantaan korkealle nousseeseen puolustukseen.

– En tiedä, mistä se johtuu, kun saamme vastuuta, niin kaikki menee hosumiseksi ja jännitys lisääntyy. Uskallus vain puuttuu, pohti joukkueen kapteeni Noora Mäkelä.

Kolmanteen erään joukkueen ”äitihahmo” Taskinen tuli jälleen kentälle ja toi joukkueeseen uskallusta. Erä oli täysin Hongiston näytöstä.

Vantaa meni neljännen erän alussa 5–10-johtoon. Hongiston aikalisän jälkeen kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 13–13 Taskinen painavien syöttöjen myötä. Kun HoTan tytöille tuli onnistumisia, alkoi Vantaan selkäranka murtua.

Nousukarsintojen kärkipaikkaa havitteleva HoTa pelaa ajoittain viihdyttävää lentopalloa. Pelaajien virheherkkyys vaihtelee liiaksi ottelun aikana. Taskisen lisäksi onnistuivat Mäkelä ja Kärkkäinen.

– Saimme suunnitellusti otettua kiinni Vantaan pitkän Küllike Lindholmin, joka vasenkätisenä ja ulottuvana pelaajan on tehnyt peleissä runsaasti pisteitä.

– Pelimme oli ajoittain hyvällä tasolla, mutta aloitussyöttöjen epäonnistuminen ihmetyttää, Saarela pohti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat