Saukkolan meijerimuseon tiloihin yritystoimintaa ja asunto

Saukkolan Meijerimuseon kokoushuoneeseen tulee Olini Oy:n toimisto, jossa työskentelee 8-10 henkilöä. Olini Oy on kahden perheen omistama yritys. Kuvassa Jenni Liukkonen (vas.) ja Anna-Liisa Lundell.

Erja Hinkkanen

Valio on myynyt Saukkolassa sijaitsevan meijerimuseon. Ostajat, Mikko Griinari ja Anna-Liisa Lundell Espoosta kunnostavat yläkertaan itselleen asunnon ja vuokraavat loput tiloista osittain omistamalleen yritykselle Olini Oy:lle.

Kauppasummaa osapuolet eivät paljasta.

Olini Oy valmistaa Nutrolin-ravintoöljyjä kissoille, koirille ja hevosille. Tuotanto säilyy Somerolla. Saukkolaan muuttaa yrityksen toimisto ja verkkokauppa.

Ensi töikseen Griinari ja Lundell kunnostavat kiinteistön perusteellisesti. Työhön ryhdytään heti kun rakennusluvat on saatu.

Vaikka meijerimuseo on jyhkeä kivirakennus, on se kärsinyt kosteusvaurioita. Sen huomaa seinien kupruilevasta maalista.

Uudet omistajat konsultoivat kunnostamisessa Museovirastoa.

– Kaikki tehdään taiteen sääntöjen mukaan, Lundell sanoo.

Hän lupaa kesällä järjestää avoimet ovet.

Meijerimuseo on alkujaan Nummen meijeri. Valio osti kiinteistön vuonna 1986 ja entisöi sen museoksi. Museo aloitti toimintansa vuonna 1989.

Lohjan Seudun Latu toivoo, että Sammatista löytyisi vapaaehtoisia ulkoiluttajia Kaisankallion asukkaille. Yhdistys antaa tarvittavan opastuksen työhön, sanoo puheenjohtaja Veli Ryhänen.

Kaisankalliossa on kolmetoista asukasta, josa osa kykenee liikkumaan omin voimin, osa on vuodepotilaita, kertoo osastonhoitaja Kaisa Niskala.

Henkilökunta ei ehdi ulkoiluttaa, sillä vuorossa on aina vain kaksi hoitajaa.

Niskala kertoo, että osa omaisista käy läheisensä kanssa ulkoilemassa, mutta osalla asukkaista ei ole ketään.

Ryhänen toivoo, että ulkoiluttajia löytyisi sen verran, että vanhukset voisivat lähteä viiden tai kuuden hengen ryhmänä ulos.

Erityisesti Kaisankallion asukkaat ovat toivoneet pääsyä Sammatin kesätorille lauantaisin.

Toivottuja ulkoilupaikkoja ovat myös hautausmaa, kirkko ja kauppa.

Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet voivat ilmoittautua Veli Ryhäselle p. 0440 382 500 tai sähköposti [email protected].

Suomen Punaisen Ristin Nummi-Pusulan osasto järjestää perinteisen Kirppistapahtuman Punaisen Ristin viikon perjantaina 12.5. klo 12–16. Ehjää ja puhdasta tavaraa vaatteita otetaan lahjoituksina vastaan, joko suoraan paikalle tuotuna tai hyvissä ajoin Pusulan Kukkakaupalle. Kirpparin jälkeen jäljelle jääneet tavarat SPR toimittaa kierrätystavaratalo Konttiin Espoon Muuralaan.

Nummi-Pusulan Mieslaulajat järjestää kevätkonsertin Ikkalassa Juhlatalo Kokilla sunnuntaina 23. huhtikuuta klo 14. Kuoro esittää muun muassa Unto Monosen säveltämän Satumaan sekä Toivo Kärjen, Harry Bergströmin ja Jukka Kuoppamäen sävellyksiä. Useimmat kappaleet ovat Hannele Solalan sovittamia ja hän toimii myös kuoron johtajana.

Konsertti on lounaskonsertti ja pitopöytä on katettuna kello 13 alkaen. Pitopöydän hinta on 25 euroa henkilöltä ja siihen sisältyy kello 14 alkava konsertti.

Käyttäjän erja.hinkkanen@media.fi kuva
Erja Hinkkanen