Virkkalassa tempaistaan kevät käyntiin lauantaina: "Haluamme muistuttaa, että täällä on monipuolisesti palveluja"

HIlman Herkun yrittäjä Nina Granath (oikealla edessä) valmistelee Virkkalan Kevättempausta yhdessä muiden Virkkalan yrittäjien kanssa. Kuvassa oikealta vasemmalle: Minna Lahti, Janne Loikkanen, Janika Lehtonen ja Kenneth Emet.

Noora Palola

Kevättapahtuma lauantaina 22. huhtikuuta.

VIRKKALA|Virkkalassa tempaistaan toista kertaa kevättapahtumalla 22.4. kello 10–13. Tapahtuman takana ovat Virkkalan yrittäjät, jotka halusivat elävöittää taajaman toimintaa.

– Haluamme muistuttaa, että täällä on monipuolisesti palveluja. Kaikkea ei kannata hakea liian kaukaa, sanoo Minna Lahti Virkkalan Säästöpankista.

Syksyllä Virkkalassa on perinteisesti Virkkalapäivä, mutta viime vuonna Virkkalan yrittäjien hallituksessa alettiin miettiä, että myös kevät kaipaisi virkistystä.

– Tahdoimme kevääseen samantyyppisen tapahtuman, kertoo Nina Granath Hilman Herkusta.

Viime vuonna tapahtuma keräsi reilut 400 osallistujaa. Tänä vuonna tarkoitus on houkutella lisää ihmisiä ottamalla mukaan kirpputorimyynti.

– Paikalle saa tulla myymään, kunhan keskustelee ensin myyntipöydän paikasta kiinteistön omistajan kanssa, sanoo Virkkalan yrittäjien puheenjohtaja Kenneth Emet.

Osa tilasta jää yrittäjien ständeille ja erilaisille ohjelmanumeroille. Paikalla pääsee myös ihastelemaan ja silittämään Mintun tallin poneja kello 10–11. Tapahtumassa voi ihailla myös monenlaisia ja eri-ikäisiä moottoripyöriä.

Paikalla voi ihmetellä myös hälytysajoneuvoja. Virkkalan VPK ja poliisi ovat paikalla hälytysvarauksella.

Virkkalan yrittäjiin kuuluu noin nelisenkymmentä yrittäjää.

– Vuosikokous on 27.4. ja myös hallituksessa on tilaa, vinkkaa Emet.

Virkkalan taajamassa on monen eri alan yrityksiä ja myös asioita, joiden takia Lohjan keskustasta osa suuntaa Virkkalaan ostoksille.

– Täällä on paljon sellaista, mitä ei Lohjan keskustasta löydy. On hyvä pankki, palveleva huoltoasema, optikkoliike, jossa on myytävänä erilainen mallisto, veneliike, pyöräliike ja niin edelleen, listaavat yrittäjät yhdessä.

He haastavatkin asukkaita pitämään omaa taajamaa elossa. Parhaiten se käy suosimalla lähellä olevia palveluita ja tukemalla sitä kautta yrittäjyyttä.

Noora Palola