Lohja kokeilee kesän ajan kutsuliikennettä Pusulassa

Saukkolan taajama näyttää tältä uuden asemakaavan mukaan. SSO:n uusi kauppa sijoittuu maantie 110 eteläpuolelle huoltoaseman viereen.

Teemu Vestovuo

UUTISIA KYLILTÄ

Lohja kokeilee kesän ajan asiointiyhteyttä Pusulasta Lohjan keskustaan ja Karkkilaan kutsuliikenteellä.

Lohjalle ajetaan perjantaisin ja Karkkilaan keskiviikkoisin.

Vuoro on kaikille avointa joukkoliikennettä. Kyytiin voi tulla mistä tahansa matkan varrelta. Vuoro voi tarvittaessa viedä Lohjalla myös esimerkiksi Neidonkeitaalle. Matkan hinta on aina 3,30 euroa/suunta, matkan pituudesta riippumatta.

Yhteydet ajetaan autolla, jota liikennöi Taksikuljetukset Harri Vuolle Oy. Karkkilan tai Lohjan vuoroihin ei tarvitse erikseen tilata kuljetusta, mutta jos auton on haettava esimerkiksi Pusulasta kauempaa pysäkistä, kuljettajalle voi soittaa ja sopia kuljetuksesta. Kutsuliikenteen puhelinnumero on 010 320 6210. Autoon voi soittaa arkena kello 9–16.

Yhdeksän vuotta sitten vireille laitettu Saukkolan asemakaava on hyväksytty Lohjan kaupunginvaltuustossa. Kaava mahdollistaa Suur-Seudun Osuuskaupalle uuden kaupan rakentamisen, ja katu- ja tiejärjestelyiden muutokset Kauppakujalla.

SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen kertoo, että SSO:n suunnitelmat ovat ennallaan. Niiden mukaan Lohjan keskustassa oleva väistömyymälä siirretään Saukkolaan kaupan rungoksi vuonna 2019.

SSO on saanut Saukkolasta toiveen, että uusi kauppa olisi S-Market eikä Sale. Toivetta perustellaan sillä, että S-market on edullisempi kuin Sale.

Todennäköistä Jääskeläisen mukaan on, että Saukkolaan tehdään Sale.

–  Saukkolan kaupan kokoluokka on Sale-luokkaa. Meillä on esimerkiksi Sammatissa ja Koski TL:ssä erittäin hyvin toimivat Salet, Jääskeläinen sanoo.

Lohja aikoo myydä tai purkaa useita kymmeniä vajaalla käytössä olevia kiinteistöjä. Niiden joukossa ovat muun muassa Pusulan Einola (puretaan), Sammatin Kievari, Karjalohjan Katulamppu, Hyrsylän ja Koisjärven koulut, jotka kaikki aiotaan pitkän tähtäimen suunnitelman mukaan myydä..

Koska kyseessä on vasta teknisen lautakunnan linjaus, päätöksestä ei voi valittaa. Kohteista tehdään erikseen valituskelpoiset päätökset.

Niin sanotut harmaat listat löytyvät Lohjan kotisivuilla teknisen lautakunnan toukokuun kokouspöytäkirjasta.

Uusi palvelutuotantolautakunta käsittelee tilaryhmän linjaukset elokuussa. Pusulan kirjasto tuplasti auki

Omatoimikirjastoon siirtyminen kasvattaa Pusulan kirjaston aukioloaikaa 52:een tuntiin viikossa. Nykyisin kirjasto on avoinna 20 tuntia viikossa.

Varjopuolena uudistuksessa on, että palveluaika vähenee: keskiviikkoisin kirjastossa ei ole lainkaan henkilökuntaa. Lohjan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta perustelee käytäntöä sillä, että vapautuvaa henkilöstöresurssia käytetään koko kirjastolaitoksen hyväksi. Pusulan kirjastosta tulee omatoimikirjasto syyskuussa.

Käyttäjän erja.hinkkanen@media.fi kuva
Erja Hinkkanen