Hevosharrastajat vetoavat päättäjiin raviradan säilymiseksi – toiveissa paikallisen hevosurheilun kehittäminen

Pia Jaatinen Lohjan seudun raviharrastajista ja Tuula Ahonen Ratsastus- ja raviurheilun edistäminen Lohjalla -ryhmästä toivovat, että raviradan säilyttämiseksi löytyisi ratkaisu.

Essi HArju

Krista Fagerström osallistui sunnuntaina match show'ssa suomenhevosten varsaluokkaan Santellan kanssa.

Essi HArju

Piia Nordström kävi katsomassa match show'ta lastensa Ainon, Kaisan ja Eliaksen kanssa.

Essi HArju

Hevosharrastajat vetoavat Lohjan kaupunkiin raviradan säilyttämiseksi adressin ja vetoomusten voimalla.

LOHJA Lohjan hevosharrastajat vetoavat yhtenä rintamana Lohjan kaupunkiin paikallisen raviradan säilyttämisen puolesta. Kaupungille luovutetaan tällä viikolla kaksi vetoomusta, joiden lisäksi netissä kerätään allekirjoituksia Lohjan ravirataa ei saa lakkauttaa -adressiin.

Raviradan puolesta vetoomukset jättävät Lohjan seudun raviharrastajat ry ja vastikään perustettu Ratsastus- ja raviurheilun edistäminen Lohjalla -ryhmä.

– Kuolinisku raviharrastukselle Lohjan seudulla. (Alueella) ei ole muita paikkoja, missä kilparavureita voisi treenata, kuvailee raviharrastajat ry:n varapuheenjohtaja Pia Jaatinen radan menettämisen vaikutusta.

Ravirata on jäämässä Tynninharjun eritasoliittymän ja alueelle kaavailtujen liike- ja toimistotilojen jalkoihin. Lohjan kaupunki kertoi toukokuussa päivittävänsä alueen asemakaavan ja kaavamuutoksen (L-U 16.5.). Taustalla on eritasoliittymän rakentamiseen liittyvä alikulkuväylä.

Pia Jaatisen mukaan raviharrastajat eivät vastusta itse liittymää vaan siihen liittyvää uutta tielinjausta ja myöhemmin rakennettavia liiketiloja, jotka näillä näkymin jyräävät raviradan alleen. Toiveissa on, että tie voisi kulkea hieman eri kohdasta ja ravirata säästyä.

– Hevoset eivät häiriinny siitä, että tie tulee lähelle, Jaatinen kertoo.

Raviradan katoamisen sijaan ravi- ja ratsastusharrastajien toiveissa siintää raviradan alueen ja koko paikallisen hevosurheilun kehittäminen yhdessä Lohjan kaupungin kanssa.

Hevosurheilun harrastajia on Lohjalla merkittävä määrä, eikä vähiten lasten ja nuorten keskuudessa, muistuttaa ratsastusterapeutti Tuula Ahonen Ratsastus- ja raviurheilun edistäminen Lohjalla -ryhmästä.

– Kaupungin olisi jo korkea aika tukea naisvaltaista harrastusta, hän toteaa.

Lohjan ravirata

Lohjan seudun hevosystävät ry rakensi 1948.

Sijaitsee Tynninharjulla Tanhuhovin vieressä.

Täysimittainen, 1000 metriä pitkä harjoitusrata.

Lohjan seudun raviharrastajat ry vuokrasi kaupungilta 1998.

Vuokrasopimus toistaiseksi voimassaoleva.

käyttäjinä noin 120 ravihevosta ja myös ratsuja.

Toimintaa ympäri vuoden.

Kaupunki kaavoittanut alueelle liike- ja toimistotiloja. Asemakaava sai lainvoiman 2010.

Alueelle rakennetaan eritasoliittymä, jolle korvamerkitty ely-rahaa.

Liittymän rankentaminen alkanee syksyllä 2018.

Written by:

Essi Harju

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Raviradan pelastaminen ei saa armoa Lohjan kaupungilta – rata tarvitaan jo eritasoliittymän rakentamisaikana läjitysalueeksiRavirata voisi houkutella Lohjalle uusia asukkaita