Lohjan aluetoimikunnille tulossa uudet sivut, Pusulassa puhuttiin pitkään kylän ilmeen "freesauksesta"

Pusulan aluetoimikunta pitää kokouksia eri puolilla Pusulaa. Maanantaina kokous oli Kärkölän kylätalossa. Kuvassa Pekka Ruohoranta, Nils-Erik Ström, Inkeri Skog, Päivi Alanne ja Pertti Herva.

Erja Hinkkanen

Aluetoimikunnassa toivottiin Lohjan

Kakluuni hohkaa ja kantarellipiirakka tuoksuu. Pusulan aluetoimikunnan kokouksella Kärkölän kylätalossa on kotoisat puitteet. Paikalla ovat puheenjohtaja Arja-Leena Puhakka, Raija Usenius, Pekka Ruohoranta, Nils-Erik Ström, Inkeri Skog, Pertti Herva ja Aki Lehtinen sekä luottamushenkilöitä edustava Päivi Alanne sekä yksi henkilö, joka ei kuulu toimikuntaan.

Liisa Jääskeläinen saapuu pari minuuttia myöhässä.

– Meinasi uskon puute tulla, hän puuskahtaa.

Toisia naurattaa.

– Monet sinun oppilaistasi asuvat täällä, Usenius huomauttaa.

Kärkölään on pitkä matka Pusulastakin.

Menossa on Pusulan aluetoimikunnan toinen varsinainen kokous. Sihteeriksi valitaan tällä kertaa Raija Usenius.

Aluksi puhutaan lähidemokratian nettisivuista. Puhakka kertoo, että Reijo Perkiömäki Etelä-Lohjan aluetoimikunnasta ja kaupungin markkinointipäällikkö Evita Malm pohtivat ensi viikolla nettisivujen uudistamista.

– Kuka meiltä haluaisi mennä, Puhakka kysyy.

Nils-Erik Ström ilmoittautuu.

Penkeistä, kukista, ilmoitustauluista ja ylipäänsä Pusulan ja kylien ympäristön ”freesauksesta” puhutaan pitkään.

Ström kierrättää kuvia penkeistä, jotka hänen mielestään sopisivat Ikkalaan. Ilmoitustauluasia ei ole edennyt. Aki Lehtinen kertoo tämän johtuvan siitä, että seurakunta ei antanut lupaa sijoittaa ilmoitustaulua kirkon eteen. Pohditaan uutta paikkaa; Ström ehdottaa Pikku-Omenan edustaa. Muidenkin mielestä se olisi hyvä.

Pekka Ruohoranta toivoo, että maisema-ja puutarha-alan ammattilainen tekisi Pusulan kirkonkylään suunnitelman ympäristön kohentamiseksi.

– Kun kerran Lohjan keskustaakin somistetaan, hän sanoo.

Puhutaan myös asuntomessuista, koulukyydeistä, Lohjan väkiluvun laskusta ja väestön ikääntymisestä. Jossain vaiheessa puhe kääntyy naapureihin, Karkkilaan ja Someroon, joka näyttää pärjäävän omillaan ja jolla on kaikkea: kuten uimahalli, Lidl ja S-market.

– Siinä sinulle otsikko. Somerolla on Lidl, joku sanoo ja kaikkia naurattaa.

Käyttäjän erja.hinkkanen@media.fi kuva
Erja Hinkkanen