Puheenaihe

Viranomainen vaatii: Raaseporin turmaristeys on suljettava heti liikenteeltä – "Paikka erityisen vaarallinen"

Onnettomuustutkintakeskus vaatii, että Raaseporin kuolonristeys on heti suljettava.

Kai Jauhiainen / arkisto

Onnettomuustutkintakeskus vaatii, että Skogsbyn tasoristeys Raaseporissa on heti suljettava liikenteeltä. Kyse on samasta risteyksestä, jossa kolme varusmiestä ja yksi siviilihenkilö kuoli 26. lokakuuta junan ja ajoneuvon yhteystörmäyksessä.

Tutkintakeskuksen mukaan tasoristeyksessä on havaittu useita epäkohtia, jotka aiheuttavat suuren onnettomuusriskin. Risteys olisi siksi pidettävä suljettuna, kunnes sen olosuhteet saadaan parannettua.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että tien ja radan kohtauskulmaa on 43 astetta, vaikka ratateknisten määräysten mukaan kulman tulee olla vähintään 58,5 astetta. Tavanomainen kulman suuruus on yleensä 72–90 astetta.

Paikkatutkinnassa todettiin myös, että lähestyttäessä tasoristeystä idästä kohti valtatietä 25, näkemä oikealle Karjaan ja onnettomuusjunan tulosuuntaan nähden muuttuu tasoristeystä lähestyttäessä.

Kahdeksan metriä ennen ulointa kiskoa näkemä on 480 metriä. Paikalla junilla on maksiminopeutena 120 km/h. Näkemäasetuksen mukaan 480 metriä vastaava suurin sallittu junan nopeus on 80 km/h ja 120 km/h vastaava näkemä on 720 metriä.

Lisäksi valtatien läheisyys – 47 metriä tasoristeyksestä – vaikeuttaa tasoristeyksen ylittämistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat