Puheenaihe

Mukava yllätys Viron ystäville: Kalle Palander avaa kartanonsa ensi keväänä

Riina-Maija Palander kertoo, että Ontika Manor -kartano Itä-Virossa avataan jälleen ensi kesänä matkailijaryhmien käyttöön.

Muista maista -blogi

Entinen alppihiihtäjä Kalle Palander ja hänen vaimonsa Riina-Maija Palander paljastavat mieluisan yllätyksen heille, joita matkailu virolaisissa maisemissa kiinnostaa. Palandereiden omistuksessa oleva, Itä-Virossa sijaitseva Ontika Manor -kartano aiotaan joltisenkin remonttitauon jälkeen avata jälleen matkailijoille.

Palanderit kertovat uutisen matkailuun ja makuelämyksiin keskittyvässä Muista maista -blogissa, jota ylläpitävät Tiina Vahtera ja Sakari Nupponen.

– Hotelli on kiinni aina talvisin ja kesällä auki. Ensi kesälle myymme vain ryhmille – näillä näkymin niin päivävisiittejä kuin myös yöpymispaketteja, kertoo Riina-Maija.

Palandereiden omistuksessa kuusi vuotta ollut kartano on ollut jo pitkään remontin tarpeessa. Tyyli on silti säilytetty. (Kuva: Muista maista -blogi)

Ontika Manor on maineikas kartano, jonka historia juontaa juurensa aina 1600-luvulle. Nykyinen myöhäisklassista tyyliä edustava päärakennus on peräisin vuodelta 1855, mutta se on ollut jo pitkään korjauksen tarpeessa. 

Taloon on muun muassa uusittu vesijohtoja ja rakennettu kokonaan uusi keittiö. Vaikka päärakennuksen entisöinti ei nykyisestään todennäköisesti etene, se kuitenkin on käyttökelpoinen näyttely- ja kokoustila ensi kesään mennessä.

Tasan 20 vuotta sitten kulttuuriarvojensa vuoksi suojellun kartanon Palanderit ostivat vuonna 2011. Kartanossa on toiminut kesäteatteri ja lisäksi siellä on esillä huippulaskija Palanderin välineistöä.

Huippulaskija Kalle Palanderin urallaan käyttämää välineistöä on esillä Ontika Manor -kartanon tiloissa. (Kuva: Muista maista -blogi)

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat