Puheenaihe

Puolustusvoimien suuri sotaharjoitus alkoi – näin joukot liikkuvat Uudellamaalla

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus Uusimaa 17 on alkanut tänään. Joukot harjoittelevat sodankäyntiä muun muassa pääkaupunkiseudulla.

Puolustusvoimat

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus Uusimaa 17 on alkanut tänään laajamittaisilla joukkojensiirroilla Etelä-Suomessa.

Aina 4. joulukuuta saakka kestävien harjoitusten tavoitteena on harjoitella pääkaupunkiseudun ja rannikon puolustamista nopeasti kehittyvässä tilanteessa yhdessä muiden viranomaisten kanssa.

Uusimaa 17 on Puolustusvoimien pääsotaharjoitus, jonka johtaa tällä kertaa Maavoimat. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 9 000 varusmiestä, reserviläistä ja Puolustusvoimiin kuuluvaa henkilöä. 

Harjoitusjoukot ovat Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Pääesikunnasta ja sen alaisista laitoksista sekä Rajavartiolaitoksesta. Myös Poliisi, Tulli, Säteilyturvakeskus, Liikenteen turvallisuusvirasto, Vuosaaren satama ja Helsingin pelastuslaitos osallistuvat harjoitteluun.

– Nopeasti kehittyviin monitahoisiin uhkiin on kyettävä vastaamaan Puolustusvoimien eri toimijoiden ja viranomaisten saumattomalla yhteistyöllä. Isot harjoitukset ovat välttämättömiä puolustuskykymme testaamiseksi ja osoittamiseksi, kertoo harjoituksen johtaja, Maavoimien komentaja, kenraalimajuri Petri Hulkko.

Puolustusvoimat harjoittelee Helsingissä – muun muassa Laajasalossa ja Vuosaaressa – Espoossa, Järvenpäässä, Keravalla, Kirkkonummella, Porvoossa, Sipoossa, Siuntiossa, Tuusulassa ja Vantaalla.

Harjoitusjoukot liikkuvat myös Dragsvikin, Harparskogin, Kemiönsaaren, Koverharin, Lohjan, Mustion, Syndalenin ja Upinniemen alueella sekä Suomenlahden merialueilla ja saaristossa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat