Risto Piekka Sammatin itsenäisyyspäivän juhlassa: "Perusasiat eli koulutus, innovaatiot ja ketteryys ovat edelleen menestymisen avainsanoja."

Nuorten kunniavartio Sammatissa sankarihaudoilla.

Mallu Uittamo

Juhlapuheen piti Risto Piekka.

Kari Uittamo

Tervehdyssanat Stina-Maarit Elo.

Kari Uittamo

Sammatin koulun oppilaat, ohjaus Timo Aunio.

Kari Uittamo

Oopperalaulaja Veli-Pekka Väisänen, säestäjänä Klaus Pennanen

Kari Uittamo

Länsi-Uudenmaan musiikkopiston nuoriso-orkesteri, kapellimestari Tuomas Törmi

Kari Uittamo

Länsi-Uudenmaan musiikkopiston nuoriso-orkesteri, kapellimestari Tuomas Törmi.

Kari Uittamo

SAMMATTI | Sammatissa järjestetty itsenäisyyspäivän juhla keräsi kirkon täyteen väkeä. Myös pääjuhla Sampaalassa veti paljon yleisöä.

Juhlapuheen piti Sammattiseuran puheenjohtaja Risto Piekka.

– Vanha totuus on, että hyvät uutiset eivät juuri nouse uutiskynnyksen yli. Huonot uutiset ja valitus sitäkin herkemmin. Ylikorostuneen kielteisillä uutisilla luodaan tahallaan kuvaa, että ”kaikki on pielessä”. Aikamoisen totuuden laukoi pari viikkoa sitten eräs 100-vuotias veteraani, pikakiväärimies 1939–45, todetessaan seuraavaa: ”Ihmiset ovat tyytymättömiä, kun eivät tiedä todellisista vaikeuksista”. Tilastokeskus on laatinut listan Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi niistä kansainvälisistä tutkimuksista ja selvityksistä, joissa Suomi on maailman kärjessä. Johtopäätös on sanoissa: Suomi on hyvä maa, Piekka sanoi.

Piekka muistutti myös, kuinka nyt on oiva paikka katsoa tulevaisuuteen. Suomi on muovautunut köyhyydestä ja sopeutujasta menestyjäksi.

– Perusasiat eli koulutus, innovaatiot, yhteiskunnan eheyden ylläpito ja ketteryys ovat edelleen menestymisen avainsanoja. Jatkuva muutos on kuitenkin osa tulevaisuutta. Muutokseen voidaan itse vaikuttaa ja siinä voidaan niin monella tavalla menestyä.

Juhlan juonsi Tuulikki Eloranta. Ohjelmassa oli muun muassa Sammattiseuran hallituksen tervehdys, Sammatin koulun oppilaiden kuvaelma, ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston nuoriso-orkesterin esitys.

toimitus