Länsi-Uusimaa Ilta

Lohjan Seudun Ladun Hellevi Laitisen Viikon vinkeissä on kolmen t:n teema

Hellevi Laitinen käy hiihtämässä lumiseen aikaan joka päivä, parhaimpina päivinä kaksi kertaa. -Luisteluhiihto on kuin tanssia, Laitinen kuvailee. Lohjan Seudun Latuun kuuluva Hellevi Laitinen on Harjun Laskiaisriehassa voitelemassa suksia.

Laura Roininen

Harjun urheilukeskuksella järjestetään koko perheen Laskiaisrieha sunnuntaina 11. helmikuuta. Lohjan Seudun Ladun Hellevi Laitinen on tapahtumassa voitelemassa kävijöiden suksia. Laitisen mielestä hiihtäminen on parasta liikuntaa, mitä olla saattaa.

– Hiihtoon tarvitaan koko kehoa. Samalla saa raitista ulkoilmaa ja pienen hien pintaan.

Laitinen kehuu Gunnarlan majaa loistavana hiihtolenkin kohteena. Lyhyemmän lenkin voi tehdä golfkentän tienhaarasta Kanttarelliparkista tai pidemmän lenkin urheilukeskukselta. Maja on hiihtokaudella auki viikonloppuisin ja talvilomaviikolla joka päivä.

Laitisella on vinkeissään kolmen t:n teema.

1. Talvirieha laskiaisena. Saa olla raikkaassa talvi-ilmassa ja nauttia puffetin antimista. Tapahtumassa pääsee hiihtämään, pulkkailemaan, luistelemaan ja pelaamaan.

2. Tutustu talviuintiin. Haikarin saunalla on mahdollisuus talviuintiin. Sauna on auki sunnuntaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin 16–22. Ensimmäinen tutustumiskäynti on ilmainen, mutta kävijöiden tulee kirjoittaa nimensä listaan. Laitisen mukaan monet on jääneet lajiin ensimmäisestä kerrasta koukkuun. Hän luonnehtii talviuintia virkistäväksi ja urheilijoille palauttavaksi.

– Sillä on myös tutkittuja terveysvaikutuksia. Yöunet paranevat ja säännöllisesti uivien perusverenpaine laskee.

3. Turvallisuus. Talvella liikkuessa on syytä aina muistaa liukkaus. Kunnon jalkineet ovat ensiarvoisen tärkeät ja ladut on vain hiihtäjille. Puhelimeen kannattaa ladata 112-sovellus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Länsi-Uusimaa Ilta

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat