Länsi-Uusimaa Ilta

Hyvästit kivikoville karkeille: abien rekoista lentää yli 300 kg suosikkiherkkuja – "Valitsimme sellaisia, joita itsekin haluaisimme syödä"

PENKKARIT Lohjan abit lupaavat laadukkaita karkkeja ja yllätyksen opettajille.

Lohjan Yhteislyseon lukion abit Etti Läntinen, Jenni Boman, Noora Wilhola ja Nella Joronen ovat varanneet penkkariajeluun useita kiloja karkkeja. Takana valmistuu rinne abien torstaiseen mäenlaskuun.

Teemu Vestovuo

Abiturientit heittävät rekkojen kyydistä karkkia torstaina. Lohjan lyseon abi ja viime vuoden Omenatyttö-ehdokas Etti Läntinen lupaa, että tällä kertaa luvassa ei ole kovia tai mauttomia karkkeja.

– Valitsimme sellaisia karkkeja, joita itsekin haluaisimme syödä. Tämän täytyy olla kivaa lapsillekin, jotka karkkeja keräävät. En halunnut tilata halvimpia, Läntinen esittelee suklaa-, salmiakki- ja hedelmäkarkkirasioita.

Yhteensä Läntinen tilasi lyseon abeille reilut 300 kiloa tuoreita karkkeja. Keskimäärin jokaiselle tulee toista kiloa karkkia, ja hintaa kasalle parikymmentä euroa.

– Osalle tulee jopa viisi kiloa karkkia. Itse ostin kolme kiloa. Ensimmäinen kilo menee abi-show’ssa, toinen mäenlaskussa ja kolmas rekan kyydissä.

Perinteistä mäenlaskua varten lyseon pihalle nousi eilen korkea mäki. Pulkkien lisäksi alastuloon käytetään lasten uima-allasta ja salaperäistä kilpikonnavenettä.

Abi-show’ta varten nuoret ovat valmistelleet esityksiä joulukuusta lähtien. Teemana on Youtube-ilmiöstä kertova Abitube. Luvassa on internetin Youtube-videoista tuttuja haasteita, joita opettajatkin pääsevät kokeilemaan.

Emme paljasta niitä etukäteen, etteivät opet pääse harjoittelemaan.

– Emme paljasta niitä etukäteen, etteivät opet pääse harjoittelemaan, Läntinen kertoo.

Iida Lindgren sanoo, että abi-show on tärkeä perinne, koska se on harvoja asioita, joita koulussa tehdään ilman opettajien ohjausta.

– Kaikki suunnittelevat sen yhdessä. Tämä on täysin meidän käsissä, ilman opettajia. Mukana on ollut noin 40 abia.

– Abi-show antaa toivonkipinän, että kohta täältä pääsee pois, Nella Joronen pohtii.

Rekat lähtevät lohjan keskustaan puolen päivän jälkeen. Autojen suurissa lakanoissa otetaan kantaa ajankohtaisiin asioihin.

– Lakanoissa on tehty vitsejä muun muassa homekouluista. Lisäksi lakanoissa on tekstejä internet-meemeistä, Googlesta ja juhlimisesta Lohjan baareissa, abit kertovat.

Uutisen takana

Penkkareita vietetään torstaina 15. helmikuuta.

Lohjan yhteislyseon abimäki kello 11.30–12.30.

Abien rekka-ajelu kello 12.30–13.

Wanhojen tanssien iltanäytökset perjantaina 16. helmikuuta lukion salissa kello 17, 18 ja 19.

Penkinpainajaisten uskotaan olevan vapaa käännös ruotsin kielen sanalle bänkskuddagille. Bänk tarkoittaa penkkiä, skudda ravistamista tai puhdistamista ja gille juhlaa. -Wikipedia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yli sata penkkarikuvaa Lohjalta ja naapurikunnista – katso myös video18.2.2016 13.48

Etusivulla nyt

Uusimmat: Länsi-Uusimaa Ilta

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat