Länsi-Uusimaa Ilta

Jääkarusellifestivaalia rakennetaan 80 000 euron budjetilla – Lohjalla jännitetään, rikkoutuuko 15 000 ihmisen yleisötavoite

FESTIVAALI Lohja olisi tyytyväinen 15 000 kävijään. Pääkaupunkiseudulta odotetaan lapsiperheitä.

Janne Käpylehto näytti maanantaina, että Aurlahden rannassa on jäätä yli 20 senttiä. Käpylehdon mukaan suurin jääkaruselli painaa noin 3 tuhatta tonnia ja sen kyytiin voi mennä 150 ihmistä

Teemu Vestovuo

Aurlahden Jääkarusellifestivaaleille odotetaan perjantaina 5 000 kävijää ja lauantaina jopa 10 000:a ihmistä. Ne ovat lukuja, joihin Lohjan kaupunki olisi tyytyväinen.

– Uskomme, että perjantaina suurin osa ihmisistä on lohjalaisia. Lauantaina fokus on lapsissa. Lapsiperheitä tulee pääkaupunkiseudulta, kun he ovat palanneet talvilomiltaan, kertoo Lohjan markkinointipäällikkö Evita Malm.

Kuinka paljon tapahtuma kiinnostaa lohjalaisia?

– Se on lohjalaisia yhdistävä tekijä, kun talvella ollaan jännitetty jäätilannetta. Se on herättänyt keskustelua kahvipöydissä.

Pääkaupunkiseudulla tapahtumaa on mainostettu muun muassa metroissa. Sosiaalisen median kohdennetun mainonnan lukuja Malm on seurannut tarkasti.

– Kampanja on ollut massiivinen. Kun olemme laskeneet katseluaikoja ja reaktioita, niin tämä on kaikkein tavoittavin kampanja, mitä Lohjalla on ollut. Liikennettä verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa on ollut paljon.

Miksi helsinkiläinen perhe haluaisi tulla helmikuun viikonloppuna Lohjanjärven rantaan?

– Tuomme talven ihmemaan etelään. Yleensä erikoiset talvitapahtumat ovat Lapissa.

Vaikka paikalla on myös tähtiesiintyjiä ja julkisuuden henkilöitä, Malm uskoo kaikkein eniten jääkarusellien vetovoimaan.

– Tavoitteena on järjestää hauskanpitoa ja ihmeteltävää kaikille.

Malm myöntää, että Aurlahti on haastava paikka järjestää tapahtumia, koska se ei ole valmis messualue. Sähköt, wc:t, äänentoisto ja vartiointi kustantavat paljon. Jääkarusellien tekoon on budjetoitu 30 000 euroa ja itse tapahtuman rakentamiseen 25–30 000 euroa. Markkinointiin menee Malmin laskujen mukaan 20 000 euroa. Sponsorointiyhteistyöllä on kerätty tapahtumaan noin 35 000 euroa.

– Jääkarusellifestivaali on osa suurempaa imagon kasvattamista jonka tavoite on Lohjan tunnettavuuden lisääminen.

Uutisen takana

Perjantaina ohjelmaa kello 15–21. Lasten karuselli pyörii kello 15 alken. Suurin jääkaruselli pyöri kello 18.15. Lohjan kaupunginorkesterin vaskiviisikko esiintyy kello 17.45. Pääesiintyjänä Elias Kaskinen & Päivänsankarit kello 19.30.

Lauantaina ohjelmaa kello 10–21. Jääkarusellin MM-kilpailu alkaa kello 12. Lohjan Vuoden urheilija palkitaan kello 12.55. MM-kilpailun palkintojen jako kello 15. Pääesiintyjä Waltteri Torikka klo 19. Tanssistudio Funka klo 20. Ilotulitus klo 20.10.

Vapaa pääsy molempina päivinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Länsi-Uusimaa Ilta

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat