Länsi-Uusimaa Ilta

Länsi-Uusimaa kirjoittaa lukijoiden elämään vaikuttavia uutisia, joista muut mediat eivät kerro

Toimittaja Jukka Nurmilaakso ja uutispäällikkö Henna Sotamaa-Leino suunnittelivat ensi keskiviikon Länsi-Uusimaa-lehteen kattavaa uutispakettia Lohjaa puhuttavista sisäilmaongelmista.

Teemu Vestovuo

Tiistaina Länsi-Uusimaa-lehden aamupalaverissa pohdittiin, miten toimitus tutkii Lohjan laitonta rakentamista ja sisäilmaongelmia.

Länsi-Uusimaa kirjoittaa lukijoiden elämään vaikuttavia uutisia, joista muut mediat eivät kerro.

– Toimituksella on hyvä paikallistuntemus. Toimittajat liikkuvat alueella korvat auki ja ottavat asioita ylös. Kun löydämme oman uutisen, maltamme tuskin odottaa, että asia saadaan kerrottua nopeasti lukijoille, kertoo Länsi-Uusimaan päätoimittaja Päivi Kallo.

– Odotamme aina lukijoiden reaktioita, hän jatkaa.

Länsi-Uusimaa työllistää Suurlohjankadulla parikymmentä henkilöä. Toimitukseen kuuluu 15 ihmistä: uutistoimittajia, taittavia toimittajia, kylätoimittaja, urheilu- ja kuvatoimitus sekä toimituksen sihteeri ja päätoimittaja. Karjaalla työskentelee yksi aluetoimittaja.

Lehden kokenut toimitus on luonut vuosien aikana vankan verkoston alueen päättäjiin, virkamiehiin sekä lukijoihin. Paikallisiin uutisiin tartutaan joka päivä suurella innolla.

– Tänä talvena toimitus on seurannut aktiivisesti muun muassa Lohjan merkittäviä kouluhankkeita, kuten lukiota ja Laurentius-taloa, kertoo uutispäällikkö Henna Sotamaa-Leino.

Toimituksella on hyvä paikallistuntemus.

Jatkossa toimituksessa tarkkaillaan erityisesti kaupungin tilojen sisäilmaongelmia ja niiden vaikutuksia. Huomio kiinnittyy myös vuoden 2021 asuntomessualueen kehittymiseen.

– Uutisseurantamme ei pääty uutisen julkaisuun. Tiistaina kerroimme Nummen lukiokyytien puutteista. Jatkossa seuraamme, miten asia kehittyy. Sama koskee myös sitä, kuinka terveyskeskuspalveluiden siirto yksityispuolelle on onnistunut. Nostamme esiin lisäksi mielenkiintoisia ihmisiä ja heidän tarinoitaan, uutispäällikkö lupaa.

Kuusi kertaa viikossa ilmestyvän painetun lehden lisäksi lukijoita palvelee verkkosivu www.lansi-uusimaa.fi, jota päivitetään tilaajille koko päivän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Länsi-Uusimaa Ilta

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat