Aploodin teatterifestivaaliviikko huhtikuussa – lavasteet pystyyn talkoovoimin

Vanhemmat Sanna Pöytäkivi-Jussila, Mirva Rantanen ja Katri Kylänpää kertovat teatteriharrastuksen olevan lapsille tärkeä. Tässä välkehtii Tiedemies ja viisi elementtiä –näytelmän elementeistä tietenkin vesi.

ninnu perälä

Sofia ja Joni Färdig maalaavat toivomuskaivoa näytelmään Kummallinen linna. Tytär Weera Färdig harjoittelee Kiisu Alénin (takana) esiintymistaidon ryhmässä, jossa on tutustuttu teatterin tekemiseen teatterin historian kanssa.

ninnu perälä

Aploodin vastaava ohjaaja Sari Rautakoski on iloinen saadessaan vanhemmat apuun lavastetalkoisiin. Talkoissa kului maalia, pahvia ja puutavaraa.

ninnu perälä

 

 

LOHJA| Teatteri Aploodi on lasten ja nuorten teatteri, mutta maaliskuun alussa siitä tuli koko perheen harrastus, kun lasten vanhemmat rakensivat tulevaa teatterifestivaalia varten lavasteet kuuteen näytökseen talkoovoimin. Puutavara ja pahvi muuttuivat kummallisen linnan toivomuskaivoksi ja viikinkiaiheiseksi koristeeksi.

Katri Kylänpää, Mirva Rantanen ja Sanna Pöytäkivi-Jussila ahkeroivat näytelmän Tiedemies ja viisi elementtiä –lavasteiden parissa.

– Lapset ovat innoissaan teatteriharrastuksesta, äidit kertovat.

Sekä Kylänpään että Pöytäkivi-Jussilan lapset ovat jo kolmatta vuotta mukana ja innostus on säilynyt. Samu Jussilan tulevaisuuteen kuuluu nuoren herran omien sanojen mukaan teatteriopinnot ja näyttelijän ura.

Mirva Rantasen Pinja-tytär on innostunut ensimmäisestä teatterivuodesta niin, että vetää omaa teatterikerhoa välituntisin luokkakavereilleen.

– Moni onkin saanut täältä kipinän ja hakenut Kallion ilmaisutaidon lukioon, teatterin vastaava ohjaaja Sari Rautakoski tietää.

Vanhemmat kehuvat teatteriharrastusta monipuoliseksi ja tietävät sen tekevän ihmeitä nuorten ryhmätyötaidoille.

– Teatteri ei ole suorituskeskeistä vaan siinä oppii kuuntelemaan ja huomioimaan muita, Pöytäkivi-Jussila miettii.

Draamaleikkiryhmä on tutustunut teatterin tekemiseen teatterileikkien kautta. Esityksessään “Seikkailu linnassa” noita on loitsinut linnan ihmiset esineiksi. “Kummallinen linna” -näytelmässä seikkaillaan mystisessä linnassa ja käsitellään teemaa ennakkoluuloista. Näytelmässä “Vilma ja viikinkijumalat” heittäydytään pelien maailmaan.

Lasten Esiintymistaito-ryhmän näytelmä “Tiedemies ja viisi elementtiä” on lasten itsensä ideoima seikkailu, jossa tiedemies on vanginnut elementit aikomuksenaan rakentaa kokonaan uusi maailma. Improvisaatioryhmä on harjoitellut showimpron nauruhermoja kutkuttavia tekniikoita. Teinien Esiintymistaito -ryhmissä on tutustuttu mm. teatteri- ja roolileikkeihin. Ryhmä on valmistanut esitykset ”Olipa kerran teatteri” ja ”Onnen resepti”.

Roolityön perusteet on sukeltanut syvemmälle näyttelijän työn tutkimiseen mm. Uta Hagenin tekniikkaa hyödyntäen. Taitavat nuoret näyttelijät esittävät näytelmän ”Taivaanrannan tarina”.

Aploodi on noin 80 oppilaan teatteri. Kauden aikana eri ryhmiä on kokoontunut kahdeksan. Opettajia on kolme - viime kaudelta tuttu teatteri-ilmaisunohjaaja Kiisu Alén, teatterin toiminnasta vastaava Sari Rautakoski sekä uutena opettajana draama- ja puheopettaja Saara Suomäki.

Kaikki näytelmät esitetään Aploodin teatterifestivaaleilla 16. – 22.4 Lohjalla.

Esitykset Åsvallassa, Nummentie 39, Lohja

Liput 5 e/ esitys, koko viikon festivaalipassi 15 e

Lippuvaraukset [email protected] tai 044 5372300, www.aploodi.net

Aploodin teatterifestivaaliviikko 16.-22.4.2018 Lohja Åsvalla

16.4. klo 17.30 Improryhmä, Klo 18.30 Taivaanrannan tarina.

17.4. klo 17.30 Onnen resepti.

18.4. klo 16.30 Kummallinen linna, klo 17.30 Vilma ja viikinkijumalat, klo 18.45 Olipa kerran teatteri.

19.4. klo 17.30 Seikkailu linnassa.

20.4. klo 18 Improryhmä, klo19 Taivaanrannan tarina.

21.4. klo 12 Vilma ja viikinkijumalat, klo 12.45 Onnen resepti, klo 13.45 Tiedemies ja viisi elementtiä, klo 14.30 Improryhmä.

22.4. klo 11 Seikkailu linnassa, klo 11.45 Kummallinen linna, klo 12.30 Tiedemies ja viisi elementtiä, klo 13.30 Olipa kerran teatteri, klo 14.30 Taivaanrannan tarina.

Written by:

Ota yhteyttä