Puheenaihe

Mitä tapahtuu Jussi-gaalassa? Kohun keskellä oleva Aku Louhimies on ehdolla kolmen Jussin saajaksi

Tuntemattoman sotilaan päärooleissa nähdään muun muassa Eero Aho ja Jussi Vatanen.

Juuli Aschan © Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

Ylen uutisten maanantaina  julkaisema uutinen ohjaaja Aku Louhimiehen rajuista metodeista elokuvanteossa tuo lisäjännitettä myös Jussi-gaalaan.

Suomen elokuvan alan "oscarit" eli Jussi-patsaat jaetaan ensi perjantaina. Aku Louhimies on ehdolla kolmen Jussin saajaksi. 

Suurin mielenkiinto kohdistuu parhaasta ohjauksesta jaettavaan Jussiin, jota Louhimies tavoittelee Tuntemattoman sotilaan ohjaajana. 
Parhaan elokuvan kategoriassa Louhimies on ehdolla Tuntemattoman yhtenä kolmesta tuottajasta.

Lisäksi Louhimies kilpailee parhaan käsikirjoituksen kategoriassa Ikitie-elokuvalla yhdessä kahden muun käsikirjoittajan kanssa.

Jussi-gaalaa on etukäteen hehkutettu, sillä suomalaisilla elokuvilla on takanaan menestyksen täyteinen vuosi.

Kotimaiset elokuvat keräsivät teattereihin noin 2,4 miljoonaa katsojaa, ja suomalaisia elokuvia palkittiin kansainvälisillä festivaaleilla. 
Viime vuoden elokuvatapaukseksi noussut Tuntematon sotilas on ehdolla kaikkiaan 10:ssä Jussi-kategoriassa. Sen ohi ehdokkuuksien määrässä yltää vain Ikitie 13 ehdokkuudella.

Menestyksen kääntöpuolena elokuva-alaa ravisutti viime vuonna Yhdysvalloista alkanut #metoo-liike. Suomen elokuva-alallakin vääristynyt vallankäyttö ja ahdistelu tuomittiin laajasti.

Tuntemattoman sotilaan keskeisissä rooleissa nähdään Eero Aho ja Samuli Vauramo.

Aho sanoo Ylen jutussa, että monet Louhimiehestä nyt esitetyt väitteet ovat liioiteltuja.

– Minulla on tietenkin eri suhde siihen ihmiseen. Uskallan sanoa hänelle vastaan ja tehdä niin kuin haluan, Aho kommentoi Ylelle.

Myös Samuli Vauramo sanoo, että nyt julkitulleet syytökset ovat osin yllättäviä.

– (Käsky-elokuvan) kuvausten edetessä huomioin, ettei Akun ja Pihlan (Viitalan) kommunikaatio toiminut kunnolla. Koin sen aiheuttavan jännitteitä kuvauspaikalla, eikä minulle selvinnyt, mistä se johtui, Vauramo sanoo Ylelle.

– Viimeaikaisessa keskustelussa Pihlan kanssa on tullut ilmi, että hänen kokemuksensa kuvauksista oli huomattavasti rankempi ja henkilökohtaisempi kuin minun, Vauramo lisää.

LUE MYÖS: Pihla Viitala, Matleena Kuusniemi ja kuusi muuta nimekästä näyttelijää kieltäytyvät yhteistyöstä Louhimiehen kanssa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yle: Aku Louhimiehestä kovia syytteitä – Pihla Viitala ja Matleena Kuusniemi kertovat alistamisesta ja nöyryytyksestä19.3.2018 08.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat