Vaalikoneemme on nyt avattu!

Urheilu

Joni Stenströmille SM-menestystä

Ampumaurheilun SM-kisat antoivat esimakua 2021 Kisakalliossa pidettäville EM–kilpailuille

Joni Stenström ampui finaalipaikan itselleen ja sijoittui SM-kisojen viidenneksi SM-kilpailun viides

Nina Paloheimo

Lohja| Lohjan Kisakallio täyttyi viikonloppuna suomalaisista ampumaurheilijoista, kun urheiluopistolla käytiin ilma-aseiden Suomen mestaruuskilpailut. Nelipäiväisten kisojen aikana ratkottiin ilmapistoolin ja ilmakiväärin mestaruuksia eri ikäsarjoissa ja luokissa. Päätöspäivänä sunnuntaina ratkottiin olympialajien Suomen mestaruudet ilmakiväärissä ja pistoolissa.

Raseborg Skyttaria edustava ilmakivääriampuja Joni Stenström ei päässyt täyteen teräänsä viikonloppuna, mutta otti kuitenkin SM–hopeaa ilmakiväärin kolmiasentokisasta. Ilmaolympiakiväärissä sunnuntaina Stenström meni heittäen finaaliin, mutta jäi harmikseen finaalin viidenneksi.

– Kyllä jäi vähän hampaankoloon viikonlopusta. Mitalimielessä sunnuntaille ehdottomasti lähdin, mutta en päässyt riittävään moodiin finaalissa. Paras fiilis olisi kun saisi heti alkuun pari kolme hyvää osumaa. Silloin se lähtee kulkemaan, mutta tänään ei vain ollut paras päivä, Stenström kertasi.

Lauantain kolmiasentokilpailussa sen sijaan kulki mainiosti ja Stenström pokkasi SM-hopean pistein 595 jääden viikonloppua hallinneen Juho Kurjen tuloksesta vain pisteen.

Seuraavat viikot Turun Yliopistossa valtio-oppia opiskeleva Stenström keskittyy opiskeluun. Kandin paperit pitää saada taskuun ennen vappua, sillä sen jälkeen hän suuntaa Euroopan kiertueelle osallistuen useampiin GP-kisoihin ja Munchenin maailman cupiin. Alkusyksystä kilpaillaan ilma-aseiden MM-kilpailuissa Etelä-Koreassa, jossa maailmanmestaruuksien lisäksi on tarjolla ensimmäiset olympiamaapaikat.

– Realistinen täytyy olla tavoitteiden kanssa. Tällä hetkellä tavoite olisi mahtua kahdenkymmenen parhaan joukkoon. Ja kyllä se olympiamaapaikkakin kiinnostaa, mutta ensin täytyy ampua niin hyvin, että pääsee MM-kisajoukkueeseen, hän muistuttaa.

Kisakallio toimii vuoden 2021 ampumaurheilun ilma-aseiden Euroopan mestaruuskisojen isäntänä. Viikonloppuna käydyt SM-kisat olivat hyvä esikoisponnistus tilojen käyttöön. Liiton toiminnanjohtaja Anne Lantee oli tyytyväinen kisojen kulkuun.

– Ihan hyvin täällä on kaikki toiminut. Tämä on kompakti paikka ja Susi Training center tarjoaa hyvän tilan järjestää kisat. Kisakallio tarjoaa myös suuren määrän majoituspaikkoja jolloin järjestäjän kannalta logistiikkapuoli helpottuu ja toisaalta urheilijoille jää iltaisin tilaisuus sosiaaliseen kanssakäymisenkin.

–Toki euroopan mestaruuskisoissa säännöt ovat vielä tätäkin tarkempia ja varmasti monenlaisia muutoksia paikkoihin ja esimerkiksi valoihin vielä tulee ja varmasti tarvitsemme tiloja tuolloin enemmän. Tämä oli nyt kuitenkin hyvä ensimmäinen harjoitus tulevaan. Onneksi tässä on kuitenkin vielä pari vuotta aikaa valmistautua.

Liitossa on käynnistelty EM-kisaprojektia hiljakseen, mutta sitä ennenkin tapahtuu paljon. Ensi vuonna käydään Lahdessa haulikkoammunnan world cup, jossa tarjolla on myös olympiapaikkoja. Lantee uskoo, että maailmalta kerääntyy Lahteen melkoinen määrä väkeä.

– Liitto täyttää ensi vuonna myös täydet sata vuotta ja juhlistamme sitä erilaisin tavoin, joten kiirettä riittää, Lantee kertoo.

Inkoolainen Anne Lantee on monikertainen arvokisamitalisti jousiammunnassa.

Ilmakivääri 3×20 ls

Ilmakivääri M 3×20 ls: 1) Juho Kurki, KaA, 596, 2) Joni Stenström, RS, 595 (napa 47, viim. sarja 99), 3) Aleksi Leppä, HAS, 595 (napa 47, viim. sarja 97)

Ilmakivääri N 3×20 ls: 1) Emmi Hyrkäs, Hahlo, 599 (SE), 2) Marjo Yli-Kiikka, IMAS, 596 (napa 48), 3) Pauliina Frilander-Soini, PieksA, 596 (napa 44)

Ilmakivääri

Ilmakivääri N, finaali: 1) Laura Sipola, SodA, 246.3, 2) Saana Peltonen, KeuSA, 244.8, 3) Emmi Hyrkäs, Hahlo, 224.6.

Ilmakivääri M, finaali: 1) Juho Kurki, KaA, 249.3, 2) Cristian Friman, ESF, 248.4, 3) Aleksi Leppä, HAS, 225.6....5) Joni Stenström, RS, 181.7, 16) Robin Stenström, RS, 604,6

Ilmapistooli

Ilmapistooli N, finaali: 1) Kirsti Kaaro, KAS, 228.5, 2) Oksana Frojan, PAS, 226.5, 3) Maija Pärri, RSA, 206.1.

Ilmapistooli M, finaali: 1) Joonas Kallio, SUA, 235.9, 2) Ismo Haapala, KokMAS, 235.6, 3) Juha Valjus, KAS, 208.3.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat