Puheenaihe

Varusmies romutti miehistönkuljetusauton – liika nopeus tutulla soratiellä toi tuomion

Kuvituskuva

Päivi Tuovinen

Puolustusvoimien miehistönkuljetusauton päin puuta ajanut varusmies on tuomittu hovioikeudessa sakkoihin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta.

Onnettomuushetkellä auton kyydissä olleesta kuudesta varusmiehestä yksi sai useita merkittäviä luunmurtumia ja muita vammoja. Auto vaurioitui korjauskelvottomaksi. Loukkaantuneella varusmiehellä ei ollut käytössä kolmipisteturvavyötä, vaan ainoastaan lannevyö.

Kuljettaja oli ajanut puolustusvoimien henkilökuljetuksiin tarkoitettua Land Rover Defender 110 -merkkistä maastoajoneuvoa.

Onnettomuus tapahtui Kankaanpäässä Satakunnassa elokuussa 2016, jolloin autoa kuljettanut varusmies menetti ajoneuvon hallinnan ja auto suistui tieltä törmäten puihin.

Varusmies oli valittanut vaatinut, että käräjäoikeuden tuomio kumotaan ja syytteet liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta hylätään.

Kuljettajan mielestä onnettomuuden syynä oli auton huono kunto ja vialliset iskunvaimentimet.

Hovioikeuden mukaan ajoneuvo oli huollettu Puolustusvoimissa asianmukaisesti. Hovioikeuden mukaan onnettomuus johtui huolimattomuudesta ja liian suuresta tilannenopeudesta huonokuntoisella, mutta kuljettajalle tutulla soratiellä.

Hovioikeus piti käräjäoikeuden päätöksen voimassa ja määräsi varusmiehen maksamaan Puolustusvoimille ajoneuvosta korvausta 1 350 euroa sekä oikeudenkäyntikuluja noin 800 euroa. Vammantuottamuksesta aiheutuneet korvaukset on ratkaistu erikseen.

Juttua muokattu 8.5. klo 9.10 ja poistettu virheellinen tieto siitä, että varusmies olisi vaatinut korvauksia valtiolta. Varusmies ei ollut vaatinut valtiolta korvauksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hangon varusmiesturman tuomiot ovat tässä – ammunnan johtajalle ehdollista vankeutta1.12.2017 15.27
Raaseporin kuolonkolari: varusmiestä epäillään näistä rikoksista26.10.2017 17.14
Varusmiesten oikeusturvassa "syvä ja raadollinen epäkohta" – Raaseporin uhrien omaiset nyt tavoitettu26.10.2017 13.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat