Puheenaihe

Kuvat: KRP etsii näitä vaarallisia rikollisia – jos näet, soita heti poliisille

Keskusrikospoliisi etsii näitä henkilöitä, jotka ovat syyllistyneet muun muassa henki- ja huumerikoksiin. Ylärivissä vasemmalta: Janne Tranberg, Hans Thorsén ja Mike Soldier. Alarivissä Sammy Mäenpää ja Ville Lehmusmetsä. – 

KRP

Keskusrikospoliisi etsii yhdessä Ruotsin ja Tanskan poliisiviranomaisten kanssa etsintäkuulutettuja henkilöitä, jotka saattavat oleskella jossakin Pohjoismaassa.

Kahdentoista henkilön listalla on kaikkiaan viisi henkilöä, joita Suomen poliisi etsii. 

Yksi heistä on Janne Tranberg (s. 1974), jota Suomen viranomaiset etsivät eurooppalaisella pidätysmääräyksellä suorittamaan 649 päivää vankeutta ja vastaamaan syytteisiin 25 törkeästä veropetoksesta.

Ruotsalaista Hans Thorsénia (s. 1983) puolestaan syytetään törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja huumausainerikoksesta.

Mike Soldieria (s. 1985, ent. Mertsi Allan Isberg) etsitään suorittamaan 1 350 päivää vankeutta. Hänet on tuomittu muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Sammy Mäenpäätä (s. 1973, ent. Tuikka, ent. Friman) etsitään suorittamaan 1 724 päivää vankeutta. Hänet on tuomittu muun muassa taposta ja ampuma-aserikoksista. Hän jäi palaamatta poistumisluvalta vankilaan 9.8.2018.

Ville Lehmusmetsää (s. 1982) etsitään suorittamaan 2 707 päivää vankeutta. Hänet on tuomittu muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta.

Poliisien FAST-yksiköiden julkaisemilla listoilla on henkilöitä, joita epäillään törkeistä rikoksista tai heidät on jo tuomittu niistä. Listat on julkaistu Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa yhtäaikaisesti.

Poliisien FAST-yksiköt ovat osa ENFAST-verkostoa, jonka tehtävänä on aktiivisesti etsiä vakaviin rikoksiin syyllistyneitä tai niistä tuomittuja henkilöitä.

Niin Suomen kuin Ruotsin ja Tanskan etsintäkuuluttamista henkilöistä voi antaa vinkin soittamalla numeroon 050 440 1800 tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat