Puheenaihe

Tämä rap-video näyttää, minkä takia Mattia rakastettiin – "Luultavasti maailman suomalaisin ihminen"

Matti Nykänen.

Arkistokuva

Urheilusankari. Levylaulaja. Kansanmies.

Matti Nykäsestä tuli vuosien varrella suomalaisille elävä ikoni, joka virheitä tehtyään nousi aina ylös jatkamaan sinnikkäästi elämäänsä.

Nykänen jaksoi yllättää musiikintekijänä. Hän suhtautui musiikkiin samanlaisella ammattilaisen otteella kuin oli tehnyt mäkihyppääjänä urhelu-urallaan.

Keikoilla Nykänen lauloi omia biisejään, joita oli tekemässä muun muassa Vexi Salmi.

Laulajanakin iskelmä- ja popartisti pystyi yllättämään. Oheisella videolla Nykänen on vierailevana tähtenä Yksi Totuus -rap-kokoonpanon kanssa. Video on kuvattu Jyväskylässä ja taustalla vilahtelee useita Nykäselle rakkaita maisemia.

Suomi-niminen kappale julkaistiin itsenäisyyspäivän alla 2018.

Yksi Totuus kertoi, että Nykänen päätyi mukaan projektiin, koska "Matti luultavasti maailman suomalaisimpana ihmisenä voisi sopia laulamaan biisiin".

– Otimme Mattiin yhteyttä ja onneksemme hän oli heti messissä. Matin kanssa on ollut mahtavaa tehdä yhteistyötä, kova äijä, aito ja periksiantamaton suomalainen mies. Itse kappaletta äänitettiin koko päivä Matin saunamökissä ja mies antoi kaikkensa vaikkei mikään satakieli olekaan. Taisi siinä muutaman kerran marsukin aivastaa, Yksi Totuus kertoi yhteistyöstä mäkikotkan kanssa levy-yhtiö Sonyn tiedotteessa. 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Matti Nykänen on kuollut – Seiska: Menehtyi yllättäen kotonaan viime yönä4.2.2019 08.14
"Lennä Nykäsen Matti!" – katso, miten Matti Nykänen veti legendaarisen kappaleen Helsingin keikalla viime viikonloppuna4.2.2019 08.55
Kansanmies antoi ylävitosia viimeiseen asti – näin Matti Nykänen villitsi yleisön marraskuussa 20184.2.2019 08.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat