Paikalliset

Routio juhli satumaista lottovoittoa – voittaja on 99,9 -prosenttisella varmuudella routiolainen, arvioi MK Marketin kauppias

Loton koko historian suurin voitto osui lauantaina Routiolle, ja 15,5 miljoonan potti herätti mahtavan huhumyllyn. Kuka voitti?

Kauppias Mustafa Kosar tarjoili sunnuntaina lottovoiton kunniaksi kahvia ja karkkeja kaupassaan Routiolla. Rauno Rinne (oik.) sanoi, että jos olisi itse voittanut, olisi jo etelän lämmössä. Vasemmalla Nazife Kosar.

Helena Soinio

LOHJA | Roution rauhaisan loskainen viikonlopputunnelma sähköistyi, kun lauantaina puolilta öin tuli tieto mahtavasta lottovoitosta. Kalliomäentien MK Market Routionmäki oli myynyt historian arvokkaimman kupongin, ja ainoan täysosuman voittaja saa 15,5 miljoonaa.

– Minä sain tiedon yöllä, kun meillä oli juuri karaoke menossa ravintolassamme Kayatepessa. Ihmiset huusivat aivan innoissaan. Tänään kaikki asiakkaat ovat puhuneet siitä kaupassa, kertoi kauppias Mustafa Kosar sunnuntaina.

Voittaja on 99,9 -prosenttisella varmuudella routiolainen.

Tänään maanantaina Veikkaus tulee Kosarin tietojen mukaan koristelemaan kauppaa voiton juhlistamiseksi. Routiolla käynnistyi heti huhumylly siitä, kuka onnekas voittaja mahtaa olla.

Kosar tarjoili sunnuntaina asiakkaille kahvia, turkkilaisia karkkeja ja pikkuleipiä. Kosar ja kaupassa työskentelevä Nazife Kosar kertoivat, että kaupassa kävi sunnuntaina paljon ihmisiä tapahtunutta ihmettelemässä.

 

 

Aika moni routiolainen laittoi uuden lottokupongin vetämään ja kysyi samalla kauppiaalta, kuka sen 15,5 miljoonaa oikein voitti.

– En minä tiedä, eikä ehkä Veikkauskaan vielä tiedä. Eikä sitä minulle ilmoitetakaan, ellei voittaja halua että nimi julkistetaan, Kosar sanoi.

– Täällä on sellainenkin huhu, että minä olisin voittanut! Mutta minä en ole lotonnut kuin yhden kerran, tällä kierroksella juuri, enkä voittanut.

Voittaja ei ollut käyttänyt pelatessaan Veikkaus-korttia, joten hänen on lunastettava voittonsa Veikkauksen pääkonttorista Helsingistä.

Kyseessä on siis tavallinen kuponkipeli. Täysosumaa edelsi ennätysmäinen 15 viikon putki ilman täysosumia.

– Voittaja on 99,9 -prosenttisella varmuudella routiolainen. Tämähän on vähän syrjässä, eikä meillä ole kovin paljon asiakkaita muualta, arvioi Mustafa Kosar.

– Hyvältä tämä tuntuu, enkä pystynyt edes nukkumaan, tämä on niin mahtavaa. Toivottavasti raha meni oikealle ihmiselle, eli sellaiselle, joka haluaa auttaa muita ja laittaa rahaa hyväntekeväisyyteenkin.

Aiemmin hänen kaupastaan on voitettu 5020 ja 8200 euroa.

– Nyt pistettiin vähän paremmaksi. Uskon kyllä, että tämä lisää lottoamista täällä, ihmisillä on taipumusta uskoa, että jos jossakin on voitettu, siellä voitetaan enemmänkin.

Lue lisää: Routiolla lottopottia juhlitaan perjantaina – Veikkaus tarjoaa kakkua 500:lle

Myös sunnuntaina kaupassa käynyt Sari Kemppainen toivoi, että voittaja laittaa rahaa hyväntekeväisyyteen.

– Jos itse voittaisin, lahjoittaisin rahaa mm. syöpäpotilaille ja mielenterveystyöhön.

Marko Forsman kertoi myös lotonneensa, ja sai kaksi oikein.

– Täytyy katsella, missä täällä kohta näkyy muuttoautoja!

Rauno Rinne ja Ville Salmi arvelivat, että Routio on niin pieni kylä, että voittaja käy piankin selville.

– Jos olisi tullut minulle, olisin jo etelän lämmössä, sanoi Rinne.

Täysosuma Routiolle

Loton oikea rivi oli viime lauantaina 1, 8, 9, 13, 16, 20, 30 ja lisänumero 31. Anoa täysosuma pelattiin Routiolla Kalliomäentiellä MK Marketissa.

Suurimmat yksittäiset Lotto-voitot tähän mennessä:

1. 15,5 miljoonaa euroa, Lohja 2019

2.14,5 milj. Ruokolahti 2018

3.13,3 milj. Lahti 2014

4.12,8 milj. Helsinki 2013

5.12,2 milj. Helsinki 2012

6. 10 milj. Kempele 2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Vaimo ei usko vieläkään voiton olevan totta", 15,5 miljoonaa Lotosta voittanut mies kertoi Veikkaukselle11.2.2019 13.10
Lokakuussa pelattu 190 000 euron lottovoitto löysi omistajansa – "Kannatti tarkistaa vanha kuponki"30.1.2019 12.55
Lottopotti kasvoi uuteen ennätykseen – Viikon voitokkaimmat lottorivit pelattiin K-kaupoissa ja netissä ympäri Suomen13.1.2019 08.19
Tässä ovat vuoden 2018 yleisimmin osuneet lottonumerot – yhtä numeroa hyljeksitään viikosta toiseen4.1.2019 12.58
Puolen miljoonan lottorivi pelattiin K-Marketissa – ensi viikon ennätysjahdissa 14,6 miljoonaa16.12.2018 08.29

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat