Puheenaihe

HS: Mies meni prostituoidun luo, kadotti 50 000 euroa, sidottiin ja syttyi tuleen – Oikeus: "Rikosta ei tapahtunut"

Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltiin tänään monimiljonäärin kertomusta, jonka mukaan hänet ryöstettiin ja sidottiin. Oikeus oli toista mieltä.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Helsingin käräjäoikeus on selvitellyt tapahtumasarjaa, jossa suomalaiselta miljonääriltä varastettiin 50 000 euroa sisältänyt rahasalkku. Käräjäoikeus antoi tuomionsa tänään. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Tapahtumat sattuivat tammikuussa 2017, jolloin mies meni Helsingin keskustassa sijaitsevaan asuntoon prostituoidun asiakkaaksi. Hän kuitenkin jäi ilman seksiä ja joutui väkivaltaisen ryöstön kohteeksi. Jossain vaiheessa hän jopa syttyi tuleen.

Uhrin kertoman mukaan hänet sidottiin jaloistaan ja käsistään sekä heitettiin ensin sängylle ja myöhemmin porraskäytävään. 

Oikeuden mukaan miehen kertomuksen perusteella ei voida tehdä varmoja johtopäätöksiä siitä, mitä Yrjönkadun asunnolla on tapahtunut. Oikeus arvioi, että uhrin muuttuva kertomus ei ollut hänelle eduksi tuomiota määrättäessä.

Myöskään syytetyn version mukaan mitään ryöstöä ei tapahtunut. 

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lehdet: Monimiljonääri yritti ostaa seksiä 50 000 euroa laukussaan – retuutettiin rappuun alastomana ja käsiraudoissa5.4.2019 21.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat