BK:n miehet jatkavat kakkosessa

Maali tulee. Casper Källberg ohittaa SJK:n maalivahti Luis Fernandon ja puolustaja Mikko Ylihärsilän ja tekee BK-46:n 1-1-tasoituksen.

Jukka Urhola

RAASEPORI | Karjaan BK–46:n miehet pelaavat jalkapalloa ensi vuonnakin kakkosessa. Seinäjoen Jalkapallokerho kukisti BK:n lauantaina Karjaalla maalein 1–2 (0–1) ja nousi ykköseen kahden ottelun yhteistuloksella 5–1.

Toista nousukarsintaottelua seurasi Karjaalla BK:n jalkapallon ennätysyleisö, 1 430 katsojaa.

BK kärsi lauantaina kauden ensimmäisen kotitappionsa ja muutenkin vasta kauden toisen häviönsä. Karjaalaiset hävisivät kauden 30:stä kakkosen ottelusta vain kaksi viimeistä kamppailua. BK:n vihtiläinen valmentaja Timo Tuomi oli kauteen tyytyväinen.

– En ole kauhean surullinen, vaikka emme nousseetkaan ykköseen. Kautemme sujui erittäin hyvin. Joukkue pelasi loistavasti, ja jokainen sai itsestään kaiken irti, Timo Tuomi kehui.

SJK nousi toiseksi korkeimmalle sarjatasolle seitsemän vuoden tauon jälkeen. Seinäjokelaiset voittivat kaikki kauden ottelunsa.

Oikea joukkuenousi ykköseen.

BK:n yksi vahvuus on ollut äänekäs kannattajajoukko. Tappiosta huolimatta loppuun saakka ilakoinut BK:n huutosakki sai lauantaina ensimmäistä kertaa kotikentällä kovan vastuksen. Seinäjoelta oli tullut peräti 200 katsojaa, jotka kannustivat omiaan laulamalla lähes koko ottelun ajan.

– BK pelasi toisessa ottelussa hyvin. Meidän tavoitteemme on nousta Veikkausliigaan vuonna 2015, kertoi SJK:n valmentaja Christoffer Kloo.

Seinäjoelta on ollut joukkue jalkapallon miesten korkeimmalla sarjatasolla viimeksi vuonna 1997. Törnävän Pallo sijoittui silloin Veikkausliigassa yhdeksänneksi.

– Oikea joukkue nousi Ykköseen, Tuomi tunnusti.

BK hävisi ensimmäisen ottelun 3–0 ja joutui lähtemään toiseen nousuotteluun toivottomasta takaa-ajoasemasta. BK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Kakkosen B-lohkon parhaaksi pelaajaksi valittu pelinrakentaja Matias Astrada juoksi ja harhautteli, mutta olisi voinut syöttää joukkuekaverille ennen kuin menetti pallon pahimmillaan jopa viiden SJK:n pelaajan ympäröimänä.

Niklas Roiha pääsi puskemaan 32. minuutilla kahdeksan metrin päästä, mutta SJK:n maalivahti Luis Fernando torjui. Roiha laukoi minuutti ennen taukoa vapaapotkun 20 metristä SJK:n maalin yli.

SJK iski heti perään johtomaaliin: Teemu Penninkangas sai syötön oikeasta laidasta maalin eteen ja tuikkasi pallon yläriman kautta BK:n maaliin. SJK johti yhteismaalin jo 4–0, ja BK:n olisi noustakseen pitänyt tehdä toisella jaksolla vähintään viisi maalia.

Karjaa olisi voinut hyökätä alusta saakka rohkeammin useammalla miehellä, koska sillä ei ollut mitään menetettävää. BK on pelannut usein yhden kärkipelaajan (Roiha) taktiikalla. Lauantaina kärkimiehiä oli kaksi: Roiha ja Casper Källberg.

– Lähdimme vapautuneesti maali kerrallaan kuromaan vastustajan etumatkaa kiinni, Tuomi sanoi.

Meillä oli liian korkeavuori kiivettävänä.

Källberg ampui BK:n tasoitusmaalin 15 metristä kymmenen minuuttia ennen loppua. Källberg pääsi lisäksi viisi minuuttia myöhemmin yksin läpi, mutta maalivahti Fernando torjui laukauksen kulmapotkuksi.

BK:n tappioton kotitaika näytti säilyvän, mutta Patrik Lomski tykitti oikeasta laidasta SJK:n voittomaalin vain kaksi minuuttia ennen loppua. SJK:lla oli jo sitä ennen huippupaikka, mutta BK:n maalivahti Cesar Cruz torjui loistavasti.

BK-46 olisi voinut varmistaa lopussa puolustusvoittoisella taktiikalla tasapelin ja tappiottoman kotitilin, mutta joukkue halusi päättää kauden voittoon.

Niklas Roiha oli 19 osumalla BK:n paras ja kakkosen lohkon kolmanneksi paras maalintekijä. Saavutuksen arvoa nostaa se, että hyökkääjä Roiha pelasi kahdeksan ottelua puolustajana.

– Tänään meillä oli liian korkea vuori kiivettävänä. Vastustaja oli tehokas ja teki paikoista maalit. Olen pelannut BK:ssa mielelläni, koska seura on tarjonnut tukea ja tunnelmaa, Roiha kehui.

BK:n tulevaisuus näyttää hyvältä.

– Olen jutellut pelaajien kanssa ja suurin osa heistä haluaa jatkaa BK:ssa. Meillä on ollut loistava fiilis. Kovin moni ei halua lähteä pois tällaisesta seurasta. Nykyiset pelaajat ovat etusijalla, kun muodostamme ensi kauden joukkuetta. Meille on myös tullut pilvin pimein yhteydenottoja muista seuroista, kertoi BK:n joukkueenjohtaja Peter Laine.

BK-46–SJK 1–2 (0–1)

1. jakso: 34 min Teemu Penninkangas 0–1.

2. jakso: 80 min Casper Källberg 1–1, 88 min Peter Lomski 1–2.

toimitus