Puheenaihe

Pirkkalan lentoturmassa kuoli noin 50-vuotias oppilas – video todistaa maahansyöksyn olleen jyrkkä

Kuvituskuva.

Lotta Åberg / Arkisto

Keskiviikkoiltana kello 20.54 Pirkkalan lentokentällä tapahtuneessa lento-onnettomuudessa kuoli ulltrakevyen lentokoneen kuljettaja.

Menehtynyt on poliisin mukaan noin 50-vuotias ja kotoisin Pirkanmaalta.

Poliisi kertoi torstaina, että onnettomuustutkintakeskus suorittaa onnettomuuden tutkinnan yhteistyössä poliisin kanssa. Lento-onnettomuuden tutkinnasta tiedottaa onnettomuustutkintakeskus.

Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) ilmailuonnettomuuksien johtava tutkija Ismo Aaltonen kertoi Keskisuomalaiselle, että Otkesilla on lentoturmasta video.

Videon mukaan ultrakevyt pienlentokone alkaa jo kiitotieltä noustessaan kaartaa välittömästi vasemmalle. Tämän jälkeen kone tekee nousuvaiheessa kokonaisen ympyrän ja kaatuu sen jälkeen yhtäkkiä jyrkässä kulmassa siivelleen kiitotien viereiselle nurmikolle.

Aaltosen saamien tietojen mukaan lentäjä oli lento-oppilas, jolla ei ollut vielä lupakirjaa. Lentäjän ikää tai lentokokemusta ei tiedetä. Kokemuksesta kertoo kuitenkin se, että oppilas lensi yksin: lentämään opettelevat aloittavat lento-opettajan kanssa.

Pirkkalan onnettomuus on toinen 2010-luvulla sattunut turma, jossa lento-oppilas menetti henkensä. 

Edellinen tapaus sattui 2012  Loimaan Alastaron moottoriradalla.

Keskisuomalaisen jutun voit lukea kokonaisuudessaan tästä.

Edit klo 11.04: Korjattu jutun viimeistä kappaletta. Kyse on toisesta 2010-luvulla sattuneesta tapauksesta, jossa oppilas kuolee turmassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat