Paikallisurheilu

Vk-Lohjan tytöt toivat mitaleita kotiin – Myllypuron kisoissa kilpaili 552 telinevoimistelijaa.

Lohjalainen Elli Jokinen sijoittui pronssille D-luokan vanhempien sarjassa. Voiton vei Lotta Ravanti ja toiseksi sijoittui Helmiina Joki-Pesola.

Niina Vuorio

Voimisteluklubi Lohjan voimistelijat osallistuivat viime viikonloppuna Fliku -82 -seuran järjestämiin tyttöjen telinevoimistelu-kilpailuihin Helsingin Myllypurossa Liikuntamyllyssä.

Voimisteluklubi Lohjan tytöt voittivat viikonlopun kilpailuista neljä mitalia: kaksi hopeista ja kaksi pronssista. Lohjalaisten saaliina oli sekä hienoja onnistumisia että pieniä epäonnistumisia.

Myllypurossa kilpaili viikonlopun aikana 552 voimistelijaa ympäri Suomen, kauimmat Rovaniemeltä asti.

– Voimistelijoiden suoritus oli loistava ja suoritusten arvoa nostaa vielä sekin että kilpailuihin osallistui niin suuri määrä voimistelijoita, kertoi Voimisteluklubi Lohjan valmentaja Emma Davidsson.

Hopeaa voittivat Camilla Badermann hypyssä F- luokan vanhemmissa ja Lotta Tenkanen puomilla E- luokan vanhemmissa.

Pronssille ylsivät Elsa Norrby permannolla F-luokan nuoremmissa ja Elli Jokinen D-luokan vanhempien kilpailussa.

B-luokassa ei tällä kertaa ylletty 10 parhaan joukkoon, mutta Sara Färm, Saimi Sundström ja Kiira Alakurtti saivat kaikki hypystä yli 9 pistettä. Lohjalta kilpailuun osallistui lisäksi Miranda Koskela, Enni Ulvio, Pihla Savolainen, Adeline Berg,Nella Hellsten, Anni Hokkanen, Nea Hyvärinen ja Silja Ilves.

C-luokassa Camilla Peurala onnistui nojapuu-sarjassaan ja sai yli 9 pistettä 10 pisteen ollessa maksimipiste. C-luokassa kilpailivat myöskin Ida Kangas, Illusia Berg,Janette Koponen ja Säde Leino.

D-luokassa Helga Pasma ja Sofia Rahikka taituroivat permannolta yli 8,5 pisteet. Samoihin pisteisiin pääsivät myös Emmi Kiviniemi, Miira Sundqvist ja Wilhelmiina Pietikäinen hypyssä. Elli Jokinen hyppäsi myös loistavasti saaden yli 9 pistettä hypystä.

E-luokassa kilpailivat Lotta Tenkasen lisäksi Helli-Noora Poutiainen ja Ellen Badermann. F-luokassa oli mukana Minea Metsäranta, Henniina Närhi,Camilla Badermann ja Elsa Norrby. Camilla Badermann jäi neliottelussa niukasti palkintosijoituksen ulkopuolelle ollen neljäs. Elsa Norrby oli myös F- luokan nuoremmissa neliottelussa neljäs.

– Nyt katseet suunnataan Turun joukkue-kilpailuun, JunnuGymiin, joka kilpaillaan marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Naisten telinevoimistelun luokka-järjestelmässä on kaksi linjaa:

Kilpalinja sekä maajoukkuelinja.

Kaikki voimistelijat aloittavat kilpailemisen B-luokasta ja kilpailemisen pääsee aloittamaan sinä syksynä kun voimistelija täyttää 7-vuotta. Maajoukkue-linjalle pääsee siirtymään sen jälkeen, kun on suorittanut voimisteluliiton timanttimerkin hyväksytysti sekä saatuaan D- luokasta 5. kategorian pisteet.

Kilpalinjalla voi kilpailla aina G - luokkaan asti, joka on kilpalinjan korkein luokka.

Maajoukkue-linjalla kilpaillaan 1. luokasta 5. luokkaan saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat