Paikallisurheilu

Henry Manni mielii mitaleille –  Lohjalaiskelaaja aloittaa MM-kisaurakkansa perjantaina

Henry Manni valmistautui viime viikolla Espoossa luottavaisena Dubain MM-kisoihin.

Nina Paloheimo

Paralympiamitalisti, lohjalainen ratakelaaja Henry Manni valmistautuu luottavaisin mielin perjantaina alkavaan paraurheilun MM-kisaurakkaan Dubaissa.

– Kävin juuri fysioterapeutin käsittelyssä. Hän yritti etsiä kovasti avattavia lukkoja selästäni, mutta ei sieltä löytynyt yhtään. Fysiikkani on hyvässä kunnossa, kertoo Manni.

Manni on kotiutunut Suomen maajoukkueen kanssa Dubain kuumuuteen ja pari harjoitustakin on jo alla. Lämpöasteet pyörivät reilussa +30:ssa päivittäin.

Länsi-Uudenmaan Urheilijoita edustava Manni jakaa reilun viikon kestävän matkan ajan ison huoneiston Leo-Pekka Tähden ja maajoukkueen päävalmentajan Mikko Peltosen kanssa.

– Tästä on lyhyt matka suorituspaikalle. Kenttä on oikein hyvä. Se ei ole mikään nopein mahdollinen, mutta se on sama kaikille, Manni kuvaa.

Moninkertainen arvokisamitalisti osallistuu MM-urakkansa aikana T34-luokan 100 metrin, 400 metrin ja 800 metrin kilpailuihin. Tavoitteena on vähintään yksi mitali, mutta hyvässä kunnossa oleva Manni lupaa, että mitaleita tavoitellaan enemmänkin.

– Minimitavoite on, että vuodesta 2013 jatkunut arvokisamitaliputki ei rikkoudu nytkään. Neljä sataa metriä on ehkä vahvin matkani, mutta haluaisin kyllä mitalin myös paralympiamatkalta jo Tokiotakin ajatellen.

MM-kisoissa on mukana ratakelauksen kaikki huiput. Osallistujia on enemmän kuin koskaan, sillä 119 maasta osallistuu urheilukisoihin jopa 1412 urheilijaa.

Manni on maailmantilastoissa 100:n ja 800 metrin matkoilla seitsemäntenä ja 400 metrin matkalla viidentenä.

Asetelmat ovat hyvin samanlaiset kuin Rion kisoissa 2016, jolloin Manni kelasi pronssille satasen matkalla.

– Olen aina pystynyt ajoittamaan kauden parhaani arvokisoihin, vaikken tilastoissa olisikaan kärjessä. Se on ollut vahvuuteni ja luotan siihen myös täällä. Nyt on lähes identtinen tilanne kuin Riossa, Manni hymyilee.

Mannin kausi on sujunut hyvin. Yksityiskohtia on hiottu kisakauden kuluessa ja osa-alueiden pitäisi olla nyt kunnossa.

Mitaleille pääsy vaatii jokaisen osa-alueen onnistumista kisassa, täydellistä ehjää suoritusta.

– Alkukesästä harjoittelin lähtöjä ja sain niihin lisää iskuvoimaa. Hyvät lähdöt olen pyrkinyt yhdistämään nopeuteen. Lähtö, keskivaihe ja loppu – kaiken on mentävä nappiin, että mitalia voi odotella.

Matkat ovat keskenään hyvin erilaisia kilpailuja.

Mannille 400 metrin matka on ollut vahvin, jossa hänen ominaisuudet ovat päässeet erityisesti edukseen. Toisaalta Riossa hän todisti, että kun kaikki on kohdillaan hän kilpailee satasen mitalipaikoista.

Pisin matka 800 on haastavin.

– Tuo matka vaatii jo hieman taktikointia, kun kenttä kierretään kaksi kertaa. Esimerkiksi briteillä on kaksi kisaajaa ja he pystyvät sopimaan keskenään strategioita. Myös muita vastaavia blokkeja on kisassa. Itse ajattelin livahtaa siitä heidän strategioiden keskeltä kärkeen, Manni nauraa.

– Kuntoni kyllä kestää hyvin tämän matkan. Kaikki on mahdollista, Manni kertoo luottavaisin mielin.

Kisoissa on mukana myös lisää lohjalaisväriä, sillä Henryn veli, Turunseudun heittäjiä edustava Tuomas Manni osallistuu kuulaan ja keihääseen luokassa T34.

Maajoukkueen fysioterapiasta Dubaissa vastaa niin ikään lohjalainen Jukka Kesälä.

 

Mannit Dubaissa tulessa: Pe 8.11. klo 16.41 400m välierät, la 9.11 klo 17.41 400 m finaali, su 10.11. klo 7.09 100 metrin alkuerät, klo 16.34 kuula finaali, klo 18.09 100m finaali, ti 12.11 klo 16.22 keihäs finaali, to 14.11. klo 17.22 800m alkuerät, pe 15.11 klo 17.18 800m finaali.

 

Länsi-Uusimaa seuraa Dubain kahden tunnin aikaeron vuoksi kisoja tuoreeltaan verkkosivuillaan www.lansi-uusimaa.fi/paikallisurheilu.

Yle televisioi kisat Areenassa ja TV2:ssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Henry Manni testasi ulkoilureittejä Lohjanharjulla – ”Aika pienilläkin asioilla ulkoilureiteistä saadaan kohtuullisen esteettömiä.’’30.9.2019 14.01
Henry Mannille kaksi kultaa Englannissa8.9.2019 18.40
Henry Manni on ennätyskunnossa – Lohjalaiskelaaja palauttelee viikon Espanjassa. Sen jälkeen mennään entistä kovempaa18.7.2019 19.38

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat