Paikalliset

Isänpäivän kysely: Mitä isän kanssa on hauskinta tehdä yhdessä? Lapset vastasivat

Janne Jumppanen ja 6-vuotias Jade pelasivat legendaarista Afrikan tähteä. 
- Isin kanssa on kiva mennä HopLopiin ja SuperParkiin. Siellä on köysiratoja, voimistelupatjoja ja trampolineja. Kaikenlaista kivaa yhdessä, eskarissa oleva Jade luetteli. 
Isä nyökkäilee vieressä ja kyselee, muistatkos mitä me tehdään talvella?
- Isi vetää mua mönkkärillä pulkassa! Ja sitten luistellaan meidän lammella. 
Isänpäivän Janne Jumppanen kertoo sujuvan kotona yhdessä rentoutuen. 

Vesa Laakso

Lehmijärven koululla otettiin jo torstai-iltana varaslähtö isänpäivään, kun koululla vietettiin perinteistä Isät ja lapset -iltaa riehakkaassa tunnelmassa, jossa käytävillä riitti vilinää ja vilskettä.

Ohjelmassa oli koululaisille hauskaa yhdessäoloa, pelailua ja naposteltavaa yhdessä isien ja isoisienkin kanssa.

– Tämä on hieno perinne huomioida isänpäivä ennakkoon tällä tavalla koulunkin puolelta, vanhempainyhdistyksen järjestämässä tapahtumassa opettajajäsenenä paikalla ollut Antti-Jussi Pölkki sanoi.

Koulujen arjessakin lähestyvään isänpäivään on viikon mittaan valmistauduttu askartelemalla kuvaamataidossa kortteja ja lahjoja.

Sunnuntaina varsinaisen isänpäivän koittaessa hyvin käyttäytyvät isät voivatkin siis odotella muistamisia jälkikasvultaan.

Tänä vuonna isänpäivä on historian ensimmäistä kertaa Suomessa myös virallinen liputuspäivä.

Virallisesti ja pysyvästi isänpäivä hyväksyttiin kalenteriin vuonna 1987, ja sitä vietetään marraskuun toisena sunnuntaina.

 

5661092-n.jpg

Lukas, 11, ja Juha Bäckman pelasivat palloa liikuntasalissa vähän oudommilla mailoilla.  - Yhteiset reissut ovat hauskoja, Lukas kertoi pelin tiimellyksessä.  - Samaa mieltä. Olemme tehneet kotimaan reissuja ja nyt kävimme elokuussa Norjassa, isä komppasi vierestä.  Verenperintönä isällä ja pojalla on myös bensaa suonissa.  - Mulla on Suzuki PV, Lukas ilmoitti.  - Vuosimallia -90, joten sen parissa meillä on huollettava, isä tuumii.  Kuva: Vesa Laakso

 

 

5661090-n.jpg

Anton, 9, ja Jaakko Väre pähkäilivät yhdessä vastauksia tehtävärastien kysymyksiin.    -Kalastaminen isän kanssa on mukavaa, Anton kertoi yhteisestä harrastuksesta.  Muistoihin oli piirtynyt viime kesän yhteiseltä kalareissulta saaliiksi tarttunut kuha.  -Hiidenvedellä ja mökillä Särkjärvellä Loviisan lähellä kalastamme. Talvellakin käymme välillä verkot yhdessä kokemassa, isä totesi.  Hiihtäminen, keilaaminen ja uintireissut Neidonkeitaaseen ovat myös mukavaa puuhaa.  Kuva: Vesa Laakso

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat