Paikallisurheilu

Rannikko tähyää crossihuipulle

Rene Rannikko ajaa nuoresta iästään huolimatta vahvasti isoa pyörää.

markku nikkanen

LOHJA | Lohjalainen Rene Rannikko oli 27:s ensimmäisellä kaudellaan motocrossin kuninkuusluokan eli MX1:n SM-sarjassa. Hän keräsi 450-kuutioisten nelitahtipyörien 76 kuljettajan sarjassa 21 pistettä.

Rannikon,17, vauhti oli sitä luokkaa, että hän sai kauden parhaan nousijan tittelin 20 uuden kilpailijan joukossa. Lohjalaisen vauhdista kertoo sekin, että Kimi Räikkösen Jäämies-Teamin juniorikuskit jäivät kaikissa kisoissa hänen taakseen.

Alkuvuoden lumilla Rannikko ajoi enduroa ja otti metsäspooreissa palkintosijan kaikissa kisoissa, joissa pääsi maaliin. Hän nousi lopputalvesta B-luokkaan, jossa tuli heti ensimmäisessä kisassa luokan toinen sija ja tukku SM-pisteitä.

Kesäkaudella Rannikko siirtyi crossiradoille ja ajoi aluksi KTM:llä, joka vaihtui kesken kauden Aprilliaan ja lopuksi Hondaan.

– Nyt käytössä oleva Honda on jo seitsemän vuotta vanha, mutta teknisesti aivan kunnossa. Ajoin vanhahtavalla Hondalla muutaman kerran SM-pisteille. Se huomattiin, ja sain alustavan tarjouksen ajopaikasta ensi kaudeksi, Rannikko kertoo.

Rannikko neuvottelee pääsystä kahden kuskin tiimiin, jossa saisi uuden kilpailukykyisen pyörän.

– Mikäli tallihomma edistyy, se lisää pojan mahdollisuuksia, laskeskelee Renen isä Antti Rannikko, joka on rahoittanut poikansa harrastusta ja pitänyt kaluston kunnossa.

MX1-luokassa on 15 suomalaista, jotka kiertävät säännöllisesti Keski-Eurooppaa. Osa heistä ajaa MM-sarjaa ja ovat lähes ammattilaisia.

Haluan vakiinnuttaa paikkani kymmenen joukossa.

Motocrossin lisäksi Rannikko kiersi kesällä supercrossin SM-sarjaa, jossa irtosi myös SM-pisteitä.

– Superissa suurin osa ajaa erityisesti lajia varten rakennetuilla pyörillä, mutta me vain jäykistimme hieman crossipyörää, Rene Rannikko sanoo.

Seuraavaksi ammattikoulua käyvän Rannikon ohjelmassa on Viron hallisarja, jossa ajetaan erityisesti motocrossia varten rakennetussa hallissa.

– Kävimme juuri Virossa ajamassa hallissa, johon tulee joulukuun toisena viikonloppuna noin 50 kilpailijaa USA:sta, Baltian maista, Keski-Euroopasta, Venäjältä ja Suomesta. Finaaliin pääsee 14 parasta.

– Sarja jatkuu vuodenvaihteen jälkeen ja loppuu vasta keväällä. Tarkoitukseni on ajaa ennen kevättä kaikki osakilpailut. Niiden lisäksi osallistun joihinkin talven endurokisoihin.

Isojen MX1-pyörien hallitseminen vaatii voimaa, ja Rannikon talven tärkein asia on peruskunnon parantaminen. Hän aikoo käydä käy viisi kertaa viikossa kuntosalilla, lenkillä ja uimassa. Joka viikonloppu hänelle tulee ajoharjoittelua kelien salliessa joko radalla tai maastossa.

Rannikon ensi kauden tavoitteet ovat selvät.

– Haluan vakiinnuttaa paikkani kymmenen parhaan joukossa osakilpailuissa ja loppupisteissä. Vastustajat ovat kovia, mutta olisi kiva nousta muutamissa kisoissa hätyyttelemään viiden parhaan kärkijoukkoa.

– Aion ajaa lisäksi joitakin kilpailuja Baltiassa ja mahdollisesti Belgiassa rahatilanteen mukaan, Rene Rannikko pohtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat