Paikallisurheilu

Enduromiehet kaivoivat pyöriä Karkalin metsässä

LOHJA | Alueen endurokuskeille tarjoutui tilaisuus testata ajotaitojaan pimeässä, kun harjoitusajo käytiin arki-iltana Karkalin metsässä Lohjalla. Sateen pehmittämää kolmen kilometrin lenkkiä kiersi kolmisenkymmentä kuskia Lohjalta, Vihdistä ja Karkkilasta.

Nopeimmin kolme kertaa 3 kilometrin lenkin kiersi Karkkilan Moottorikerhoa edustava lohjalainen veteraani Jussi Tuomisto. Vaikka kisa supistui viidestä kierroksesta kolmeen, kuskit joutuvat kaivamaan pyöriä pehmenneessä maastossa.

Harjoitusjaon oli ideoinut lohjalainen Ilkka Trygg.

– Tällaiselle ajolle tuntuu olevan tilausta. Vaikka kurjan kelin takia jäi pois kymmenkunta kuskia, mukana oli paljon ajajia, Ilkka Trygg sanoi.

Yleensä endurokuskit harjoittelevat pimeässä ajoa vain kevättalvella ennen Päijänteen Ympäriajoa.

– Valoilla ajaminen on ihan oma lajinsa, Trygg sanoi.

Hän kiersi itsekin radan kaksi kertaa.

– Mikäli sopiva paikka löytyy, voimme järjestää parin kisan sarjan, Trygg sanoi pyöräänsä mudasta puhdistaessaan.

Jussi Tuomiston jälkeen toiseksi nopein samalla ajalla oli Nummelan Moottorikerhon Janne Vesterinen. Voitto ratkesi Tuomistolle, koska hän oli nopeampi ensimmäisellä kierroksella. Kolmanneksi sijoittui Karkkilan Niklas Lahti jo nelisen minuuttia kärkikaksikolle hävinneenä.

Osa kuljettajista jätti kolmannen kierroksen ajamatta pehminneen reitin takia.

Oli vaikea nähdä vain pyörän valolla.
Niko KalatieEnduron MM- ja SM-sarjaa kolunnut ja nykyisin motocrossiin keskittyvä Karkkilan Niko Kalatie lähti innolla metsään.

– Intoa riittää, vaikka metsässä on tosi pimeää. Pyöräni on vielä viimeisen SM-kisan jäljiltä. Sitä ennen ajoin sillä Haminan suunnalla kansainvälisen Kuuden Päivänajon kerhojoukkueessa, Niko Kalatie kertoi ennen starttiaan.

Kalatiellä oli vaikeuksia alusta lähtien, sillä tehokas kypärävalo sammui, ja matka taittui pyörän omalla himmeällä valolla.

– Hienoa metsäosuutta oli vaikeaa ajaa vain pyörän valolla. Kaksi ensimmäistä kierrosta meni vielä aika hyvin, mutta sitten jossain paikoissa oli jo niin pehmeää, että jouduin kaivamaan pyörää muutaman kerran.

– Jos joku vielä järjestää vastaavia pimeän ajoja, tulen varmasti mukaan, Kalatie lupasi.

Hän ajaa ensi talvena muutaman endurokisan ja mahdollisesti osallistuu Suomen MM-osakilpailuun Heinolassa. Muuten hän keskittyy crossiin.

– Jatkan kilpailemista crossin MX1-luokassa. Laji sopii pienten lasten isälle huomattavasti paremmin kuin enduro, Kalatie sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat