Paikallisurheilu

Vidgren poikien maajoukkueeseen

LOHJA | Aaro Vidgren läpäisi tiukan karsintaseulan ja pääsi alle 16-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkueen 44 pelaajan ryhmään. Lohjalla asuva Vidgren pelaa toista kautta Turun Palloseuran C-junioreissa.

Maajoukkuerinki valittiin viime viikolla Vierumäen urheiluopistolla pidetyn viiden päivän 102 pelaajan Pohjola-leirin jälkeen.

– Kun kuulin nimeni mainittavan yllätyin, sillä monta hyvää kaveria jäi ryhmästä ulos, kertoo toukokuussa 15-vuotta täyttävä hyökkääjä Aaro Vidgren.

Pelaajat oli valittu Vierumäelle viime syksyn Pikkupohjola-leirin 180 pelaajasta. Uuden maajoukkueryhmän seuraava tapaaminen on toukokuussa Vierumäellä.

Vidgren on Lohjan Kisa-Veikkojen kasvatti. Hän siirtyi kolme kautta sitten pelaamaan Helsingin IFK:hon, jossa viihtyi yhden kauden. Nyt on menossa toinen kausi TPS:ssä.

Isoveli Anton Vidgren siirtyi kolme kautta sitten Helsingin IFK:sta TPS:ään junioreihin, jossa pelasi kaksi kautta. Loukkaantumisista kärsinyt Anton on pelaa päättymässä olevalla kaudella Turun Toverien B-nuorissa.

– On parempi, että Lohjalla asuvat pojat pelaavat samalla paikkakunnalla. Turkuun kulkeminen onnistuu hyvin, kun heitämme heidät kotoa Kirkniemestä Karjaalle, josta he jatkavat junalla Turkuun, ja tulevat taas illalla kotiin, kertoo poikien isä Arto Vidgren.

Arto Vidgren piti aikaisemmin Lohjalla apteekkia, mutta vaihtoi kaksi vuotta sitten Kajaaniin. Hän on siellä maanantain, tiistain ja keskiviikon ja loput päivät Lohjalla.

Jäällä on mukavampi luistella kuin juosta maalla.
Aaro Vidgren Arto Vidgren pelasi aikoinaan jalkapallomaalivahtina Kuopion Pallotoverien SM-sarjan joukkueessa.

– Aarolla olisi ollut hyvät raamit jalkapallomaalivahdiksi, mutta hän valitsi jääkiekon, Arto Vidgren sanoo.

Aaro on tällä hetkellä 184 senttiä pitkä ja painaa 70 kiloa.

– Valitsin jääkiekon, koska jäällä on mukavampi luistella kuin juosta maalla, Aaro naurahtaa.

Hän pelasi jalkapalloa Lohjan Pallossa, kun jääkiekkoili vielä LoKV:ssa Ari Lintusen valmennuksessa.

Teemme läksyt junamatkoilla.

Järnefeltin koulun kahdeksatta luokkaa käyvä Aaro elää tällä hetkellä hektistä aikaa. TPS:n C-juniorit taistelevat I divisioonan pudotuspeleissä Helsingin IFK:n kanssa. IFK sijoittui 14 joukkueen kaksinkertaisessa runkosarjassa kolmanneksi ja TPS kuudenneksi. IFK voitti TPS:n 1–8 marraskuussa Turussa ja 5–1 tammikuussa Helsingissä. Silti Aaro jaksaa uskoa TPS:n menevän jatkoon paras viidestä systeemillä.

– Meillä on hyvä joukkue ja uskon mahdollisuuksiimme. Menemme loppuun asti ja voitamme I divisioonan mestaruuden, Aaro sanoo.

IFK voitti ensimmäisen pudotuspelin 4–0 tiistaina Helsingissä. Joukkueet kohtasivat toistamiseen eilen Turussa.

– Avausottelu oli tasainen, mutta IFK käytti maalipaikat paremmin. Lähdemme uuteen lentoon toisessa ottelussa.

Aaro pelaa TPS:ssä ja maajoukkueryhmässä vasempana laitahyökkääjänä. Hän hyökkää TPS:ssä kakkosketjussa. Aaro on käynyt välillä auttamassa myös TPS:n nuorempia C-junioreita ja pelaa silloin keskushyökkääjänä.

– Olen aina halunnut olla hyökkääjä. Siinä saa käyttää paljon enemmän mielikuvitusta kuin puolustajana. Olen parhaimmillani karvaajana ja kiekon riistäjänä, mutta kyllä minä paikoista maalejakin teen.

Vidgrenin veljeksille ei jää liiemmin vapaa-aikaa. Vanhemmat vievät heidät suoraan koulusta Karjaalle junaan, josta matka kestää Turkuun 55 minuuttia. Turussa autolla on vastassa ”ukki” Aimo Vidgren, joka piti apteekkia Lohjalla. Illalla isoisä heittää taas veljekset kello 21:n junalle, ja vanhemmat hakevat heidät Karjaalta. Tämä toistuu keskimäärin kuusi kertaa viikossa.

Jääkö koulu hunningolle?

– Teemme läksyt junassa.

Asiaan on uskominen, sillä Aarolla oli keskiarvo 8,3. Anton käy toista vuotta Lohjan Yhteislyseon lukiota ja hänenkin opiskelunsa sujuu hyvin.

Aarolla on selvät tavoitteet jääkiekossa.

– Haluan säilyä poikien maajoukkueryhmässä ja päästä ensi kaudella pelaamaan TPS:n B-nuoriin.

– NHL:ään olisi kiva päästä. En ole vielä miettinyt muuta vaihtoehtoa ammatiksi, hymyilee ilopilleri Aaro Vidgren.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat