Siuntio otti HIFK:sta vakiovoiton

SIFin laitamies Johan Skogberg (edessä) ja takamies Ravo Voosalu tekivät kuusi maalia mieheen HIFK:ta vastaan.

Jukka Urhola

HELSINKI | Siuntion IF:n ja Helsingin IFK:n voimasuhteet eivät ole tällä kaudella muuttuneet käsipallon SM-liigassa. Jokaisessa kolmessa ottelussa SIF on tehnyt 33 maalia. HIFK on onnistunut saamaan pallon siuntiolaisten maaliin kahdesti 28 kertaa ja kerran 26 kertaa.

Maantaina keskinäinen kohtaaminen päättyi Helsingin urheilutalossa normilukemin 28–33 (14–18).

SIF on sarjassa toisena kaksi pistettä edellä Atlasta, kun kaksi kierrosta on pelaamatta. IFK on viidentenä ja pääsee pudotuspeleihin.

Ottelu oli siuntiolaisten hallinnassa alusta loppuun, vaikka toisella jaksolla eroa olikin vain yksi maali. Etumatkaa oli kuitenkin välillä kuusi maalia, ja kotijoukkue oli turvallisen etäisyyden päässä.

– Mitään parasta peliämme se ei ollut. Pari edellistä ottelua on ollut parempia, kertoi SIFIn valmentaja Kaj Kekki.

– Emme saaneet puolustustamme toimimaan kuten piti. Rony Leven oli maalissa puolustuksen ykkönen ja torjui hyvin.

Petter Forsström oli jälleen vaikea ohitettava HIFKin maalissa.

– Yhtään helppoa palloa ei mennyt sisään, vaikka teimmekin 33 maalia. Olisikohan pelaajillamme ollut kovia paineita. Ainakin tunteet olivat pinnassa.

Pitkään vammaisina olleet Jaan Kauge ja Ravo Voosalu alkavat päästä kuntoon. He tekivät yhteismaaleissa kauden maaliennätyksen, 13 maalia. Kauge heitti viivalta seitsemän ja Voosalu takaa kuusi. Laitamies Johan Skogberg taituroi myös kuusi maalia.

IFK piti takamies Nico Rönnbergin tarkasti aisoissa. Hän keskittyikin pelin rakentamiseen ja heitti samalla neljä maalia.

BK:n kaadolla varmistamme runkosarjan kakkossijan.Kaj Kekki
SIFin pelaajatilanne alkaa olla kauden tärkeimmissä peleissä kunnossa. Maanantain pelistä oli poissa vain Roy Nyman.

– Odotamme kuin kuuta nousevaa, että saisimme kaikki miehet mukaan pudotuspeleissä. Patrik Grönberg pystyy pelaamaan ja maalivahti Stefan Thilman kokeilee kuntoaan jo harjoituksissa. Saatamme saada hänet vielä mukaan, ainakin henkiseksi tueksi Levenille.

Seuraavaksi sarjakakkonen SIF kohtaa lauantaina kotihallissaan karjaalaisen paikallisvastustajan BK-46:n.

– Voitolla varmistaisimme runkosarjan kakkossijan, Kekki laskeskeli.

HIFK–SIF 28–33 (14–18).

HIFK: Andre Orel 8, Sten Toomla 6, Johannes Bargum 4, Oskar Köhler 3, Tom Lindström 3, Antti Koskela 2, Thomas Åkermarck 2.

SIF: Jaan Kauge 7, Johan Skogberg 6, Ravo Voosalu 6, Miro Koljonen 5, Nico Rönnberg 4, Antti Tahvanainen 3, Patrik Grönberg 2.

Käyttäjän kari.sallinen@media.fi kuva
Kari Sallinen