Viides Vares yllättää

Jussi Vares (Antti Reini) rakastuu salaperäiseen kaunottareen Sole Sulaveteen (Minna Haapkylä).

Solar Films

Reijo Mäen romaanien pohjalta toteutettu, kuuden uuden Vares-elokuvan sarja on edennyt viidenteen osaansa.

Lauri Törhösen ohjaamassa Uhkapelimerkissä Jussi Vares (Antti Reini) elää kiihkeän mutta lyhyeksi jäävän romanssin Sole Sulavesi -nimisen naisen (Minna Haapkylä) kanssa. Vain parin viikon tapailun jälkeen Sole nimittäin katoaa, ja löytyy lopulta hirtettynä tai hirttäytyneenä Turun Ruissalossa sijaitsevasta lintutornista.

Sole Sulaveden kuolemanmysteerin ohella Vares ryhtyy tutkimaan toimittaja Ruuhion (Mikko Leppilampi) saamien ilmiantokirjeiden taustoja. Kukaan ei vain tunnu keksivän, keitä kirjeissä listatut henkilöt ovat, ja mihin he liittyvät.

Samaan aikaan Turussa tapahtuu muutakin omituista. Solen veli (Risto Kaskilahti) yllättää vaimonsa (Sari Puumalainen) aviorikoksesta ja lähtee kostoretkelle. Kosto jää kuitenkin tekemättä, sillä uima-altaasta löytyy kaksi ruumista, ja tahollaan kuolemankuvioita hämmentää myös palkkamurhaaja Stahanov (Jevgeni Haukka). Vielä pitäisi ratkaista, mikä liittyy mihinkin rikosvyyhtiin ja henkilöön, ja miksi?

Vares – Uhkapelimerkki on kokonaistunnelmaltaan aiempia Vareksia rauhaisampi. Kerronta ei ryntäile kohtauksesta toiseen, vaan tilanteiden annetaan rauhassa kasvaa ja kehittyä. Tämä valinta tuntuu toimivalta ja katsojaystävälliseltä, joskin elokuvan ehdittyä puoleen väliin rytminvaihdoksia alkaa hieman kaivatakin. Niitä ei kuitenkaan tule, ja vaikka ruumiita syntyy, ei niiden synnyttämiseksi tarjota vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Mutta päästään tarinan loppuun näinkin. Loppuun, joka yllättää.

<object height="350" width="555"><param name="movie" value="http://www.player.filmtrailer.com/v3.2/player.swf?file=http://fi.player-feed.filmtrailer.com/v2.0/9579/flv/xlarge/?channel_user_id=3581100139-1" /><embed allowfullscreen="true" height="350" src="http://www.player.filmtrailer.com/v3.2/player.swf?file=http://fi.player-feed.filmtrailer.com/v2.0/9579/flv/xlarge/?channel_user_id=3581100139-1" type="application/x-shockwave-flash" width="555"></embed></object> <p><a alt="filmtrailer.com" href="http://fi.filmtrailer.com/" style="font-family: verdana; color:cccccc; font-size: 8pt; text-decoration:none" target="_blank">Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa</a></p>
Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis