Matti Putkonen

Suomalaisten asunnottomien ihmisoikeudet

Mikä meitä suomalaisia vaivaa. Suomessa syntyi ennennäkemätön kansanliike siirtolaisten välittömäksi majoittamiseksi. Demarit luovuttivat työväentalot ja papit kirkot pääosin turvapaikan valekaavun alla saapuville elintasosurffareille.

Täysylöspito kaikille veronmaksajien piikkiin ja käyttörahaa vedoten ihmisoikeuksiin. Demareiden ja vihervasemmiston mielestä maapallon kaikkien ihmisten rajoittamaton perusoikeus on saada täysylöspito suomalaisen veromaksajan piikkiin.

 

Viis suomalaisista asunnottomista. Kirkkojen tai työväentalojen ovet eivät aukea edes paukkupakkasilla. Mihin monikulttuurisuuden airuet ovat unohtaneet suomalaisten asunnottomien ihmisoikeudet?

Helsingin kaupungin asunto-osaston päällikkökin on esittänyt, että turvapaikan saaneille ryhdytään vuokraamaan asuntoja vapailta markkinoilta sikahinnoilla veronmaksajien piikkiin. Lukaaleja porukalle, joka ei ole maksanut senttiäkään veroja Suomeen.

Pääkaupunkiseudun asuntopula räjähtää käsiin, ellei mahdollisia oleskeluvan saajia pysyvästi hajasijoiteta Kehä kolmosen pohjoispuolelle."

Eikö suomalaisten velvollisuus ole huolehtia ensin omille kansalaisille katto päänpäälle. Asunnottomia suomalaisia on kohta jo 8 000, joista perheellisiä vajaa 500.

Suomalaisen asunnottoman ihmisoikeutta ja yhdenvertaisuutta loukataan räikeästi, kun turvapaikkanimikkeellä luodaan ohituskaista siirtolaisille. Miten voi yllättää ketään, että katkerat, jopa rasistiset, ajatukset valtaavat vuosikausia asuntojonossa ollen mielen, kun ihmisoikeuteen vedoten turvapaikanhakijat siirretään suomalaisen asunnottoman edelle.

 

Pääkaupunkiseudun asuntopula räjähtää käsiin, ellei mahdollisia oleskeluvan saajia pysyvästi hajasijoiteta Kehä kolmosen pohjoispuolelle.

Oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden oikea paikka ei ole asumisperusteisen sosiaaliturvajärjestelmän piirissä, koska sosiaaliturvamme rahoituspohja on romahtanut. Olemme taloudellisesti pakotettuja asettamaan kotouttamisjärjestelmän tuet huomattavasti suomalaista sosiaaliturvaa alemmaksi.

Demareiden ja punavihervasemmiston on ymmärrettävä, että kuntapolitiikalla ei avata laittomasti maassa oleskeleville omia ilmaisia terveyskeskuksia. Ensisijaista on asuttaa suomalaiset asunnottomat ja taata köyhimmille suomalaisille terveydenhuolto.

Suomessa on nyt keskityttävä päättäväisesti puolustamaan suomalaisten työpaikkoja, suomalaisten sosiaaliturvaa ja suomalaista kulttuuria.

Matti Putkonen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet