A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Ei-liikettä ei voita mikään

Sääntö-Suomen normisana on EI.

Se mitä on, on sillä hyvä. Siksi ei-liike johtaa mielipidetiedusteluja.

Kyllä kelpaa, jos palkkaa, valtaa, tukiaisia ja vapaa-aikaa lisätään. Naapurin verojen korottaminen on myös ok.

Ei ole mitään väliä, mitä tästä seuraa, kunhan hinnat laskevat, palkat nousevat ja edut eivät heikkene. Jos rahat eivät riitä, lainataan.

Velka on hyvä renki, joka korvaa oman työmme. Jos velka yrittää isännäksi, kuten Kreikassa, mennään lakkoon.

Ei siinä muu auta kuin kaivaa kuoppaa syvemmäksi. Pohjaa ei ole vielä nähty.

Yleislakko tulee, jos pelisääntöjä muutetaan, vaikka vanhaa peliä ei enää ole. Uutta on pelattava vanhoilla säännöillä, vaikka se ei pelitä."

Talous yskii, kun työ ei mene kaupaksi. Työn tarjonta lisääntyisi, jos työehtoja voitaisiin muuttaa. Turvapaikanhakijat pääsisivät lumitöihin.

Yleislakko tulee, jos pelisääntöjä muutetaan, vaikka vanhaa peliä ei enää ole. Uutta on pelattava vanhoilla säännöillä, vaikka se ei pelitä.

Pakolaisvirta paljasti, että Suomen asunnottomuus voidaan poistaa. Maassa on asuntoja 35 000 turvapaikanhakijalle, mutta ei 7 000 suomalaiselle asunnottomalle. Kunnat eivät halua asuttaa asunnottomia, koska se maksaa. Valtio asuttaa ei-kansalaiset, vaikka se maksaa.

Olisi häpeä pitää turvapaikanhakijoita teltoissa. Suomelta menisi maine. On normaalia, että suomalaiset asunnottomat asuvat roskalaatikoissa. Sitä ei kukaan huomaa.

Vanhuksille ei ole tarpeeksi hoitajia, mutta pakolaiskeskuksiin jonotetaan töihin. Nuorten miesten vierihoito vetää paremmin kuin vanhusten hoiva.

Koulutus ei ole halpaa, jos se on tehotonta. Suomessa lukukaudet ovat lyhyitä ja korkeakouluopettajien ei-opetusjaksot ovat pitkiä. Silti opiskelijat pyrkivät ulkomaisiin yliopistoihin, joissa opiskelu on rankkaa, kallista ja lomat lyhyet. Opiskelijat haluavat kouluihin, joissa vaaditaan.

Tästä ei tule kuin paha mieli ja tunnelma menee piloille. Siksi pitää perustaa Jorma Ollilan johtama brändityöryhmä, joka tuotteistaa suomalaisen kielteisyyden kansainväliseksi myönteisyydeksi.

Kaikki lähtee nimestäSUOMI = Sitä Uutta Outoa Me Inhoamme.

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet