Huipulla tuulee

Lohjan väen liikuttaja

Hiidenkiertäjät ry on suunnistuksen erikoisseura, joka perustettiin 29.12.1969. Seura täyttää siten muutaman vuoden kuluttua 50 vuotta. Alusta alkaen HiKi on keskittynyt suunnistuksen eri muotojen vaalimiseen ja harrastuksen levittämiseen.

Tänä päivänä seurassa on noin 350 jäsentä, toiminta on monipuolista ja kaiken ikäisille löytyy oma tapansa osallistua suunnistusharrastukseen. Jokavuotisilla tiistai-illan Hiki-rasteilla kertyy huhti-syyskuun välisenä aikana 25 tapahtuman myötä noin 5 000 suunnistussuoritusta. HiKi-rasteja on järjestetty Lohjan lisäksi myös Inkoossa ja Siuntiossa.

Viime keväänä aloitettiin aikuisten suunnistuskoulu ja tänä keväänä jatketaan. Suunnistuskoulu on tarkoitettu nimenomaan vasta-alkajille. Lisäksi järjestämme keväällä Jukola- ja Venla-koulut sellaisille suunnistajille, jotka lähtevät kurssin jälkeen Jukolan ja Venlojen viestiin omalla joukkueellaan tai osana muita HiKin joukkueita.

Lasten suunnistustaitoja kehitetään Oravapolkukoulussa. Oravapolkukoulun kautta opitaan suunnistuksen perusteet ja metsässä liikkumisen taito. Näistä nuorista kasvaa aikanaan aktiivisuunnistajia ja kuntosuunnistajia.

HiKi on myös yksi suunnistuksen kärkiseuroista huippu-urheilumenestyksellä mitattuna. HiKin historiaan mahtuukin Venlojen viestin voitto ja kaksi kertaa Jukolan viestin voitto. Viime kesän Louna-Jukolassa HiKi oli kahdeksas ja Venlojen viestissä 14:s.

Jukolan joukkue oli kolmanneksi paras suomalaisjoukkue ja Venloissa vastaavasti neljänneksi paras. Eli olemme seuratasolla Suomen lisäksi myös maailman eliittiä. Lisäksi yksittäiset seuramme edustajat ovat olleet arvokisoissa. Esimerkkeinä ovat viime vuoden MM-kisaedustajat Jenny Patana, Olli-Pekka Koistinen ja Mikko Patana.

Kisajärjestäjänä HiKi on luotettava. Siitä osoituksena ovat lukuisat vuotuiset suurkilpailut. Tulevien vuosien kisarulettiin mahtuu niin SM-kisoja kuin myös maailmancupia.

HiKi hyväksyi viime syyskokouksessaan seuralle uuden strategian, jonka mukaan HiKi aikoo jatkossakin olla merkittävä lohjalainen liikuttaja ja myös menestyvä huippu-urheiluseura.

Huipulla tuulee

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet