Huipulla tuulee

Maailman huiput Lohjalla

Helatorstaina ja sitä seuraavana viikonloppuna (25.-28.5.2017) kilpaillaan Lohjalla suunnistuksen maailmancupin merkeissä. Hiidenkiertäjät vastaavat kolmen kisapäivän järjestelyistä vapaaehtoisvoimin. Ohjelmassa on helatorstaina henkilökohtainen sprinttisuunnistus kaupungin keskustassa. Ennen tuota finaalia suoritetaan sprintin karsinta Mäntynummen alueella ja finaali sitten illalla Lohjan keskustassa. Karsinnan päätyttyä järjestetään myös sprinttisuunnistuskisa kaikille muillekin suunnistajille eri ikäryhmissä. Tämä on samalla jokavuotisten Prisma-rastien ensimmäinen kilpailu.

Perjantai 26.5. on kisoissa välipäivä, jolloin kerätään voimia viikonlopun metsäkisoihin. Nuo kisat suunnistetaan Lohjan pohjoisosassa Hyönölän maisemissa Lintukiiman alueella. Lauantaina on vuorossa sekä maailmancupin että Prisma-rastien keskimatkan kilpailu ja sunnuntaina samoissa metsissä pitkän matkan kilpailu. Maailmancupin suunnistajille torstain ja lauantain kilpailut muodostavat lähtökohdan sunnuntain pitkän matkan kisaan, johon startataan takaa-ajomenetelmällä. Ensimmäisinä matkaan lähtevät yhteisajoissa torstain ja lauantain osalta parhaat suunnistajat. Näin ollen myös ensimmäisenä maaliin saapuva suunnistaja on Lohjan maailmancupkiertueen kokonaisvoittaja. Jännitystä riittää siis sunnuntain kilpailun loppuun saakka. Kilpailut televisioidaan YLEn kanavilla jokaisena kisapäivänä, joten pääsemme näyttämään Lohjaa monipuolisesti myös TV:n välityksellä.

Lohjalle on tulossa maailmancupin osallistujia 25-30 maasta. Miehiä noin 120-130 ja naisia noin 100. Lisäksi joukkueiden valmennusta ja huoltoa. Kisakeskuksena toimii Kisakallion Urheiluopisto, joka on myös Suomen Suunnistusliiton virallinen valmennuskeskus. Maailman huippujen lisäksi Prisma-rasteille odotetaan ainakin viikonlopun kisoihin noin 2000 suunnistajaa päivää kohden. Luvassa on siis suurtapahtuma, jonka kansainvälinen taso lienee kautta aikojen ykkönen Lohjalla järjestetyistä kisoista. Lohjan kaupungin johto ja päättäjät ovat suhtautuneet maailmancuptapahtumaan erittäin myönteisesti, josta kiitos jo tässä vaiheessa. Toivottavasti lohjalaiset löytävät tiensä tapahtumaa seuraamaan. Pääsylippujen hintaa ei tarvitse pelätä, sillä niitä ei myydä.

Huipulla tuulee

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet