Keisari ja prinsessa

Okko-kissa käyttäytyy kuin keisari konsanaan. Johtuneeko siitä, että se on osin venäjänsinen.

Ylhäisen tyyriinä katti istuu omalla ruokapaikallaan. Se osoittaa koko olemuksellaan, ellei palvelun laatu sitä miellytä. Tavallisesti se moittii tarjoilun hitautta.

Usein se ylenkatsoo myös ruoan laatua. Silloin se tuijottaa tyrmistyneenä vastakatettua ateriaansa ja selvästikin sanoo: ”Et kai sinä tosissasi kuvittele, että minä syön tuota moukille tarkoitettua moskaa!” Sitten se poistuu kaikella keisarillisella arvokkuudellaan.

Okko uskoo, että se omistaa koko huushollin. Tiukkaan sävyyn se komentaa siipan pois keinutuolistaan ja pomppaa itse valmiiksi lämmitetylle paikalle.

Siipan tehtävä on kuljettaa Okko keisarillisessa kantotuolissa eli olkapäillä puutarhamajaansa. Ja kun se sisällä haluaa ruokalevolle, on oma virkani olla patjana. Ellen ole riittävän ripeä, Okko hakee minut ja komentaa: ”Alahan jo joutua!”

Siippa puolestaan on Okon yölämmitin. Kissa lämmittää kylmät varpaansa hänen lämpöisellä ihollaan.

Pikku-kissa on kuin prinsessa. Sillä on hienostunut tyylitaju. Sen lempipaikka on sievä, röyhelöreunainen koristetyyny olohuoneen sohvalla.

Pikku osaa olla myös suloisen avuton ja hellyttävä. Tässä eräänä yönä siippa heräsi sen kitinään. Kissaneito istui keskellä lattiaa ja katsoi mieheen vetoavasti. Siitä se sipsutti tyynylleen, siippa perässään, ja huokasi vienosti: ”Paijaa!”

Kun pikkuinen sai kaipaamansa unisilityksen, käpertyi se jälleen onnellisena nukkumaan.

Kaikista elämämme kissoista Pikku on eniten kiinnostunut television katselusta. Sen suosikkeja ovat luonto- ja eläinohjelmat.

Jos on oikein jännittävä kohtaus, Pikku kurkottaa nenänsä kiinni kuvaruutuun.

Kun siippa iltaisin katsoo leffoja, seuraa Pikku usein tapahtumia hänen sylistään.

Keisari ja prinsessa eivät suoranaisesti ole ystävystyneet, mutta ne ovat käyneet keskenään sopuisia neuvotteluja.

Oletan Okon vinkanneen Pikulle, kuinka kuninkaallisten tulee käyttäytyä. Eilen illalla jo kumpikin oli vallannut vakiopaikkamme, Okko siipan keinutuolin ja Pikku minun korituolini.

Heli Ilaskari

Kirjoittaja on Länsi-Uudeltamaalta Teneriffalle muuttanut kirjailija.

Heli Ilaskari

Kirjoittaja on Länsi-Uudeltamaalta Teneriffalle muuttanut kirjailija.