Kirjoittajavieras

Pirjo-Leena Forsström: Huipulla tuulee

Teemu Vestovuo

Viestimet syytävät päivittäin julki uutisia ”huonoista johtajista”. Kuka on kulloinkin työ- tai virkauransa aikana syyllistynyt ääntänsä korottamaan tai valtaansa väärin käyttämään. Näitä pahoja tekoja muistellaan vuosikymmenien taakse, enkä nyt puhu seksuaalisesta häirinnästä.

Kun muistelee vuosikymmenen takaisia työhönhakuilmoituksia, ei niissä useinkaan etsitty lempeää ja yhteistyökyistä johtajaa, vaan jämerää itsensä toteuttajaa ja firman keulakuvaa. Kaukana oli tehtaan patruuna-kuva, joka tunsi kaikki työntekijänsä nimeltä, jopa työntekijöidensä perheenjäsenetkin.

Tässä johtajuuden arvostelussa voisi hieman tuntea armollisuutta ja peilata johtajaa hakuajan kontekstiin.

Suomeen on kopioitu ja tuotu johtajuuden malleja etupäässä Amerikasta. Niin monia malleja on ollut kun on ollut konsultteja ja johtajuusopistoja. Vieraskielisistä kirjoista on oppeja syydetty kuuntelemaan tulleille henkilöille ja johtajan uraa haaveileville. Voi sanoa, että ”aikansa kutakin”. On ollut normi-, tavoite-, prosessi-, muutos-, palvelu- ja talousjohtajuutta. Edellistä opittua johtajuusteoriaa ei kovin kauan pystynyt käytännössä toteuttamaan, kun jo markkinoitiin uusia ideoita tilalle. Siinä vaiheessa, kun johtajuuden suureksi ansioksi henkilöstönsä ja firman johtajuudessa luettiin meditointi, luovuin johtajuuskoulutuksista kertaheitolla.

Tutkimusten mukaan tänä päivänä johtajuuden valttisanat ovat oikeudenmukaisuus, avoimuus, luottamus ja välittäminen. Rekrytointi-ilmoituksissa haetaan usein johtajaa, jonka osaamisen taidot ovat kaikkea mahdollista sirkustirehtöörin ja nuorallatanssijan väliltä. Joku hakija jopa vetää paperinsa kisasta pois, kun tarkemmin vaatimuksia ajateltuaan, ei koe yltävänsä asetettuihin tavoitteisiin.

On hämmentävää seurata kritiikkiä johtajuudesta, koska tänä päivänä meillä on monia keinoja puuttua epäasialliseen johtajuuteen heti alkumetreillä. Henkilöstön edustajat, luottamusmiehet ja yhteistyöelimet ovat paikoillaan korjaamaan ja poistamaan epäasiallista johtajuutta. Miksi he eivät toimi saaduilla valtuuksillaan?

PIRJO-LEENA FORSSTRÖM
Kirjoittaja on lohjalainen kaupunginvaltuutettu (sd.).

 

Kirjoittajavieras

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet