Päätoimittaja Päivi Kallo

Arvokas paikallinen sisältö

Länsi-Uusimaan lehtiuudistus puhuttaa ymmärrettävästi edelleen. Tuttu lehti puuttuu keskiviikon aamukahvipöydästä. Iltapäivän ja illan jakelun onnistumisesta saan suoraan tilaajapalautetta. Puutteita on korjattu, ja pääosa lehdistä on jaettu ennen iltauutisia.

Muutosta ei tehty kiusalla tai kevein perustein – tai kevein mielin. Päin vastoin.

Muualla päin Suomea on moni sanomalehti joutunut vähentämään ilmestymispäiviään radikaalistikin. Ajat ovat nimittäin muuttuneet ja muuttuvat edelleen. Printtilehtien tilaajamäärät laskevat ja ilmoitusmarkkinat ovat rajalliset, mutta jakelukustannukset kasvavat ja tilaajien sähköisten palvelujen vaatimukset lisääntyvät.

Tulevaisuuden sähköisiä tilaajapalveluja pitää kehittää sisällöllisesti ja teknisesti. Tähän kysyntään olemme mm. perustaneet tilaajien Uutiskirjeen. Uutiskirje on sähköpostiviesti, joka lähetetään tilaajalle päivittäin kello 14. Kirjeen kautta tilaaja pääsee lukemaan myös niitä verkkouutisia, joita ei vielä päivän lehdessä ollut.

Uutiskirjeen voi aktivoida käyttöön osoitteessa www.lansi-uusimaa.fi/uutiskirje.

Hienoa on, että yhä useampi tilaaja on myös aktivoinut Mediatunnuksensa. Keskiviikkona näköislehden lukijamäärät tuplaantuvat. Näköislehtiä pääsevät lukemaan vain lehden tilaajat – itse asiassa he pääsevät lukemaan kaikki lehtinumerot sähköisesti vuodesta 2010 alkaen.

Paikallisessa someryhmässä on toimitusta rankaistu uudistuksen jälkeen mm. kehottamalla kaikkia lopettamaan lehden tilaaminen. ”Uutisia saa ilmaiseksi verkostakin.”

Uutisjournalismi ei ilmesty verkkoonkaan ilmaiseksi. Länsi-Uusimaa työllistää Lohjalla kaksikymmentä työntekijää; toimituksen, myynnin ja asiakaspalvelun ammattilaisia. Palkkaa ei makseta verovaroista vaan tilaus- ja ilmoitustuotosta, kuten myös jakelu- ja painatuskulut.

Hyvä sisältö – se mikä on lopulta arvokkainta – vaatii toimituksen, jolla on taito havainnoida, udella, kirjoittaa ja kuvata. Olen ylpeä lehtemme toimituksesta, joka tekee jatkuvaa omaa uutishankintaa, ideoi, seuraa ja avaa päätöksentekoa.

Olemme Sanomalehtiliiton jäsenlehti, joten tuotoksiamme voi koetella myös Julkisen sanan neuvostossa. Vastuullisen journalismin merkki tämänkin lehden ns. apinalaatikossa eli yhteystiedoissa, että olemme sitoutuneet noudattamaan Journalistin ohjeita.

Länsi-Uusimaalla on 40 000 päivittäistä lukijaa (KMT AL/2017), kun lasketaan yhteen printin ja verkon käyttäjät. Kiitos lukijoille! Ahkeroimme teille paikallisia uutisia jatkossakin.

Päätoimittaja Päivi Kallo

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet