Päätoimittaja Päivi Kallo

Lohjan Yrittäjiltä torista piristävä avaus

Lohjan torin kohtaloa on saatu seurata Länsi-Uusimaassa kuin jatkosarjaa. Ensin esiin nousi ajatus torin siirtämisestä rantaan Aurlahden tuntumaan, mutta ajatus tyrmättiin torikauppiaiden keskuudessa. Lauantaina (L-U 30.6.18) uutisoitiin uudesta piristävästä käänteestä: Lohjan Yrittäjät ry on valmis neuvottelemaan torivastuun ottamisesta Lohjan kaupungin kanssa.

Länsi-Uusimaan Facebook-sivulla asiaan kantaa ottaneet ovat järjestäin olleet nykyisen toripaikan kannalla. Rantakenttä sopii tapahtumille. Aurlahteen voidaan mennä suurin joukoin muutaman kerran kesässä, mutta torikaupan pitää kannattaa neljänä päivänä viikossa, säällä kuin säällä ja sinnikkäimmillä myyjillä ympäri vuoden.

Perinteisen, "ikiaikaisen" toripaikan siirtäminen toisaalle ei ole tavatonta tilanteessa, jossa kaupunkikeskustan kaupallinen painopiste on ajan myötä vaihtanut paikkaa. Lohjalla ei näin ole, päin vastoin, uutta kauppakeskusta rakennetaan torin naapuriin kovaa vauhtia. Lohjalla Kyse on enemminkin ollut torikulttuurin muutoksesta: asiakkaiden ostokäyttäytymisestä ja uusien torikauppiaiden vähyydestä.

Jokainen varmasti allekirjoittaa toiveen siitä, että tori ei kuihdu vaan päinvastoin kehittyy nykyajan vaatimuksia vastaavaksi. Siksi Lohjan yrittäjäyhdistyksen aloitteellisuus on tervetullutta.

Päätoimittaja Päivi Kallo

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet