Kirjoittajavieras

Anni Kanniainen: Missä olet, oi joulun taika?

Teemu Vestovuo

Kun punanutun reen taakse kurkistaa ennen lahjojenostoa ja vieraiden kestitsemistä, olisi hyvä miettiä sitä, kuinka kaupallinen nykyinen joulumme lopulta onkaan. Ajattelemme helposti vain lahjojen ostoa ja saamista sekä herkullista jouluruokaa. Olemme valmiita maksamaan suuriakin summia joulupukin tapaamisesta.

Kaupat soittavat joululauluja aikaisesta marraskuusta lähtien, postilaatikkoon putoaa mainoslehti toisensa jälkeen ja ihmisillä on kova halu vain ostaa, ostaa ja ostaa. Emme ehdi iloita läheisten näkemisestä, sillä syöminen ja sosiaalinen media vievät aikaamme. Nykypäivänä joulunvietto ei tunnu niin suurelta juhlalta kuin mitä sen pitäisi olla.

Suomessa joulunvietto on aikoinaan alkanut talvipäivänseisauksesta päättyen Nuutin päivään. Jouluna juhlittiin auringon uudelleensyntymää ja vuoden alkua. Kynttilöitä sytytettiin siunaamaan eläimiä ja ihmisiä, riisipuurolla muistettiin ahkeria tonttuja ja taidettiinpa silloin vähän taikoakin.

Juuri pieni ripaus taikuutta olisi se, mitä me tarvitsisimme. Lyhteet voivat yllättää karvaisen kulkijan, ja joulukuusen koristeleminen perheen kanssa on hauskempaa kuin yksin. Ehkä tontutkin iloitsevat silloin.

Joulumaa kun jokaiselta löytyy sydämestä.

ANNI KANNIAINEN

Kirjoittaja on Järnefeltin koulun oppilas sekä me-koulureportteri.

Kirjoittajavieras

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet