Huipulla tuulee

Jukka Vienonen: edessä mielenkiintoinen jääkiekkokevät

Kevät alkaa pikkuhiljaa koittaa – ainakin jääkiekossa. Runkosarjat lähenevät loppuaan ja Liiga-joukkueet tekevät viimeisiä täsmähankintojaan ennen siirtoajan (15.2.) sulkeutumista. Leijonat testailevat myös pelaajia tänä viikonloppuna Ruotsin turnauksessaan.

Leijonien kokoonpanossa Ruotsin turnauksessa on varsin monia uusia tai ainakin tuoreita maajoukkuepelaajia. Juuri se tekeekin turnauksesta mielenkiintoisen, vaikka turnauksessa ei juurikaan ole urheilullista panosta. Tänään Suomi kohtaa Tsekin ja huomenna Ruotsin. Molemmat ottelut näkyvät YLEn kanavilla.

Leijonien riveistä kannattaa seurata erityisesti Oliwer Kasken esityksiä. Kaski on ollut koko kauden erinomainen Pelicansien paidassa. Tämän vuoden puolella tämä Erik Karlssonia muistuttava pelaaja on noussut todelliseen lentoon ja ollut dominoiva pelaaja Liigassa. Koko Liigan pistepörssissäkin hän on noussut jo viidenneksi.

Toinen huomionarvoinen pelaaja on Mikael Ruohomaa. Ruohomaa nousi jo viime kaudella koko kansan tietoisuuteen Kärppien mestarijoukkueessa. Tämän kauden sulavasti luisteleva Ruohomaa on pelannut KHL:ssä Neftehimikin joukkueessa. Sairasteluista huolimatta Ruohomaa on pelannut kelpo kauden ja nyt hänellä onkin loistava tilaisuus vakuuttaa myös Jukka Jalonen osaamisestaan. Joka tapauksessa Ruohomaan kiekkotaituruutta on mukava katsella.

Liigan osalta niin sanottu ”iso kuva” vaikuttaa pelottavankin selvältä. Näyttä enemmän kuin todennäköiseltä, että tämänkin kauden finaaleissa kohtaavat Kärpät ja Tappara. Kärppiä ei pysäytä mikään, mutta Tapparan tulevan menestyksen teen voi laskeutua varjoa epävarman maalivahtipelin muodossa. Christian Heljanko ei ole vakuuttanut, mutta on toki mahdollista, että hänkin terävöityy lumien sulamisen myötä.

HIFK noussee resurssiensa edellyttämälle tasolle kevään aikana Jarno Pikkaraisen noustua päävalmentajaksi. Tämä tarkoittaa nousua ainakin neljän parhaan joukkoon. Polkujen osuessa kohdakkoin, saattaa IFK pystyä pudottamaan maalivahtipelinsä kanssa oireilevan Tapparan finaalistakin.

Joka tapauksessa edessä on taas kerran mielenkiintoinen kiekkokevät, jonka myötä syntyy uusia ikimuistettavia tarinoita ja sankareita. Liigassa nousee varmaan joku uusi tähtikin tuikkimaan Oliwer Kaskea kirkkaammin.

JUKKA VIENONEN

Huipulla tuulee

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet