Kirjoittajavieras

Heidi Himmanen: Minun Lohjani on…

Teemu Vestovuo

Mietin miksi Lohja on hyvä paikka asua, opiskella, työskennellä ja viettää vapaa-aikaa. Ensimmäisenä minulle tulee mieleen kaunis luonto, mukavat ihmiset ja yhteisöllisyys. Me valitsimme perheellemme Lohjan asuinpaikaksi sijainnin, palvelujen läheisyyden ja kaksikielisyyden vuoksi. Täällä oli mahdollista asua omakotitalossa kohtuuhintaan ja ilman ruuhkia.

Olen erityisesti arvostanut lapsiystävällisyyttä. Tänne muutettuamme irtisanoin yksityisen lapsivakuutuksen. Tiesin, että tämän kokoisessa kaupungissa lähellä sairaalaa palvelut ovat saatavissa. Julkiset lapsiperheiden palvelut kuten lastenneuvola, terveydenhoito, hammashoito, päiväkodit ja koulut ovat olleet ensiluokkaisia sekä suomeksi että ruotsiksi meidän kaksikielisen perheemme tarpeisiin. Lapsilla on turvallinen ympäristö liikkua ja harrastaa, varhaiskasvatuksen ja koulujen työntekijät ovat todellisia ammattilaisia.

Nautimme luonnossa liikkumisesta, liikuntapalveluista ja mökkeilystä. Lapset ovat harrastaneet musiikkia, liikuntaa ja teatteria. Partiota he harrastavat ruotsiksi Karjaalla. Käymme uimassa, hiihtämässä, luistelemassa, Laavujen kierroksilla ja lukuisissa muissa tapahtumissa.

Lohjalla toivotetaan uudet yritykset tervetulleiksi ja pidetään huolta nykyisistä. Täällä on moderni paperitehdas, jolle turvallisuus ja ympäristöystävällisyys ovat keskeisiä arvoja. Lohjan sairaala on elinvoimainen ja palvelee koko Länsi-Uusimaata sekä suomeksi että ruotsiksi. Tulevaisuudessa tänne tullaan synnyttämään kauempaakin ihmisläheisyyden ja hyvän palvelun vuoksi. Meillä on myös teatteri, orkesteri, tunnelmalliset kirkot, joulumarkkinat ja omenat.

Elinkeinoelämä, hyvinvointiyhteiskunta, ympäristö ja ilmasto tarvitsevat uutta tekniikkaa, uusia rahoitusmalleja ja uutta infrastruktuuria sekä rohkeita päätöksiä. Tulevaisuudessa Lohjalla on nopea junayhteys Helsinkiin ja Turkuun sekä modernit tietoliikenneyhteydet. Koulutus, tutkimus ja osaaminen ovat Suomen ja Lohjan menestyksen perusta. Täällä on nykyisen hyvän koulutustarjonnan lisäksi insinöörikoulutus. Lohja ja täällä toimivat yritykset hyötyvät digitalisaatiosta.

Minun Lohja on paikka, jossa kaikilla on turvallinen arki, erityisesti lapsilla ja ikäihmisillä. Tulevaisuudessakin minun Lohja on hyvä paikka asua ja elää.

Heidi Himmanen

Kirjoittaja on tekniikan tohtori, Lohjan RKP:n puheenjohtaja ja Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen

Kirjoittajavieras

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet