Kirjoittajavieras

Jouko Lindholm: Lupauksia

Heli Kurimo

Kevät on aina uuden luomisen aikaa. Auringon valo tuo intoa elämään ja ideoita asioiden kehittämiseen syntyy pyytämättä.

Tänä vuonna kevät ja vaalien läheisyys näkyy poliitikkojen aktiivisena ja kaikkia kannustavana toimintana. Positiivisuus ja erilaisten asioiden huomioiminen tuntuu olevan jokaisen sydäntä lähellä. Olen mielenkiinnolla seurannut tämän kevään vaalilupauksia. Sama linja tuntuu jatkuvan entisiin vuosiin verrattuna, tarjolla on kaikille hyvää ja kaunista, minullekin suuria koulutuslupauksia.

Vuosia koulutuksen järjestäjänä toimineen toiveena olisi selkeä visio tulevaisuudesta, jatkuvuutta toiminnassa ja pitkäjänteinen työ koulutuksen edellytysten ylläpitämiseksi. Suomen vahvuus on hyvässä koulutuksessa ja osaamisessa. Koulutuksen kehittäminen vaatii myös investointeja, sekä tiloihin että henkilöstöön. Tähän varautuminen tarkoittaa uskoa rahoituksen riittävyyteen myös muutaman vuoden kuluttua. Miljoonien investoinnit edellyttävät rohkeutta päättäjiltä tehdä oikeita ratkaisuja.

Rahoitus ei voi olla riippuvainen vaalikaudesta ja siksi neljän vuoden aikajänne suunnittelulle ja toiminnan ylläpitämiselle on lyhyt aika. Malli koulutuksen rakentamiselle elinikäisen oppimisen pohjalle ei perustu lyhyen aikavälin toimintaan. Uudistusten tekemiseen ja koulutuksen läpiviemiseen kuluu helposti useita vuosia.

Vastuu osaamisesta on kaikilla ja yhteiskunnan kehittäminen on kokonaisvaltaista työtä ja suunnittelua – ajoittain ennustamistakin. Tämä työ on sitä politiikkaa, jota tulevat kansanedustajat ovat valmiita tekemään meidän kaikkien eduksi. Nyt on aika valmistautua vaaleihin ja meidän äänestäjien on syytä mennä antamaan tukemme edustajille, jotka ovat valmiit panostamaan yhteiskuntamme tulevaisuuteen.

Miten äänestäjä osaa valita oikean ehdokkaan kaikkien lupausten keskeltä, onko äänestäminen arpapeliä? Ehdokkaiden mielipiteet ja ehdokkaiden toiminta on onneksi saatu nykytekniikalla kaikkien kansalaisten ulottuville erilaisten vaalikoneitten avulla. Puolueiden visiot aukeavat suurissa vaalitenteissä, jotka parhaana katseluaikana televisio meille esittää. Nyt oikea ehdokas löytyykin napinpainalluksella ja eduskunta täyttyy innokkaista etujemme ajajista.

Kirjoitan tätä tarinaa aprillinpäivänä ja mietin, joudunkohan kuitenkin juomaan sitä kuravettä…

JOUKO LINDHOLM

Kirjoittaja on Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksian johtaja.

Kirjoittajavieras

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet