Vartalonsa vangit

Naistenlehtiä jonkin verran selanneena olen huomannut, että naiset ovat vartalonsa vankeja. He eivät siis ole sinut itsensä kanssa. Tai peilin.

Naisilla ei koskaan ole mikään tai kaikki hyvin, koska he eivät ole tyytyväisiä ulkonäköönsä. Miesten miellyttäminen – mikä on naisten pääasiallinen tehtävä – tuntuu olevan kovin vaikeaa.

Erityisen rumilla tuntuu olevan erityisen vaikeaa, mutta sekin on vain naistenlehtien luoma maailmankuva.

Kannattaa myös muistaa, että ongelma on rakenteellinen. Kun luoja päätti luoda naisen, syntyi pakostakin maanantaikappaleita – niin kuin missä tahansa tuotantoprosessissa.

Arvaan, ettei ole helppoa kauniillakaan naisilla. Miehet kuolaavat niskaan ja ovat koko ajan nipistämässä pepusta tai nylkyttämässä säärtä vasten.

Miesten elämä on yksinkertaisempaa. Rujokin mies on komea ja kirveellä veistetty oikeinkin komea.

Tämän vuoksi useimmat miehet ovat sinut itsensä kanssa – niin kuin minä, vaikka olenkin lievästi päärynävartaloon taipuvainen. Paino siis sanalla lievästi.

Synnyin parikiloisena keskosena, mutta jo neuvolan viisivuotistarkastuksessa minua kutsuttiin potraksi pojaksi.

Lasten kesäleirin ruokapöydässä tajusin, että syödä pitää aina, kun on ruokaa tarjolla. Ruoka miehen tiellä pitää, sanoi mummovainaakin ja oli kyllä harvinaisen oikeassa.

Mummon pinaattikeiton tosin kaadoin salaa vessanpönttöön, sillä se näytti sekatyömiehen oksennukselta.

Mihin tässä nyt pyritään?

No siihen, että julkinen keskustelu Suomessa on ajautunut sivuraiteelle. Afrikassa ollaan kieltämässä piereskely lailla – mikä on huolestuttavaa – mutta Suomessa kinastellaan siitä, saako herrasmies hyvässäkään tarkoituksessa kuvailla naisen ulkoista olemusta.

Jos lähikaupan kassalla työskentelevä hehkeä neiti on saanut syntymälahjaksi huomattavan määrän ulokkeita, niin eihän sitä terve mies voi olla huomaamatta.

Olenko sovinisti, jos tuijotukseni viivästyttää maksutapahtumaa? Syyllistynkö virhearviointiin, jos kutsun neitokaista kokovartalokassaksi?

[email protected]

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet