Rahan Perässä

Kreikka pakottaa Suomen maksamaan

Kuka haluaa auttaa autettavaa, joka sylkee auttajiensa silmille? Kreikkalaiset osoittavat omalla käytöksellään, että kiittämättömyys on auttamisen palkka. Kaikki apu kelpaa hädässä ja sitä vaaditaan lisää, mutta itse itsensä auttamisesta kieltäydytään. Kreikkalaisten kyvyttömyys muodostaa hallitusta ja jatkaa taloutensa tervehdyttämistä johtavat siihen, että eurooppalainen yhteisvastuu kokee konkurssin. Vaikeuksissa olevaa naapuria ei enää auteta, sillä auttamisen poliittinen riski on kasvanut liian suureksi. Kreikka on valmis pettämään naapurinsa, kun se rikkoo valtiosopimukset ja jättää velkansa maksamatta mieluummin kuin kitkee korruption, veronkierron, huijaamisen ja tehottoman hallinnon. Suomelle se maksaa jopa neljä miljardia euroa.

Ranskan presidentiksi valittiin vasemmistopoliitikko Francoise Hollande, joka ilmoitti muuttavansa Euroopan talouskurisopimuksen. Hollande kosiskeli äänestäjiä sillä, että hän on valmis rikkomaan aikaisemmin tehdyt valtiosopimukset.

Samoilla teemoilla Kreikan vaalivoittajaksi nousi radikaali vasemmistopuolue, joka kieltäytyy noudattamasta avustusohjelman ehtoja. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on jo kiitellyt Kreikan vasemmiston antamia kannanottoja.

Ranskan ja Kreikan esimerkit osoittavat, ettei eurooppalaiseen sanaan ja sopimukseen voi luottaa.

Kuka pettää seuraavaksi?

Mikä estää, etteivät talousongelmissa painivat Portugali ja Unkari kieltäydy talousavun ehdoksi asetettujen uudistusten tekemisestä?

Epävarmuus syntyy siitä, ettei valtioiden harjoittamaa politiikkaa voida enää ennakoida.

Poliittinen epävarmuus on nyt eurooppalaista todellisuutta, kun se aikaisemmin liitettiin vain kehitysmaihin.

Valtiontalouksien romahduksen ja pankkisektorin ylisuurten riskien seurauksena läntinen teollisuusmaailma on täysin muuttunut.

Halua auttaa hupenee vähiin

Taloudellisten valtiosopimusten rikkominen merkitsee, että valtio jättää velkansa maksamatta.

Jos Kreikka olisi jättänyt velkansa maksamatta pari vuotta sitten, tappiot olisivat langenneet saksalaisten, englantilaisten ja ranskalaisten pankkien maksettaviksi. Kärsijöinä olisivat olleet sijoittajat. Eurooppaa rassaava pankkikriisi olisi paljastunut jo tuolloin.

Nyt maksajina tulevat olemaan eurooppalaiset veronmaksajat ja suomalaiset heidän joukossaan, sillä euromaat ovat lainoittaneet uudelleen ja taanneet Kreikan pankkivelat. Tämä tehtiin, jotta kreikkalaiset eivät olisi ajautuneet konkurssiin.

Kreikan alkuperäiset riskirahoittajat saavat rahansa, mutta hätäapua antaneet valtiot menettävät tukipottinsa. Suomen tappion arvioidaan olevan ainakin kaksi miljardia tai jopa neljä miljardia euroa.

On oletettavaa, että Kreikan demokraattisesti toteutettu taloudellinen tuho tulee koventamaan eurooppalaisia asenteita vaikeuksissa olevia maita kohtaan. Halu auttaa hupenee, mikä johtaa suuriin inhimillisiin kärsimyksiin ja suuren ihmisjoukon elämänlaadun romahdukseen.

Euroelämän suuri linjamuutos

Eurooppalaisessa elämässä on tapahtunut suuri linjamuutos, kun länsimaisen kulttuurin kehdosta, Ateenasta, on tullut eurooppalaisen talouden kaatopaikka.

Kulttuuri, taide ja historia ovat yhtä huonoja takeita tulevasta kuin menneisyydessä saavutetut taloudelliset tulokset.

Kreikan aktiivinen tuho voi kuitenkin olla myös ensimmäinen askel kohti tervehtymistä. Yli varojensa eläneet valtiot eivät voi enää luottaa siihen, että jatkorahoitus järjestyy yhteisvastuun kautta.

Nyt jokainen joutuu tulemaan toimeen omin avuin. Tämä vähentää moraalikadon vaikutuksia niin valtiontaloudessa kuin pankkisektorillakin.

Kreikka päättää oman kohtalonsa

Kreikkalaiset päättävät kesäkuun uusintavaaleissa omasta kohtalostaan. Mikäli radikaali vasemmistopuolue saa ennakoidun vaalivoiton, EU ja Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) sulkevat rahahanat.

Kreikka on maksukyvytön parissa päivässä, kansalaiset eivät saa pankeista säästöjään, virkamiehet ja yksityisten yritysten työntekijät eivät saa palkkojaan ja eläkkeet jäävät maksamatta.

Kreikan kaaos ja vallankaappaus

Kreikka joutuu taloudelliseen kaaokseen, jonka seurauksia on vaikeata ennakoida. Kaaos ja anarkia sopivat kuitenkin radikaalin vasemmiston suunnitelmiin, joilla nykyinen yhteiskunta- ja talousjärjestelmä on tarkoitus kaataa.

Kreikalla on kuitenkin hyvin väkivaltainen sisäpoliittinen historia, johon kuuluu myös sotilasvallankaappaus 1960-luvulla.

Sotilasjuntta esti kaaoksen, mutta hävitti demokraattiset kansalaisoikeudet. Kreikan asevoimat on varustettu nykyaikaisesti ja sotilasjohto on aikaisemmin pitänyt tarkkaan huolta eduistaan ja vaikutusvallastaan.

Äänestämällä toteutettu tuho

Kreikan demokraattinen tuho on kreikkalaisten kansalaisoikeus. Se ei kuitenkaan oikeuta heitä vaatimaan ulkopuolista talous- tai humanitaarista apua, jos maan köyhimmät ja lapset joutuvat inhimilliseen hätään muun muassa elintarvikkeiden loppuessa.

Avoin kysymys on mahdolliset pakolaisvirrat, kun kurjuus ja kaaos ajavat kreikkalaiset ulkomaille.

Kenellä on velvollisuus maksaa heidän ylläpitonsa, kun he ovat itse äänestäneet oman taloudellisen tuhonsa?

Rahan Perässä

Kommentit (153)

Kommentit

"Kreikkalaiset päättävät

"Kreikkalaiset päättävät kesäkuun uusintavaaleissa omasta kohtalostaan. Mikäli radikaali vasemmistopuolue saa ennakoidun vaalivoiton, EU ja Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) sulkevat rahahanat." Tilanne on tuskin näin synkkä. Näinkin voi käydä: Kreikan perinteiset valtapuolueet (PASOK ja Uusi demokratia) ovat salaa neuvotelleet EU:n komission ja IMF:n kanssa. Mutta neuvottelujen tulos pidetään salassa. Kesäkuun vaaleissa Kreikan perinteiset valtapuolueet saavat jälleen vaalitappion. Mutta ne muodostavat vähemmistöhallituksen, joka neuvottelee sopimuksen: Kreikan velkojen takaisinmaksuaikaa pidennetään 5 vuodella ja Kreikka saa 5 korotonta vuotta (2012 - 2017). Tämä sopimus pelastaa osapuolten kasvot: EU:n komissio, IMF, Kreikan perinteiset valtapuolueet, Kreikan oppositiopuolueet ja Kreikan tukivaltioitten hallitukset. Euromaitten veronmaksajat huokaisevat helpotuksesta, koska näitä on peloteltu kauhuskenaarioilla: - Kreikka ei maksa tukivaltioitten myöntämiä velkoja, vaan tukivaltioitten veronmaksajat maksavat ne. - Kreikan talous romahtaa, jolloin syntyy voimakas siirtolaisuus Kreikasta muualle EU:hun. Tämä pahentaa muitten EU -maitten työttömyyttä ja aiheuttaa paljon sosiaalikuluja. - Kreikka joutuu poliittiseen sekasortoon.

Ei vähemmistöhallitusta voi

Ei vähemmistöhallitusta voi muodostaa eikä se voi tehdä sopimuksia, joita parlamentin enemmistö ei hyväksy.

Kreikan kansalaiset eivät när

Kreikan kansalaiset eivät när mitään muuta kuin kuin omat kotikulmansa, eivätkä tietenkään ole silloin valmiita rajuihin säästötoimiin, koska tilanteen aiheuttaja on joku muu kuin he itse. Melko luonnollista. Etelässä ei kuitenkaan olla niin pitkämielisiä kuin meillä Suomessa. Jos siellä päättäjät töppäävät rankasti, ne laitetaan vaihtoon, ja saman tien, eikä haluta hyväksyä pankkien ja sijoittajien tukemista tavallisen veronmaksajan rahoilla. Meillä Suomessa taas tuetaan MUITTENKIN maitten pankkeja ja sijoittajia... veronmaksajiemme rahoilla. Perussuomalaiset sanoivat jo vuosia sitten, ettei Kreikkaa (ja muutamia muita) tule ottaa mukaan EMU:un mukaan alkuunkaan, koska eivät tule hoitamaan asioitaan! Kuka kuunteli, ei kukaan, ja tässä ollaan nyt sitten. Vaikka Kreikka saataisiin ulos (lopulta) heti nyt, niin silti se maksaa paljon myös Suomalaisille! Mitä kauemman kestää, sitä kalliimpaa meille.

Samaa mieltä minäkin. Tulee

Samaa mieltä minäkin. Tulee mieleen pitkään kokeiltu mikrosiru- tai 666-systeemi, ettei kolikoita ja seteleitä jatkossa käytetä, kun olen seurannut nykyistä talouskriisiä, minkä varjolla asiaa viedään eteenpäin. En usko, että vähemmällä kukaan pääsee kriisistä, vaikka yrittävät kuinka rikkaimmat.

Tässä keskustelussa

Tässä keskustelussa tuoksahtaa jälleen erityisesti oikeiston suosima ajattelu: on vain yksi oikea vaihtoehto. Se on hieman halpa lähtökohta. Aina on olemassa erilaisia vaihtoehtoja, kyse on vain niiden vaihtoehtojen hintalapuista sekä siitä kenen maksettavaksi kyseinen hinta tulee. Kyse on myös paljon merkittävämmästä asiasta kuin vain rahasta. Länsi-Eurooppalainen vapaa demokratia on kriisissä. Nyt punnitaan sitä, että onko pankkien ja markkinavoimien ylivalta se "ainoa" tie vai tarjoaako demokraattinen päätöksenteko sille sittenkin vaihtoehdon. Voi olla, että tietämättämme katselemme historiallista käännekohtaa juuri tämän kysymyksen ympärillä. Markkinavoimat, IMF ja EU ja EK ovat kaikki instituutioita, joita ei ole valittu demokraattisesti. EU:lla sen enempää kuin markkinavoimillakaan ei ole "polista" eikä "demosta". Kiinnostava sattuma lienee, että näyttämönä on juuri demokratian kehto, Kreikka.

Keskustelussa tuoksahtaa

Keskustelussa tuoksahtaa perussuomalais-kokoomuslainen miehinen öykkärilinja, joka kuvaa muutenkin lehden linjaa.

Kreikka on tehnyt näin 5

Kreikka on tehnyt näin 5 kertaa histoorian kulussa,joten tämä tulee olemaan 6kerta kun velat jää maksamatta.Salaliitto teoriaa ei löydy vaan kuukauden sisällä Kreikka on ulos eurosta ja sillä sipuli.Kreikkalla on melkein pahempi effekti Suomen taloudelle tällä hetkellä koska pelko Suomessa jo suurta luokkaa joka on johtanut siihen että yritykset ja ykstyiset kuluttujat on laittaneet lompakonsa kiini joka johtaa vääjämättä suurempaan työttömyyteen ja verotulojen vähenemmiseen.Unelma olisi että Kreikka uutisointi päättyisi kun Kreikka on ulos Eu.sta,mutta toisaalta jos Espanja,Italia uutiset jatkuu huonona niin voimme jo julistaa laman Suomen koska niistä aloista mistä mulla on tietoa niin rattaat on pysähtynyt jo pahasti ja voi olettaa että suurin effekti tulee syksyllä jos epävarmuus jatka nakertamista.

Jos ja kun Kreikka menee

Jos ja kun Kreikka menee maksukyvyttömäksi, onko siinä eroa millä valuutalla se sen tekee? Kun vararikko tapahtuu Euro valuutalla eli jätetään velat maksamatta ja Eurot saamatta maan ulkopuolelta. Silloin maa on lähes Euroton maa. Kun siirrytään drakmaan, niin silloin maa on drakmaton maa , kunnes drakmoja jostain ilmestyy. Kummassakin tapauksessa muu Eurooppa on epävarmassa tilassa. Saas nähdä kuinka käy.

Aikaisempaan

Aikaisempaan lisäys. Veikkaan, että Kreikka jää ilman omaa valuuttaa konkurssin jälkeen ja jää käyttämään Euroja. Niillä on edelleen ostoarvoa. Niiden saanti vaan tulee olemaan vaikea, turisteilta kaiketi helpoimmin. Eli Kreikka jää Euron käyttäjäksi, ilman keskuspankin tukea. Ehkä sitten myöhemmin vaikkapa vuoden kuluttua se saattaa sitten sirtyä drakmaan. Sitä sitten devalvoitaisiin vahvasti. Tuskin kukaan enää lisää maksaa suoraan Kreikalle mitään. Kreikkalaisten pankkitilien tämänhetkinen nostovauhti voi ratkaista Kreikan tilanteen jo ennen kesäkuun vaaleja.

Näyttää toteutuvan se mitä

Näyttää toteutuvan se mitä edellisten eduskuntavaalien aikoihin jossain keskusteluketjussa pähkäilin. Ensin hoidetaan uusilla lainoilla Kreikan velkojien saamiset. Uusille lainoille hankitaan varmat takaajat ja maksajat, sen jälkeen Kreikka saa mennä.

Euro vaikuttaa samanlaiselta

Euro vaikuttaa samanlaiselta hallitsemattomalta korttitalolta kuin jenkkien finanssimaailman johdannaismarkkinat jokunen vuosi sitten. Kaikki rahoitusalalla tiesi kuplan puhkeavan (perustui puhtaaseen kusetukseen) - sen sijaan vaikutukset oikeaan reaalitalouteen olivat pelottavan arvaamattoman oloisia. Kun pamahti niin luonnollisesti kaikki pyrittiin hyssyttelemään - mm. Suomessa pankit saivat itse sanoa tulevat omasta mielestään tulevat luottotappiot, eli käytännössä niille annettiin päätäntävalta siihen paljonko ne haluavat maksaa veroja. Halu ei jostain syystä ollut kovin suurta.

Ongelman ratkaisu: - Valtion

Ongelman ratkaisu: - Valtion rajat ovat siksi, että rajojen sisäpuolella asuvien hyvinvoinnista voidaan pitää huolta. - Valtion oma raha on siksi, että sen arvoa voidaan säädellä kansan osovoiman ja tuottavuuden mukaan. - Valtion rajalla tullit on siksi että, myytyjen ja ostettujen tuotteiden hintaa voidaan säädellä kansan ostovoiman mukaan. Yllämainituilla kolmella asialla saadaan esimerkiksi Kreikassa asiat järjestykseen.

Olisitte kuunelleet Soinia,

Olisitte kuunelleet Soinia, kun hän jo monta vuotta sitten totesi, ettei Kreikan rahoittaminen toimi ja se joutuu saneeraukseen ja ulos eurosta. Nyt menee Suomelta 2 miljardia kankkulan kaivoon. Miettikää vähän kuka meillä puikoissa on.

Soinin puheet eivät

Soinin puheet eivät vaikuttaneet Kreikan tilanteeseen mitään. Jos Suomi olisi onnistunut saamaan Kreikan nurin jo 2010 olisimme menettäneet n. 2.9 miljardia saataviamme heti. Eli kriisit maksaa, halusimme tai ei. Suurin lasku tullee vientimaidemme ostokyvyn heikkenemisestä ja siinäkin olemme voimattomia. Oman talouden hoito on ainoa, missä voimme vaikuttaa.

Kaikki oikeat yksityiset

Kaikki oikeat yksityiset analyytikkot on varoittaneet tilanteesta koko ajan,mutta kun kuunnellaan vaan näitä valtion omia jotka on mitä on.Ei tähän Soinia ole tarvittu hän on vaan siteranut näitä talousguruja jolla on tietoa.Roubini,Suomen Thörnqvist ja moni muu on ennustanut koko ajan että euro hajoaa 80% toden näköisyydellä ja sitten vasta ongelmat alkaa kun Espanja ja Italia sylissä.

Soini on ainoa poliitikko

Soini on ainoa poliitikko eduskunnassa joka on uskaltanut sanoa sen ääneen, varsinkin kokoomus valehtelee Suomen kansalle.

Sanomiset ei riitä ku ollaan

Sanomiset ei riitä ku ollaan kusessa... tarvitaan tekemisiä, ei puskasta huutelemisia.

Sitten Timo Erikille niin

Sitten Timo Erikille niin oman talouden hoito tässä mahdottomassa tilanteessa tulee olemaan lähinnä pitkiä säästölistoja koska veron korutukset ei auta yhtään kun kulutus laskee selvästä ja työttömyys nousee ilmeisesti jopa rajustikin.Sen voin myös lisätä että meidän yrittäjien kauppanteko jo hiljentynyt kovasti ja parempaa ei ole tiedossa niin meidän tuloksilla ei paljon veroja kerry ja porukkaa joutuu laittaa pihalle jos sitten haluaa tai.Verot jäävät ilmeisesti virkamiesten maksettavaksi kun nolla tuloksista on vaikea nyhjästä ja pääomatulot häviää kokonaan tai laskee rajusti.Siiinäpä aivotrustilla Jutta ja Jykällä on miettimistä kun menivät nostamaan veroja väärässä paikkassa ja kulutus on pysähtynyt pahasti jopa jo ennen korotusta.Rajuimmat laskut on jo palvelualoilla,asuntokauppassa,rakentamisessa osittain,autokauppa on sitten seuraava ja nykii jo lista lopputon niin millä Suomi velkansa maksaa kun ei kuluteta koska nakertava epävarmuus pitää lomppakot kiinni.Kreikka pelon takia joka alkoi pahana viime vuoden elokuussa Suomen yrittäjät jo mennettäneet miljoonia kauppan teossa kun kukaan ei uskalla tehdä mitään.Pien yrittäjistä alle 10 hengen työllistävissä yrityksissä tänä vuonna niin jo 27% maksuvaikeuksia ja taantuma vasta alkanut.

Soini on varoittanut, mutta

Soini on varoittanut, mutta mitä ovat tehneet hallituspuolueet ivanneet ja pilkanneet, onneksi Soini ei ollut ostettavissa ministerisalkusta. Luulen että vieläkin Käteinen ja urputtaja Urpilainen ovat työntämässä Kreikkaan muutaman miljardin, kun pelkäävät niin että, tosiasia on Kreikka ei selviydy milloinkaan veloistaan ja Kreikka jättää euron, sekä heidän pelkät tyhjät sopimukset että ostetut vakuudet tulevat julki, mitä keksivät taas kerran selitykseksi. Käteinen ja Urpilainen ovat hokeneet suu vaahdossa, että ei leviä, on pakko antaa loputtomia tukipaketteja ja niitä on annettu kiitettävästi ja mites on käynyt, jokaisessa etelän vetelien maassa on paha kriisi päällänsä, eli elvytys on pahentanut tilannetta, halusipa sitä jotkut uskoa tai ei, mutta se vaan on totuus. Mitä tulee vientiin, viime vuonna olimme miinuksella , sekä koko tämä alkuvuosi, eikös tämä ole aivan päinvastoin, mitä EU uskovat hokevat, että on välttämätöntä olla tässä tuhoon vievässä liitossa juuri viennin takia, työllisyys piti olla jokaisessa EU:n maassa lähes nollassa, vaan mites on? Lusikka kauniiseen käteen ja on myönnettävä , ei toimi tämä EU, liian eritasoisia maita, ja lisää haalitaan takapajuloita, mitenkä voisi onnistua, ei mitenkään. Esim. etelän vetelien ihmisten ajatusmaailmakin on jo aivan eri sfääreissä kuin esim. Pohjoismaissa, kuka osaa eniten kikkailla, että ei joudu maksamaan veroja on sankari, meillä taas saamme syntymässä jo vahvan perimän, että veroja maksetaan joka tulosta. Meillä on aina voinut luottaa ainakin ennen suomalaisen suulla sanottuun sanaan, sekin on etelässä aivan toista.

Pistää hymyksi vakava asia,

Pistää hymyksi vakava asia, siis tuo porvareiden pelottelu suomalaisille, jos iso paha vasemmisto voittaa maailma kaatuu. Ja kaatuuhan se, nimittäin nykyinen pyramidihuijaus eli markkinakapitalismi. Varmasti pankkeja kaatuu ja muuta, mutta nyt ollaan ottamassa isoa askelta kohti nykyisen järjestelmän purkamisesta jossa pankit, markkinavoimat vie ja kansa vikisee. Valta kansalle, ja uutta järjestelmää rakentamaan. Perimmäinen kysymys, onko talouskasvu koko elämän perusta, vai olisiko riittävät perustarpeet ilman tolkuttomia tuloeroja ja muita lieveilmiöitä SE juttu?

Perussuomalaiset ovat jo

Perussuomalaiset ovat jo kaksi vuotta paasanneet miten käy kun rahaa vain lapataan Kreikkaan. Perussuomalaisilla olisi ollut toimiva ratkaisu ongelmaan, mutta nyt ongelmat ovat vain pahentuneet ja samalla suomalaisten elintasoa ollaan ajamassa kunnolla alas. Alasajo ei tosin koske elintasopakolaisia, vaan heille syydetään rahaa vähintään entiseen malliin. Suomalaisista veronmaksajista viis. Suomalaiset eliittivirkamiehet jotka ovat saaneet suojatyöpaikkansa suhteilla ja sukulaisuuden perusteella ovat rikollisia. Lähes päivittäin on nyt uutisissa lukenut kiinnijääneistä lahjotuista virkamiehistä. Tämä tahti tulee vain jatkumaan koska korruptiota tai suojatyöpaikkoja on maassamme todennäköisesti suurimmassa osassa virastoja.

"Perussuomalaisilla olisi

"Perussuomalaisilla olisi ollut toimiva ratkaisu ongelmaan," Joo... niinpä todella on... oppositiostahan Isänmaan asioita on tähänkin saakka hoidettu.

Viisaana ihmisenä ymmärrät

Viisaana ihmisenä ymmärrät varmaankin että jos Perussuomalaiset olisivat lähteneet hallitukseen jossa olisivat joutuneet toimimaan Kokoomuksen käskyläisinä, olisi tilanne ollut sama kuin nytkin. Siksi he eivät lähteneet semmoiseen hallitukseen missä eivät voi toteuttaa omaa politiikkaansa joka olisi ollut ainoa järkevä vaihtoehto tässä tilanteessa. Ylivelkaantumista ei hoideta ottamalla lisää velkaa, vaan leikkaamalla julkisen sektorin paisuneita suojatyöpaikkoja ja tämä sama tilanne on nyt käsillä myös Suomessa. Meillä valtionvelka on kasvanut vuosittain miljardeilla ja tämäkin ylivelkaantuminen olisi saatu helposti loppumaan jos elintasopakolaisten ottaminen olisi lopetettu ja tuhansista valtion suojatyöpaikoista olisi heivattu ihmiset mäkeen.

Hauskaa sekoilua toi sun

Hauskaa sekoilua toi sun tarinointis. Omaa politiikkaansa pääsee toteuttamaan Suomessa vasta kun on 101 kansanedustajaa - PerSuille sellainen asema ei ole näköpiirissä, ei ainakaan lähivuosisatoina. Toinen mihin kannattaa kiinnittää huomiota on tuo maininta valtion suojatyöpaikoista = ensin vaaditaan lisää poliiseja ja sotaväkeä... ja toisesta suupielestä heitä ollaan kengittämässä kortistoon... eli linjakasta meininkiä. Onneksi Suomen kansa, saati äänestäjät, eivät ole idiootteja... vain noin 20% oli viime vaaleissa, seuraavissa enää 10%.

Ongelma nykyhallituksessa on

Ongelma nykyhallituksessa on se siellä on yksi määräävä puolue Kokoomus ja muut jotka toimivat sen käskyläisinä. Jos Perussuomalaiset olisivat olleet suurin puolue, toimisivat muut puolueet todennäköisesti perussuomalaisen linjan mukaan jotka ovat mukana hallituksessa. Tämä on tätä suomalaista konsensuspolitiikkaa joka ei johda mihinkään hyvään jos väärä puolue on suurin. Jos nykyhallituksen ministerit ovat kerran niin taitavia, miksi eivät sitten katkaise velkaantumista saman tien? Syy on yksinkertaisesti se etteivät he osaa eikä heitä kiinnosta se. Kun saavat tarpeeksi kyykyttää suomalaisia, ei heillä ole huolen häivää. Suojatyöpaikoista puhuttaessa on aivan asiatonta alkaa puhumaan esimerkiksi poliiseista koska he eivät ole suojatyöpaikoissa. Suojatyöpaikat ovat niitä missä ei tehdä mitään oikeata työtä, vaan lähinnä pyöritellään A4-papereita paikasta toiseen, istutaan palavereissa muiden suojatyöläisten kanssa konferessikeskuksissa ja ravintoloissa.

"Suojatyöpaikat ovat niitä

"Suojatyöpaikat ovat niitä missä ei tehdä mitään oikeata työtä, vaan lähinnä pyöritellään A4-papereita paikasta toiseen, istutaan palavereissa muiden suojatyöläisten kanssa konferessikeskuksissa ja ravintoloissa." Niinpä... kuten esimerkiksi palotarkastajat... jotka tosin ovat kuntien palkollisia... vai ovatkohan he sittenkin alueellisen pelastuslaitoksen väkeä... eli valtion palkollisia:-)))

Onhan se tosi "järkevää",

Onhan se tosi "järkevää", että esim. Porvoon koulutoimessa on tuplamiehitys koulutoimessa, omat pomot sekä suomen- että ruotsinkielisille. Ja "järkevää" on myös 5 vuoden irtisanomissuoja henkilökunnalle kuntaliitosteh yhteydessä. Eli paljon on turhaa läskiä julkishallinnon organisaatioissa ja olisi ns. kirveelle töitä. Ei toki kaikissa henkilöstöryhmissä.

Olli Rehnin roolia ei kannata

Olli Rehnin roolia ei kannata unohtaa tässä syöksykierteessä, ennen laajentumisasioista (kaikki mukaan) vastannut ja nyt talousasioista (valvonta retuperällä) vastaava komissaari.

Suomen tappioiden suuruus ei

Suomen tappioiden suuruus ei ole vielä tiedossa, koska rahansiirtoja Kreikalle ei ole lopetettu. Helleenit pelaavat sellaisen pelin, että lypsävät vielä lisää rahaa mahdollisimman paljon ennen kuin ovat pakotettuja toteamaan virallisesti, että Kreikka ei maksa velkojaan. Espanja on pullahtamassa tukirahan saajamaaksi. Se on todella vaarallinen uhka Euroopan taloudelle.

Aika käsittämätöntä että

Aika käsittämätöntä että vieläkin näin hanakkaasti täällä puolustellaan tuota Kokoomuksen "mulle kaikki"politiikkaa. Eiköhän suunta jo viimeistään nyt ole näkyvissä mihin se on johtanut!Ja olihan kommentti tuo "Kaikki oikeat yksityiset analyytikkot on varoittaneet tilanteesta koko ajan,mutta kun kuunnellaan vaan näitä valtion omia jotka on mitä on.Ei tähän Soinia ole tarvittu hän on vaan siteranut näitä talousguruja jolla on tietoa" Mitä helvetin väliä sillä on ketä on siteeranut jos on oikeassa ollut! Vielä kun muut päättäjät saataisiin kuuntelemaan näitä puolueettomia ammattilaisia. Ja Tarkkailijalle vielä että kyllä ne idiootit taitavat löytyä ihan muualta kuin siitä 20%:sta. Joka taitaa ensi vaaleissa vielä nousta. Nyt täytyy oikeasti saada jotain tolkkua päätöksien tekoon. "Ja kaatuuhan se, nimittäin nykyinen pyramidihuijaus eli markkinakapitalismi!" Tämä on aivan varma!=)

"Tarkkailijalle vielä että

"Tarkkailijalle vielä että kyllä ne idiootit taitavat löytyä ihan muualta kuin siitä 20%:sta. Joka taitaa ensi vaaleissa vielä nousta." Lyömmekö vedon tuosta noususta... eli PerSujen kannatus on siis yli 20% seuraavassa ek-vaalissa... vai emmekö lyö:-)))))))???????????? "Ja kaatuuhan se, nimittäin nykyinen pyramidihuijaus eli markkinakapitalismi!" Tämä on aivan varma!=)" Niin uskoivat stalinistitkin... ja Paavo Väyrynen... kääntäen... että Neuvostoliitto on ikuinen:-))))))))))

Ne idiootit löytyy niiden

Ne idiootit löytyy niiden duunareiden ja normiväestön keskuudesta jotka äänestävät kokoomusta joka vaaleissa koska se on muotia! Lähipiiristäkin löytyy niitä ikäväkyllä useampi.

Erittäin hyvä huomio, olen

Erittäin hyvä huomio, olen itse havainnut saman ilmiön. Kun äänestetään kokoomusta, toivotaan että menestys ja raha ikäänkuin maagisesti tarttuisi itseenkin.

Merkel sai 930 euron

Merkel sai 930 euron palkankorotuksen kuussa. Ensimmäisen 12 vuoteen. Suomessa näitä jaellaan kunnissa hyvä veli- ja hyvä sisko- verkostoille kvartaalipohjalta. Ranskassa ministereiden palkkoja leikattiin 30 %. Mitähän sieltä on tulossa esiin? A-studio kertoi 16.5. että Kreikka on mennyt modernina valtiona (vuoden 1829 jälkeen) viisi kertaa konkurssiin, viimeksi 1932. Rahoitusta maa on kuitenkin saanut ollessaan etuvartiona Venäjää ja Turkkia vastaan. Toisin sanoen Ranska, Englanti, USA ja Saksa ovat joko harjoittaneet suurvaltapolitiikkaa tai myyneet aseita ja Kreikka on vuoroin ostanut ja vuoroin jättänyt maksamatta. Nyt siis on taas konkka tulossa ja uusina uhreina Suomen rehelliset veronmaksajat.

Kaikki haluavat kuulua

Kaikki haluavat kuulua voittajiin. Nämä ovat mielikuva-asioita. Aivan samoin suomalaisten eurooppalaisittain korkea EU- ja eurointo johtuu siitä, että haluamme niin perkeleesti tuntea olevamme eurooppalaisia, että se saa maksaa ihan mitä tahansa.

Palotarkastajat tekevät

Palotarkastajat tekevät erittäin tärkeätä ennakoivaa työtä tulipalojen ehkäisemiseksi. Etkö Kaverini Tarkkis tosiaan tiedä, kenen palkkalistoilla he ovat? Hmm. Jos puhutaan turhasta paperinpyörityksestä, niin ammattiyhdistyksestä löytyy sellaisia eri muodoissa. STTK pahimmasta päästä. Ei kai kovin vierasta?

Suomen hallitus on

Suomen hallitus on osasyyllinen tilanteeseen. Jos kaksi vuotta sitten ei olisi lähdetty tuohon tukihommaan mukaan, niin silloin maksajina olisivat olleet Kreikkaa älyttömästi lainoittaneet tahot. Nyt poliitikkojen hölmöilyn vuoksi suomalaistenkin veronmaksajien rahaa meni lainoittajille, eikä Kreikka hyötynyt siitä yhtään mitään.

Etkö ihan oikeasti ymmärrä

Etkö ihan oikeasti ymmärrä mitä tarkoittaisi eurooppalaisen rahoitusjärjestelmän romahtaminen... sen rinnalla jokunen suomalainen "poliitikko" tai etelän oliivipelle ovat makkelikamaa.

Vanhanen, Katainen sekä

Vanhanen, Katainen sekä Kiviniemi, Urpilainen. Siinä koko syntisäkki. Tavalliselle kansalle valehdeltu koko ajan. Sama jatkuu, ei muutosta.

Aivankuin sinä Kaverini

Aivankuin sinä Kaverini ymmärtäisit koko palettia, kunhan makellat. Aina on näitä pirun seinään maalaajia. Tarkkis yksi. Yksikään meistä kirjoittajista ei pysty näillä kirjoituksilla edes ymmärtämään tätä hässäkkää. Saati muuttamaan sitä. Jos Kreikka romahtaa tai ei. Eurooppalainen rahajärjestelmä on sensuuruinen juttu, että siitä ei ymmärrä edes rahami- nisterit, puhumattakaan pienemmistä kansanedustajista tms. Se karavaani jatkaa kulkuaan vaikka helvettiin asti, ensi luokassa tosin!

Sitä eurooppalaista

Sitä eurooppalaista rahoitusjärjestelmää on nyt pidetty väkisin pystyssä suomalaistenkin miljardeilla, eikä ole muuta saatu aikaiseksi, kuin pitkitettyä ongelmaa! Ei velka vähene sillä, että otetaan lisää velkaa! Kaikki EU -maat ovat jatkuvasti ottaneet lisää velkaa ja sitoutuneet maksamaan muidenkin velkoja, joskus tuo korttitalo väkisinkin romahtaa!

Tämä loppuu ja käntyy heti

Tämä loppuu ja käntyy heti kun euro ja eu hajonnut.Pohjasta ne noussut alkaa ei edes takaisin soutamalla.

Ei kai tässä loppujen lopuksi

Ei kai tässä loppujen lopuksi kreikkalaisia autettu, vaan - kuten tapana - rahoituslaitoksia. Sinne ne rahat meni, niiltähän ne epäkurantit velat ostettiin. Vaihtoehtona olisi ollut luottotappiot pankeille ja rahoituslaitoksille, mutta hyi sentään, eihän ne voi omien pisnestensä riskejä kantaa. Mutta kuten Sampo -pankin pääekonomisti tänään totesi, eihän tämä nyt ole mikään iso asia. Enään. Kun pari miljardia tuli suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi ja 100 miljardia kaikille eurooppalaisille euroalueen ihmisille yhteensä. Ei se ole iso asia. Olisi ollut jo pankit olisivat ne joutuneet maksamaan,mutta onneksi ei. On se hienoa, että pankkipalvelut on arvonlisäverosta vapaat ja pörssikauppa varainsiirtoverosta. Niiden varassa meillä elämä on. On pakko olla sillä vähemmän tärkeitä asioita - kuten ruoan tekoa ja asuntojen rakentamista ja kauppaa - verotetaan ns. täysillä, mutta näitä elintärkeitä toimintoja, eli pankki- ja pörssitoimintaa, ei. Kato verotuksella ohjataan tätä yhteiskuntaa, kuten tukipolitiikalla. Jos tulee nälkä niin syö netistä saatavia velkakirjoja ja jos tulee kylmä niin lämmittele tällä finanssipolitiikan turhuuden roviolla.

Jurpo oikeassa. Jos mökin

Jurpo oikeassa. Jos mökin mummo joutuu laitokseen lopulta, niin tiukataan tilejä. Juu, on. Tiukataan omaisuutta. Juu, on tuo mökki. Jaha, vai niin, hoitomaksu on sitten tämä, kun on omaisuutta. Aika korkea. Mummo siihen, entä jos myyn tuon mökin? Vastaus: No, sitten teillä on rahaa tilillä. Hoitomaksu taas korkea. Mitä me tästä opimme? Oik. emme mitään. Yhteiskunnasta emme pääse koskaan eroon, halusimme tai emme. E U sama juttu.

"Etkö ihan oikeasti ymmärrä

"Etkö ihan oikeasti ymmärrä mitä tarkoittaisi eurooppalaisen rahoitusjärjestelmän romahtaminen... sen rinnalla jokunen suomalainen "poliitikko" tai etelän oliivipelle ovat makkelikamaa." Voi p...kele mikä kommentti. Näin ajattelevien kokoomuskavereiden takia meillä nämä ongelmat juuri ovat!

Ei eurooppalainen

Ei eurooppalainen rahalaitosjärjestelmä ollut vaarassa Kreikan takia, vaan rahalaitospelurien voitot. Kreikan velkakriisin vaikutus rahalaitoksiin olisi voitu järjestää näin: - Kreikan velkojen takaisinmaksua olisi siirretty esim. 5 vuotta. - Kreikalle olisi myönnetty nollakorkoista aikaa esim. 5 vuotta. Jos euron inflaatio olisi ollut n. 3 % vuodessa, Kreikalle lainoja antaneet rahalaitokset olisivat menettäneet n. 15 % Kreikan -lainojensa realiarvosta 5 vuodessa. - Näin pieni tappio ei olisi ollut ongelma rahalaitoksille. Tässäkin vaihtoehdossa Kreikan valtio olisi joutunut säästökuurille, koska lisää (netto)lainaa ei olisi myönnetty Kreikalle. Jos Kreikka olisi siirtynyt drakmaan, niin Kreikka olisi voinut käyttää setelipainoa, kun verotulot eivät riittäisi menoihin.

Ei kai Tarkk- Aulis mikään

Ei kai Tarkk- Aulis mikään kokoomuslainen? Selvä sosdem ainakin vitt, anteeksi mielipiteis- tään viitaten. Asiasta en mitään tiedä, mutta kunhan vit....... Hyvä mies, mutta puolue pilas. Nyt kyllä tarpeeksi saatu tätä ns. asiantuntemusta tältä suunnalta. Kuntaliitosasiassa tietämys kuin hevonen (Siuntion) veteen paskantaisi. Plop, plop.

Nyt EU:n komissio myöntää

Nyt EU:n komissio myöntää julkisesti kauppakomissaari Karel de Guchtin suulla, että EU:n komissio ja EKP (Euroopan keskuspankki) valmistelevat suunnitelmaa, jolla varaudutaan Kreikan eroon eurosta. (http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/05/18/nyt-se-paljastui-eulla-on-kreikka-hatasuunnitelma/201229649/12) Jos Kreikka siirtyy drakmaan, niin euromaitten veronmaksajien ei enää tarvitse rahoittaa Kreikan valtion budjetin alijäämää, vaan Kreikka voi käyttää setelipainoa. Kreikan valtion budjettialijäämä prosentteina bkt:stä (ks. Wikipedia/Greek government-debt crisis/Causes/(taulukko)): - 2007: -6.5 - 2008: -9.8 - 2009: -15.6 - 2010: -10.3 - 2011: -9.1 - 2012: -7.0 (ennuste)

Saksan hallitus valmistelee

Saksan hallitus valmistelee strategiaa, miten varaudutaan siihen, että Kreikka eroaa eurosta (http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2012/05/18/schauble-povaa-jopa-kahden-vuoden-piinaa/201229685/12).

Euroopalle on parasta, että

Euroopalle on parasta, että Kreikka siirtyy pois EKP:n Eurojäsenyydestä. Kreikka voi sen jälkeen käyttäå Euroa, kuten muutkin ei-Euromaat ja kun saavat oman valuutan, sitä sitten.

Sivut

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet