Matti Putkonen

Absoluuttinen totuus?

”Harvardin aloite yllätys Aholle”, otsikoi Ilta-Sanomat kertoessaan Ahon työpaikan vaihdoksesta Yhdysvaltoihin.

Entinen pääministeri Esko Aho antoi ymmärtää, että hän tapasi aloitteen tekijän Bostonin matkallaan. Ahon mukaan aloitteen teki dekaani John A. Haigh. Dekaani Haigh on taas kertonut, että Aho on jopa yliaktiivisesti tarjonnut itseään Harvardiin. Sillä ei ole suurta merkitystä, saiko Aho aamutoimien aikana näyn peilistä tähän kutsumuspestiin. Absoluuttinen totuus on, että ex-pääministerin lähtölaskenta Nokialta oli jo käynnistynyt. Todennäköisesti puolueveli Jorma Ollilla ojensi taas auttavan kätensä puolueveli Ahon pelastamiseksi.

Mikä on ojentaessa, kun Harvardille osoitetun miljoonashekin todennäköisesti maksaa Shell-konserni. Tämmöinen vahva väite kiertää kaupungilla.

Absoluuttinen totuus on, että Suomen talouden, työllisyyden ja eläkemaksukyvyn turvaamiseksi on meidän hinnalla millä hyvällä pelastettava euro. Samalla pelastetaan myös Kreikka, Espanja sekä niitä rahoittaneet pankit. Se on jokaisen suomalaisen etu. Näin vakuuttavat edelleenkin pääministeri Jyrki Katainen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen yhteen ääneen. Kataisen ja Urpilaisen absoluuttinen totuus realisoituu nyt jo opettajien palkkojen alentamisina.

Jatkoa seuraa muiden julkisen sektorin työntekijöiden palkkojen alentumisina. Vastuullinen europolitiikka vaatii omat uhrauksensa. Turha kysyä miksi maksajina ovat aina peruskansalaiset. Absoluuttinen totuus on se, minkä keskustan väistyvä puheenjohtaja Mari Kiviniemi loihti lausuessaan: ”Tämä on vain myrkkymalja, joka on juotava.”

Absoluuttinen totuus on ollut, että Kreikka pysyy eurossa. Samaan aikaan ovat myös absoluuttisen totuusmantran hokijat antaneet virkamiehille tehtävän valmistella Kreikan eurosta lähdön peräaaltojen hoidon. Absoluuttinen totuus on kuitenkin, että tätä euron pelastuselämysmatkailun laskua maksetaan vielä pitkään. Laskutusosoite on aina vain sama.

Hyvät lukijat! Kiitos kuuluu Teille saamastani moniulotteisesta palautteesta. Kesäloma on kynnyksellä. Viikonvaihteessa perunat laitetaan Perttulan torpassa maahan. Kreikan uusintavaalien jälkeen katsotaan vaihdetaanko Samoksen matkaa varten drakmoja vai euroja.

Hyvää juhannusta ja lämpöistä kesää kaikille lukijoille! Pidetäänhän, kaikki me miehen köriläät sepalukset kiinni, niin hukkuneiden määrä voidaan minimoida tänä kesänä.

Matti Putkonen

Kommentit (126)

Kommentit

Julkisuudessa on esiintynyt

Julkisuudessa on esiintynyt väitteitä, että Espanjan pankkikriisi hoidettaisiin eri tavalla kuin Irlannin pankkikriisi, jossa eurovaltiot rahoittivat Irlannin valtiota. Nyt aiottaisiin toimia niin, että euromaitten vakuusrahasto pääomittaisi Espanjan kriisipankkeja, ja myisi pankkiosakkeet pois seuraavan nousukauden aikana. Toivottavasti noin toimitaan. - Kreikka on esimerkki vääränlaisesta toiminnasta. Siellä euromaitten tukimiljardeja on käytetty ostamaan Kreikan roskalainoja keskieurooppalaisilta pankeilta.

Niin tai näin niin pankkeista

Niin tai näin niin pankkeista Espanjassa nostettu ulos yli 100miljardia euroa viime viikkolla ja paljonkohan ennen sitä ja paljonko sen jälkeenkin.Niin kyllä jo maalaisjärki sanoo että 100 miljardin tuki paketti ei riitä,sillä vaan pääse samaan tilantesseen kuin ennen valutta pakoa joka oli erittäin huono.Tämä kaikki on turhaa koska euroa ei voi tällä tavalla pelastaa.Euron valuviat on ensin poistettava ja päästävä samanlaiseen valutta ajatuksen kuin dollari joka on kestävyytensä jo todistanut keskellä kriisiä ja aikasemmista kriiseistä.Se politiikko tai poliittinen ryhmä Suomessa joka antaa siunauksen takaukseen tai rahan antamiseen Espanjalle on vastuuton koska sillä ei saavuteta minkäänlaista hyötyä,paitsi se että Suomi kulkee kohti omaa konkurssia aika vauhdilla.

Ehdoton ei Espanjan pankkien

Ehdoton ei Espanjan pankkien tukemiselle. Tarvittava ja taakuun sisältävä laina annettava Espanjan valtiolle ei pankeille. Ilman kattavia takuita ei mitään eikä kenellekään.

Mielenkiintoista olisi

Mielenkiintoista olisi kohdata ihminen, jonka hallussa on absoluuttinen totuus. Siis joka ei perustaisi kirjoituksiaan kaupungilla kiertävään vahvaan väitteeseen, vaan kirjoittaisi absoluuttisen totuuden. Kertoisi absoluuttisen totuuden siitä, kenelle "Dekaani Haigh on taas kertonut, että Aho on jopa yliaktiivisesti tarjonnut itseään Harvardiin". Ehkä blogisti voisi kertoa absoluuttisen totuuden myös siitä, miten lähtölaskenta alkaa. Sen Putkonen on oppinut absoluuttisesti ei niin kovin absoluuttisessa elämässään.

Kirjoituksesi on

Kirjoituksesi on mielenkiintoinen, ja kuten itsekin vihjaat mikä on absoluuttinen totuus? Onko sitä? Jokaisella puolueella näkyy olevan oma absoluuttinen totuutensa. Näinhän se on. Kiitos tervehdyksestäsi, Samos on yksi ihanimpia paikkoja Kreikassa, olen vieraillut siellä usein, koska Samoksen kaupunki ja Pythagorion ovat kovasti historiallisia paikkoja, ja ihmiset siellä ystävällisiä. Käy Samoksen museoissa ja luostareissa et pety.

Politiikkoissa ei löydy

Politiikkoissa ei löydy minkänlaista totuutta.Näin ne mielipiteet voi poiketa itse pidin Pythagorionin huonoimpana paikkana missä olen käynyt enkä mene uudestaan.

Niin sekin on kuka mistäkin

Niin sekin on kuka mistäkin tykkää. Itse pidän Pythagorionin rauhallisuudesta ja ihmisistä ja varsinkin vanhuksista, jotka ovat kovasti herttaisia. Ja tutustuin pariin taidemaalariin, sain seurata heidän työskentelyään ja antoivatpa minulle pari maalaustakin. Pari Helsinkiläistä joihin siellä tutustuin kertoivat käyneensä jo 15 vuoden ajan joka kesä kerran Pythagorionissa, ovat näet jääneet "koukkuun" paikkakunnan rauhaan ja ihmisiin. Sekin on toiselle toista ja toiselle onni ja ilo. Näin mennään yrittäjä, hyvää lomaa.

"Absoluutinen totuus" on

"Absoluutinen totuus" on Tampereen teekkarien lehdykkä, joka paljasti 1970-luvulla, mistä juomasta saa halvimman kännin.

Gambina???????

Gambina???????

Absoluuttinen totuus on, että

Absoluuttinen totuus on, että kaupungilla kiertävän huhun mukaan yliaktiivisen työmiehen lähtölaskenta persujen puoluetoimistosta on ehkä alkanut....

Hieno mies kirjoittaa

Hieno mies kirjoittaa kolumnin käyttäen lähteenään kadunmiesten huhuja, mutta eihän hyvät tavat vasemmistoänkyröille ole koskaan kuuluneetkaan.

Lähden nyt kahdeksi viikoksi

Lähden nyt kahdeksi viikoksi Kreikkaan tarkastamaan tilanteen paikan päälle. Käteiskassa on pakko pitää varmuuden vuoksi maksimissaan, kun pankkiautomaattien toimivuudesta ei ole takeita. Sehän on selvää, että kaikissa ravintoloissa ja kaupoissa ovat pankkipääteyhteydet juuri maksuhetkellä poikki, joten pystyisikö herra nyt mitenkään käteisellä ...

Kuntavaalit lähestyvät. Mikä

Kuntavaalit lähestyvät. Mikä on absoluuttinen totuus SDP:n vetäytymisestä Kokoomuksen masinoimasta kuntauudistuksesta. Vaikuttaa samalta vedolta kuin Urpilaiselta eduskuntavaalitenteissä: ei rahaa ilman vakuuksia. Vakuudet Kreikan viimeisimmästä tuesta ovat reaalisesti noin 20%. Ilmankos sopimusta pimitetään. KHO osoittaa aikanaan saako pimittää. Veikkaisin jos KHO päättää sallia pimityksen jatkumisen niin salainen sopimus vuodatetaan muuta kautta julkisuuteen. Mutta takaisin Urpilaisen kantaan kuntauudistuksesta. Hänellä on erinomainen meriitti takinkäännöstä. Miksi takki ei kääntyisi kuntauudistuksessakin kunhan pöly kuntavaaleista on laskeutunut. Kokoomus vie ja SDP vikisee. Kokoomuksen kuntauudistuksen takana ovat isommat kuntayksiköt joihin on helpompi yksityisillä toimijoilla tulla julkisen sektorin tilalle. Ihmettelen sosiaalisektorin intoa äänestää Kokoomusta kun puolueen ideologia on yksityistää kuntakentän palveluita mahdollisimman paljon. Suurin yksityistettävä alue on sosiaalitoimi ja erityisesti sairaanhoito. Miettikää hoitajat onko yksityistäminen teidän toiveenne vai oletteko mieluummin töissä kuntatyönantajalla.

Mitä tässä enää ihmetellään

Mitä tässä enää ihmetellään kun paskat on housuissa? Suomalaiset äänestivät itsensä maksamaan "sotakorvauksia" vielä alkamattomasta sodasta ja nyt niitä oikeistolaisten, EU:ta äänestäneiden tyhmyreiden laskuja maksetaan. Maksetaan rahalla, hiellä ja varmaan vielä verelläkin! Oikeisto on vastuussa tästä kaikesta, mutta sillehän VASTUU on vierasta muuten kuin kielessä, Kataisen hokemana vaalilauseena.

Kun Suomi maksaa suoraa tukea

Kun Suomi maksaa suoraa tukea (EVM:n kautta) Espanjan pankeille, maksaa se vastikkeetta avustusta Espanjan kiinteistökuplan rahoittaneille pelureille. Ehdotan siis että Espanjan pankkeja avustetaan siinä suhteessa missä eri maiden pankit ovat lainoittaneet Espanjan kiinteistökuplaa. Mutta ei vastikkeetta!

Tehtyä ei saa

Tehtyä ei saa tekemättömäksi. Hullut suomalaiset äänestivät itsensä ansaan. Höyrypäitä kun olivat ja provosoitavissa! Manipuloitavissa. Venäjän pelkohan siinä taustalla vaikutti ja sillä sitä on saatu aikaan monta tuhon tuovaa asiaa ja varmaan vielä näitä muistoja ylläpitävät piirit saavat aikaan uuden sodan. Täällä nuoriso kaipaa tappelua ja kun sitä ei nyt ole sotien muodossa, ne tappavat toisiaan. Suomalaiset syyttävät käymistään sodista muita, mutta itse olemme maailman väkivaltaisin kansa! En todellakaan ymmärrä, mihin perustuvat jotkut tilastot suomalaisista maailman onnellisimpana kansana. En tunne ketään onnellista suomalaista, en ainuttakaan ja olen aika iäkäs. EU on tuhoon tuomittu!! Se systeemi oli keinotekoinen rakennelma ja perustui liike-elämän/suuryritysten voitonmaksimointiin, vapaakauppaan, jolloin ihmisiä saattaa riistää miltei vapaasti. Pankit ovat varsinaisia verenimijöitä kaikkialla!! Niitä ei ikinä pitäisi kenenkään ikinä missään rahoittaa. Itse olen todella katkera siitä, että EU:ta vastustaneena maksan nyt muiden suomalaisten hölmöilystä. Nyt ei kukaan voi vilpittömästi sanoa, että EU:n ja euroon liittyminen oli oikea ja hyvä ratkaisu. Ne - jotka niin sanovat, valehtelevat tai eivät tajua mistään mitään!!

Maailmaa hallitsee 145

Maailmaa hallitsee 145 pankkia ja rahoituslaitosta. Espanjan pankeille anottu 62 miljardia euroa olisi käsiraha seuraaville kierroksille. Portugali, Irlanti ja Kreikka jo viittaavat Espanjalle annettaviin löysiin ehtoihin saadakseen apuja. Italia kyttää jo puskissa. Espanja, Ranska ja Italia halajavat eurobondeja. Meillä Suomessa leikkauslistoja laaditaan ja ministeriöhin palkataan hommaan uutta innokasta leikkaajaa. Pelureita ja rahanpesijöitä ollaan armahtamassa. Tietokoneet käyvät keskenään pörssikauppaa. Tätä ei saisi verottaa, sanovat Ruotsi ja britit. Mitä sanoo Jutta ja Jykke; harashoo?

Absoluuttinen totuus on, että

Absoluuttinen totuus on, että rahalle ei synny arvoa kuin työtä tekemällä. Ei, vaikka hyvinkin tunnetut suomalaiset poliitikot ovat silmät kirkkaina yrittäneet uskotella johdateltavissa oleville suomalaisille, että "sijoittajien" =pelureiden panostukset ja saalistukset eivät ole keneltäkään muulta pois. Nyt totuus alkaa näkyä jo Euroopan mittakaavassa. Kansa köyhtyy pelureiden kerätessä pöljiltä rahat pois. Miten ihmeessä me äänestäjät emme ymmärrä vaaleissa viheltää peliä poikki?

"Kansa köyhtyy pelureiden

"Kansa köyhtyy pelureiden kerätessä pöljiltä rahat pois. Miten ihmeessä me äänestäjät emme ymmärrä vaaleissa viheltää peliä poikki?" Koska tarjokkaina oleva viheltäjien porukka on pelkkiä tyhjäpäisiä onttoja kuplia.

Kreikassa asuu 10 miljoonaa

Kreikassa asuu 10 miljoonaa ihmistä ja EU-tukia jotain 150 miljardia. Suomessa on porukkaa 5 miljoonaa ja siten meidän pitäis saada EU-tukia 75 miljardia. Puhun EU-tuesta, sillä sitähän tämä Kreikan auttaminen on. Lainaa ei koskaan makseta takaisin, vaan lisää pyydetään koko ajan. Jo Presidentti Niinistökin tokaisi, että tälläistä tämä KAPILALISMI on. Lienee turha pyytää, että otetaan EU:ssa joku muu Järjestelmä käyttöön, joka toimis paremmin ja auttais heikompi osasia. Vaan kun ei vaan Rahahuijarit saa mellestää miten vaan.

Tänäänhän se tuli se

Tänäänhän se tuli se absolutistin totuus TV1:n aamu-uutisissa:"Suomi niuhottaa ja saa aikaan eripuraa euro-alueella." Sanoi erään ulkomaalaisomisteisen pankin (nykyinen luottokelpoisuus A2, emäpankin luottokelpoisuus Baa1) pääekonomisti. Se on siis niuhottamista, jos yrittää pitää kiinni - edes auttavasti ja jälkijättöisesti - EU:n kasvu- ja vakaussopimuksesta ja muista EU:n perussopimuksista. Kyseessä on tietysti tämä rahan ja vakuuksien hulvaton kylväminen valkosipulivyöhykkeelle jolla ei ole aikomustakaan pitää sitoumuksistaan kiinni. Voi sitä itkua ja parkua mikä seuraisi jos venäläinen osapuoli kohtelisi suomalaisia sopimuskumppaneina niin kuin nämä kreikat ja "iilopit" sekä kylväisi kymmeniä markkinointimeilejä päivittäin tietokoneisimme pyytämättä ja yllättäen kuten amerikkalaislafkat.

Hienoa Vasemmistoliitto ja KD

Hienoa Vasemmistoliitto ja KD kun olette hallituksen apupuolueina viemässä Suomea liittovaltioon sekä rahoittammassa Etelä-eurooppalaisia pankkeja ja samalla ylivarojen elämistä siellä. Myös Italian Mafia kiittää. Isäni oli viisi vuotta rintamalla jotta emme joutuisi liittovaltioon. Nyt Katainen ja Urpilainen naulasivat viime yönä Suomen sisälle liittovaltioon.

Miten reagoi Ruotsi? Ei halua

Miten reagoi Ruotsi? Ei halua olla rahoittamassa ylijäämätaloudellaan muiden yli varojen menevää velkavetoista kulutusjuhlaa. Voi kun meillä olisi Ruotsin porvarit! Katsokaa huviksenne maailman 1000 rikkaimman listoja. Euroopasta on suhteessa eniten juuri ruotsalaisia. Myös Espanjasta on edustaja viiden kärjessä. Italialaisia on. Jopa Kreikasta neljä. Vain Suomesta yksi ainoa hissi-perillinen noussut listalle. Maksajina haluamme olla kärjessä. Todella megalomaanisen fantastista!

Hyvä, että muistutit noista

Hyvä, että muistutit noista Espanjan, Italian ja Kreikan rikkaista, jotka eivät veroja valtioilleen maksa. Ja luulen, vaan en tiedä, että Kreikan ortodoksinen kirkko ja Vatikaani päihittävät mennen tullen kaikki maalliset miljardöörit ;) Arvopaperi-lehti 10.12.11: "Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt sai perjantaiaamuna Ruotsin valtiopäivien EU-jaokselta luvan osallistua euron pelastusoperaatioon. Käytännössä Ruotsi antaa köyhäinapua valuuttarahasto IMF:lle, jotta se voi tukea hoippuvia kriisimaita ja -pankkeja." Myöhemmin valtiopäivät hyväksyivät osallistumisen.

Juu, eipä näy yhtään toista

Juu, eipä näy yhtään toista Pohjoismaata rahoittamassa tätä europankkien järjetöntä turhuuksien roviota.

Kyllä ne kaikki sitä

Kyllä ne kaikki sitä rahoittavat, paitsi Islanti, mutta eri tavalla kuin Suomi.

AINOA TOIVO ON ÄÄNESTÄÄ

AINOA TOIVO ON ÄÄNESTÄÄ PERUSSUOMALAISIA, JOTKA AINOANA PUOLUEENA OVAT EDUSKUNNASSA YHTÄMITTAA VASTUSTANEET VAROJEMME JAKAMISTA EU-PANKKIIREILLE.

Tämän päivän uutinen: "Yle

Tämän päivän uutinen: "Yle Uutisten saamien tietojen mukaan Hollanti on Suomen kanssa samoilla linjoilla vakuuskysymyksessä. Vakuusvaatimukset hankaloittavat suunniteltuja nopeita tukitoimia. Hollanti aikoo seurata Suomen esimerkkiä ja hakea vakuuksia omalle osuudelleen Espanjan pankkituesta. Myös muutama muu euromaa vaatinee vakuuksia, Yle kertoo."

Arvottomia pankkiosakkeitako

Arvottomia pankkiosakkeitako vakuudeksi?

Suomi maksajana? Toistaiseksi

Suomi maksajana? Toistaiseksi Eurokriisin maksajina on ollut vain Suomessa sijoittajat. Valtio on lainannut, taannut lainoja ja saanut korkotuloja maksettuja korkoja enemmän. Tulevaisuudessa on riskinsä. Jos lainoja ei saada maksettua takain ja ja takuut tulevat maksuun, tulevat ne myös muille Euromaille. Mielestäni sen ongelman ratkaisu yhdessä on helpompaa kuin erikseen. Voisimme kieltäytyä Eurokriisin hoidosta, mutta onko parempi ratkaisu kuin olla mukana vaatimalla vakuudet antamistamme takauksista, taitaa olla. Jos Euro valuuttana tuhoutuu, niin se sitten tuhoutuu ja elämä jatkuu. Tuskin näitä lainoja silloin maksaa kukaan kun pankkeja menee nurin ja valtioita maksukyvyttömäksi. Euromaat pitävät kriisikokouksen ja toteavat todellisuuden ja lainat nollataan. Vain IMF jää vaatimaan omiaan. Todennäköisempää on, että Euromaat jakautuvat etelä- ja pohjoisosaan. Tämä pankkien suora tukeminen saattaa auttaa esim. Espanjan kasvun tielle. Pankkien tuki Espanjan valtion taholta ajaisi maan vielä pahempaan velkakierteeseen. Espanjan 'kuuluisi' tehdä se itse, mutta sen hokeminen ei tilannetta auta. Siinä tietenkin autetaan samalla Saksan ja Ranskan pankkeja. Se taas auttaa Suomen vientiä ja veronmaksajia. Toistaiseksi olemme hyötyneet matalammista valtion lainojen koroista, koska etelä maksaa enemmän. Markkaa jotkut haluavat takaisin. Silloin voisimme antaa valuutan kellua ja vienti vetäisi. Eli voisimme jättää kustannusrakenteemme korjaamatta ja laskea sen sijaan valuutan arvoa tarvittaessa. Ei vaikuta hyvältä. Miksi Ruotsi pärjää kruunullaan, osasyynä on Euron vakaus ja toisena sen talous on yli kaksi kertaa suurempi kuin Suomen ja se on hyvin hoidettu. Esimerkiksi sahatavaran vientivaluuttana käytettiin Suomessa markka-aikana Ruotsin kruunua. Jos palaamme markkaan, on edessä joka tapauksessa nämä kuntauudistukset, eläkeiän nostot ja muut vastaavat, joita Euron aikanakin. Todennäköin totuus ei absoluuttinen

Ruotsin pääministeri tiivisti

Ruotsin pääministeri tiivisti ongelmatiikan hiljattain seuraavasti: "Kysymys eteläisen Euroopan auttamisessa on siitä että siellä on osaksi ongelmana pankit ja niiden toiminta sekä läpinäkyvyys, osaksi ongelmana on veronkanto ja korruptio. Ei käy laatuun jatkuvasti sanoa hoitakaa ongelmamme, kun ongelmat pitää ratkaista. Kenen rahoilla tämä tehdään?" Miksi meillä ei ole fredrik reinfeldteja päättäjinä? Islannin maksuohjelma on jo kaksi vuotta aikataulustaan edellä velkojille ja lasketaan loppuvan 2016.

Timoerik on ilmeisesti

Timoerik on ilmeisesti huomannut sen että Suomi on kaatumassa oman velkataakkansa alle ja pitää fiksuna olla mukana Eurossa koska kohta me ollaan pelastettavien joukkossa ja sehän voi käydä yhtä nopeasti kuin Nokian romahdus.Timoerik ei ilmeisesti usko että me voitaisiin tulla toimeen enään markalla koska meillä on jo liian paljon ongelmia.Onko näin Timoerik?Mutta se pitää huomioda Timoerik että terve talous kyllä pärjää aina ja myös omalla valuuttalla joka ei sido mielettömään ulkopuoliseen turhaan velkaantumiseen niinkuin eurossa oleminen joka jo muistuttaa roskapankkia ilman ulospääsyä.Mielummin oma markka ja oma riski ja päättäntävalta ja ennen kaikkea itsenääsyyttä ja sitähän euro ei enään lupaa.

Sun kandeis tutustuu

Sun kandeis tutustuu kansantalouden perusasioihin... ihan nii ku aikuisten oikeesti kandeis... tai sit jatkat vaa kirjottelujas, joo:-))))))))

Itse kansan- ja

Itse kansan- ja liiketaloudessa "erinomaiset tiedot" suorittaneena Persuna sanoisin, että olemme aivan lirissä, jos emme nyt vihdoin ala irrottautua EU-konkurssipankkiireista.

Vientivaluuttaa ei Suomi

Vientivaluuttaa ei Suomi pysty markallaan yleensä käyttämään. Vakaammat ja suuremmat valuutat ovat turvallisempia ostajien mielestä. Sitä markkamme ei aikoinaan epävakaana ja pienenä valuuttana ei ollut. Kyllä me markallakin toimeen tullaan, jos pystymme pitämään kilpailukykymme kunnossa. Toistaiseksi onnistuimme siinä vain devalvoimalla ja silloin palkansaaja oli maksumiehenä. Korkotason vaihtelut ovat pienellä valuutalla suuremmat. Lainat ulkomailta ovat suurempiriskisiä eli korot voivat ollut ajoittain korkeita. Omat rahat eivät riitä suuriin investointeihin ja niitäkin tarvitaan. Toistaiseksi markkamme ei päihitä Euroa.

Jos talous on kunnossa niin

Jos talous on kunnossa niin se kestää korkeampia korkoja koska nyt täytyy muistaa että korot eurossa on matalat vaan sen takia että kaikkien aikojen kriisi on päällä.Minulla ei ole mitään euroa vastaan mutta koska tilanne euron kohdalla on riistäytynyt täysin käsistä niin se ei ole terveen talouden maan etu olla enään siinä mukana ainostaan maksajana ja takaajana kuin halvemmalla pääsisi omalla markalla tai kruunulla mikä on hyvä pohjoismainen valuutta.Eu ja Euro on enään niin sanottusti sosiaalipummeja varten missä vahvat maksaa viulut.

Kyllä nyt euromaana nyt

Kyllä nyt euromaana nyt kannattaa olla kun velkaannumme kovaa vauhtia, vakuudet mukaanlukien, kun muutaman vuoden kuluttua olemme jo tuettavien joukossa" käsi ojossa"?

Sun kandeis tutustuu

Sun kandeis tutustuu kansantalouden perusasioihin... ihan nii ku aikuisten oikeesti kandeis... tai sit jatkat vaa kirjottelujas, joo:-))))))))

Veikkaan että euro romahtaa

Veikkaan että euro romahtaa ennenkuin nimierkki Yrittäjä oppii kirjoittamaan enää, ilman ännää sanan lopussa. Yritä, edes. Pliis.

Enääääää: nimierkki on

Enääääää: nimierkki on nimimerkki yritä ees pliis!!

Yli 90v. sotaveteraani sai

Yli 90v. sotaveteraani sai hiljattain entiseltä Postipankilta kirjeen. Korkonne laskee 1.8. alkaen o,1%:n. Näin siis palkitsee euro koko ikänsä säästänyttä ja maan puolesta sotijaa. Syynä on tietysti se kun EKP on etelää auttaakseen pumpannut ilmaista rahaa pankeille satoja miljardeja, niin nyt näitä rahoja on siirretty turvasatamiin jopa Tanskaan josta siis voidaan määrätä tytärpankki "palkitsemaan" säästäjät miinuskorolle. Taisteli siis veteraani ja ennen kuolemaansa havaitsee Suomessa kreikkalaisen korruption ja korkojen vievän lastenlasten perintöeurot haukan persieen...

En ees viitti kommentoida...

En ees viitti kommentoida... sä oot jo niin pönttö.

Tässä

Tässä (http://yle.fi/uutiset/sipila_espanja_voisi_korjata_kriisinsa_vuodessa_veroja_nostamalla/6200764) on mielenkiintoinen väite: Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän mukaan, jos Espanjan veroaste nostettaisiin Suomen veroasteen tasolle, niin Espanjan vuotuinen verotulo olisi n. 100 miljardia euroa nykyistä enemmän. - Niinpä yhden vuoden lisäveroilla Espanja kykenisi pääomittamaan pankit - sen verran kuin Espanjan pankkikriisissä nykytilanteessa tarvitaan eli n. 100 G€.

Matematiikka ja politiikka

Matematiikka ja politiikka ovat eri asioita. Espanja leikkaa kulujaan, joka johtaa samalla ainakin aluksi investointien pienemiseen ja työttömyyteen. Kun sitten vielä kiristettäisiin verotusta pahenisi tilanne entisestään. Ihmisiä ne espanjalaisetkin ovat. Jollakin tavalla pitää saada elinkeinoelämä pyörimään ja pankkien tukeminen parantaa kysynnän parantumista. Jos raha kierrätetään Espanjan valtion kautta nousee velkaisuus ja korot nousevat entisestään. Lisäksi rahojen tullessa EVM:stä , sen ensisijaisuus takaisinmaksussa tekee muiden sijoittamisen halut olemattomaksi.

On se hyvä, että täällä edes

On se hyvä, että täällä edes joku käsittää edes jotain kansantaloudesta... ja tää ei sit oo vähääkää - aikuisten oikeesti - veetuilua!!!

Valtion velkaa voidaan hoitaa

Valtion velkaa voidaan hoitaa kolmella eri keinolla: - Verojen lisäys - Valtion toiminnan supistaminen - Setelimyllyn pyörittäminen On yläraja sille, kuinka korkea veroaste voi olla. Tämä yläraja tulee vastaan ensin korkean veroasteen maissa.

Periaatteessa noin, mutta

Periaatteessa noin, mutta Suomi ei voi lisätä setelistöään omilla päätöksillään... eli käytössä ovat vain verotus ja menojen leikkaukset... ja toki lainoitustakin voidaan lisätä omilla kansallisilla päätöksillä - se ei ole yhtään tyhmä vaihtoehto nyt = korkotaso on poikkeuksellisen alhainen.

On aina välillä palautettava

On aina välillä palautettava tajuntaan koko EU tarkoitus, se on kapitalistisen markkinatalouden levittäminen kansallisvaltioiden "ainoaksi mahdollisuudeksi" sekä yksilökeskeisen sosiaalipolitiikan "jokainen on oman onnensa seppä" hokeman levittäminen ainoaksi totuudeksi, siis ei mikään rauhantakuu liitto. Kun tähän liitetään tehokkaasti toimivat yrittäjäjärjestöt (rahoineen) onkin soppa valmis, jossa demokratia yhä karkaa kansalaisilta kauemmaksi, suorastaan horisontin taa. Kansanedustajat ja kunnanvaltuutetut leveine virheettömine hampaineen, lupailevat joka vaaleissa yhä suurempia hulppeita parannuksia itselle maksettavaksi, nämäkin lupaukset vain "unohtuvat" kerta toisensa jälkeen. Putkoselle hyvää lomaa ja toivottavasti omatuntosi voi edes vähän huonosti kun muistelet miten demarina ollessasi ajoit voimallisesti metallimiehiä rahan voimalla äänestämään EU puolesta. Metalliliitto käytti muistaakseni 800.000 silloista markkaa demareiden johdolla EU paratiisin puolesta ja suomalaisten metallimiesten vahingoksi.

Ihan täyttä roskaa... koko

Ihan täyttä roskaa... koko sepustus.

Mauno Koivisto sanoi kerran

Mauno Koivisto sanoi kerran eräälle metallimiehelle: Kysysiks sä jottai? Ei se maailmaa paranna, jos ainoastaan v****taa. Kantsii lukea EU-perustamiskirjat ettei kirjoita ihan p***kaa.

Sivut

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet