Keskustelu

Taustatietoa kuntaliitoksiin (myös Lohja, Siuntio ja Nu-Pu)

Pahoittelen LU:n toimitukselle, että tuon lehden keskustelusivuille Helsingin Sanomien 21.2.2012 uutisoiman asian kuntaliitosten taustoista.

Suosittelen kaikille paluuta tiistain (21.2.) Helsingin Sanomien Kotimaa-osaston sivu A 8:n uutiseen "Viialainen vertaa kuntien uudistusta Stalinin toimiin". Laajempi maakuntajohtaja Matti Viialaisen haastattelu on sunnuntain (19.2.) Karjalaisessa.

Helsingin Sanomien haastattelussa Viialainen toteaa: "Kuntakartta on täysin Säätytalon hallitusneuvottelujen mukainen. Se ei ole mikään virkamiesten harjoitus".

Matti Viialainen on Etelä-Savon maakuntajohtaja ja demarien kunta- ja alueryhmän jäsen. Ihmekö tuo, että tietää Säätytalon koplauksien yksityiskohdat.

Nyt napsahti kohdalleen, mistä Siuntion Rkp tiennyt ja etenkin Marcus Nordström tuonut esiint, miten ja mihin Siuntio halutaan liittää. Nyt ymmärtää myös sen, miksi kuntaministeri Henna Virkkunen on koko ajan ollut puhetaidoton pöllö. Ei tietenkään pienintäkään tukea kuntaministeriltä Siuntion päättäjille, koska jo ajat sitten oli päätetty ihan toisin kuin Siuntion valtuutetut ovat halunneet.

Ei mikään ihme:
- että Siuntion kuntaliitoksesta on äänestetty jo kahdesti
- että Helsingin hallinto-oikeus pysäytti yhdistymistyöskentelyn
- että Stefan Wallin ehdottaa Porkkalan kunnata-asian käsittelyä vielä kerran
- että kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta ei halua Siuntion liittyvän Lohjaan.

Kyllä etoo poliitikkojen halu ja kyky yrittää kusettaa kansalaisia. Parempaa ja demokraattisempaa työskentelyä ei siis ole odotettavissa runsaaseen kolmeen vuoteen. Siitä vaan poliitikot riemu rinnoin ja jyrkimäisellä jykevyydellä pakottamaan suomenkieliset Ruotsalaisen kansanpuolueen vasalleiksi.

Ja olihan hallitusneuvotteluissa paikalla Siuntion Vihreiden Kristian von Essen. Ensikäden tietoa on siis ollut hänelläkin.

Lieköhän Patista patisteltu Jyrkipojan poppoosta. Etoo vaan entistä enemmän.
Tämä on niin sairasta touhua kuin olla voi. Kauan eläköön demokratia - muistoissamme!
Kiitos vaan kaikille asiaan vaikuttaneille.

Heikki Valtavaara

Kommentit (107)

Kommentit

Mutta tuohan tarkoittaisi

Mutta tuohan tarkoittaisi sitä, että ihan turhan aikaisesti olisi laitettu kuntalaiset maksamaan laajapohjaisen hallituksen kynnyskysymysten aiheuttamien kabinettisopimusten "laillistamisesta" ja, että varsinaisella kuntademokratialla on pyyhitty oikein olantakaa "sanonko mitä". Eikö tuommoisesta jo ala valtakunnanoikeus odottelemaan osaa, jos tuon pystyy vedenpitävästi osoittamaan ja osalle saattaisi jopa häkki heilua. Oletko nyt ihan tosissasi?

Kenenkään kohdalla en usko

Kenenkään kohdalla en usko häkin heilahtavan. Sen sijaan toivon, että hallitushuoneesta poistuu virattomana = rivikansanedustajaksi ensimmäisenä Jyrki Katainen, kakkosena Stefan Wallin ja kolmantena kuntalaisten kyykyttäjä Henna Virkkunen. Sitten loput Kokoomuksen ja Rkp ministerit. Pääovesta sisään Persut ja Keskusta.

Polemia – viisi

Polemia – viisi tähteä! Mielenkiintoisia kannanottoja esittävät Suomen eturivin oikeusoppineet kuntauudistuksesta Kunnallisalan kehittämissäätiön viimeisimmässä julkaisussa. Google: Kuntarakennekirja – oikeusoppineet puhuvat Lainaus verkkojulkaisun viimeiseltä sivulta: Suomessa valmistellaan itsenäisyytemme ajan mittavinta kuntaremonttia. Se puhuttaa läpi Suomen. Tässä Polemiassa puheenvuoro annetaan kahdelletoista maamme eturivin oikeusoppineelle. Käsissäsi on kevään 2012 kuumin kuntauudistuskirja. Tartu, lue, valaistu Mielenkiintoisia kannanottoja esittävät Suomen eturivin oikeusoppineet kuntauudistuksesta Kunnallisalan kehittämissäätiön viimeisimmässä julkaisussa. Google: Kuntarakennekirja – oikeusoppineet puhuvat Lainaus verkkojulkaisun viimeiseltä sivulta: Suomessa valmistellaan itsenäisyytemme ajan mittavinta kuntaremonttia. Se puhuttaa läpi Suomen. Tässä Polemiassa puheenvuoro annetaan kahdelletoista maamme eturivin oikeusoppineelle. Käsissäsi on kevään 2012 kuumin kuntauudistuskirja. Tartu, lue, valaistu

Valtavaara kirjoitti

Valtavaara kirjoitti asiaa.Tällä menolla nykyhallitus tullee tiensä päähän vuoden loppuun mennessä?

Heikki, kirjoituksesi on

Heikki, kirjoituksesi on aikalailla asiaa. Yllättävää on se, että muissa poliittisissa ryhmissä tätä ei mukamas ole tiedetty tai osattu edes ennakoida (RKP:tä lukuunottamatta). Väkisin on viety asiaa eteenpäin. Laajapohjainen hallituksemme sinnittelee kuntavaalien yli ihan pakosta. Kokoomus on seinää vasten siihen saakka, sitten edessä onkin niin vaikea tilanne että hallitus tuskin siitä selviää. Harmittaa, niin siuntiolaisten kuntalaisten puolesta kuin lohjalaistenkin osalta.

Niin harmittaa! Pahimmillaan

Niin harmittaa! Pahimmillaan tästä voisi olla ihmisten kiinnostuksen lopahtaminen kokokaan paikallispolitiikkaan, kun vastassa on sitten tällaista. Onhan tuo kieltämättä ollut Käteisen esiintymisetkin lievästi niinkuin amerikkalaisen hurmossaarnaajan käsikirjasta. Kädet vispaa, pää nykii ja muutenki heiluu ku heinämies. Hävetä tässä on enemmän saanut kuin olla ylpeä. Totuus on sanottava, vaikka kipeää tekisi! Vaan, kun pelkään, että olipa siellä vallankahvoissa kuka tahansa, niin aina tätä samaa. Pitääkö tässä suomalaistenkin osata nousta barrikadeille tomaatteja heittelemään ... tai no vaikka kananmunia? ;-)

Kirjoitin vuosi sitten tälle

Kirjoitin vuosi sitten tälle palstalle,"kuntaliitos-neuvottelut suurta teatteria". Niinhän siinä sitten kävi, kirjoitin myös niin, lohjalla ei muuta teatteria tarvita. Nyt joku ohjaaja tekemään, sammatin kesäteatteriin näytelmää," tästä suuresta illuusiosta". Kaikki haluaa nähdä, kuinka faktat, muuttuivat fiktioiksi.

Kiinnostuksen lopahtaminen

Kiinnostuksen lopahtaminen paikallispolitiikkaan on yksi ongelma, toinen on sitten se vaikuttamisen mahdollisuus todellisuudessa. Jos päätöksenteko siirtyy kauas kuntalaisen arjesta, se muuttuu täysin kasvottomaksi ja siihen vaikuttaminen todella vaikeaksi. Asukasyhdistysten äänen kuuluminen päätöksenteossa on nytkin lähinnä kannaottojen kuulemista, se kuinka paljon niillä todellisuudessa pystytään vaikuttamaan on vähäistä. Teennäiset asukasdemokratiamallit eivät toimi.

Hyvä riikka kun tulit mukaan

Hyvä riikka kun tulit mukaan keskustelemaan, siis jalkauduit. Sinunkin on hyvä totutella, syksyllä tapahtuvaan, täydelliseen muutokseen lohjalla. Kuten taannoin kirjoitin, sinulla ja jussilla on molemmillä "täyskäsi" kortithanskassa, usealle osuu"mustapekka" kouraan. Asukasdemokratiassa olet oikeassa, se ei lohjalla toimi, näin olen minäkin kuullut. Yhtiö järjestelee omansa ja siinä samalla asukkaidenkin asiat. Minusta homman pitäisi mennä niin, asukkaat valitsevat omansa, ei yhtiö voi sitä tehdä.

Rambo, ei LoVan asukkailla

Rambo, ei LoVan asukkailla ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa osakeyhtiön päätöksentekoon. Jos hallituksessa on kaksi asukasedustajaa, miten he koskaan saavat mitään läpi? Osakeyhtiöön ei myöskään ole kaupungin valtuustolla juurikaan nokan koputtamista, osakeyhtiön hallituksen tehtävä on ajaa osakeyhtiön etua ei asukkaan tai kuntalaisen.

Tota en tiennyt, että vain

Tota en tiennyt, että vain kaksi edustajaa, sittenhän heillä ei ole mitään virkaa. Sen kyllä tiedän, hallitusta johtaa vapaamuurari, ainakin luettelon perusteella.

Valtavaaran kirjoitus on

Valtavaaran kirjoitus on täyttä asiaa. Juuri näin on asiat Säätytalolla junailtu eli RKP on sanellut ehdot. Tämä selittää Siuntion RKP:n ja Vihreiden itsevarmuuden, jopa siihen, että tämä Lanzarote- mieskin voi lomailla aivan rauhassa, kun valtiovalta hoitelee asiat. Kannatan Sordinon ehdotusta nousta barrikadeille. Ihmettelin, miksi Essen vilahteli Säätytalon uutiskuvissa kesällä eli Essen hoitelee valtiovallan ja Lanzarote-mies valitukset, Wallin peesaa taustalla ja Katainen tekee kauppaa vaikeissa hallitusneuvotteluissa. Toivottavasti Suomen Kokoomus ei enää puhu mitään demokratiasta. Siuntio on ollut kaupantekoväline.

Viimeiseen virkkeeseen yhdyn

Viimeiseen virkkeeseen yhdyn oman intuitioni perusteella. Vaan takaan, että edestänsä löytävät sen minkä nyt yrittävät taaksensa jättää. Ei tule myöskään Siuntion RKP:lle ja kumppaneille kunnian kukko laulamaan, sen verran tulee sanansäilä laulamaan tästä lähtien. Kyllä kansa tietää, kun sille kerrotaan! Ja kansa myös muistaa, vaikka eräät poliitikot luulevat, että kansan muisti on lyhyt. Jos se on lyhyt, niin kertaus on opintojen äiti. Se tullaan varmistamaan.

Vaan kertokaapa minulle mitä

Vaan kertokaapa minulle mitä tämä kaikki lysti, joka saattapi olla pelkkää "kesäteatteria" tulee nyt maksamaan? Ja kaikki pois kuntalaisten verorahoista ja peruspalveluiden hoidosta. Tälläkö tavalla sitä valtion menokuria nyt hoidetaan? Niin paitsi, eihän se varsinaisesti olekaan rakenteellisten muutosten tavoite, siis saavuttaa kustannussäästöjä. Mutta ei helv...ti. Jos vielä tällainen teatteri laitetaan päättäjät tekemään tietämättä mistä on lopulta kyse, niin herää tosiaan kysymys, että onko politiikka muuttunut pelkäksi puoluepolitiikaksi ja unohdettu lopullisesti politiikan varsinainen tarkoitus = yhteisten asioiden hoitaminen. Ei hirveää luovuutta ja älykkyttä osoita tällaiset mekaaniset kertarysäyksellä ratkaisut, vaan alta paljastuu puoluepoliittisten mandaattien jakaminen. Se on ainakin tullut nyt viimeistään selväksi, että RKP:n politiikka on vain näennäisesti kielipolitiikkaa. Kielipolitiikka on vain veruke ja peitenimi - hiekkakakun koriste. Kakku narskuu kuitenkin hampaissa ja pahemman kerran :-) Olisi luullut, että sellainen sana kuin dynaamisuus, mitä yhteiskunnallinen ja globaali todellisuuskin kaikenaikaa on, olisi nyt jaksettu aidosta sydämestä rakentaa osaksi kuntauudistusprosessia ja etsiä jokin rakenteiden optimoinnin alustustila, mistä erilaisten mittareiden mukaisesti aina tarpeen vaatiessa otettaisiin rakenteet uuden optimoinnin kohteeksi. Samahan se on koulutusjärjestelmässäkin, joka tuntuu aina laahaavan elinkeinoelämän todellisten tarpeiden perässä, eikä koskaan kohtaa tarvetta. Iteraatiota kaivattaisiin (sopivaan tahtiin). Vaan niinpä ne todelliset kriteerit olivatkin ilmeisesti taas aivan muualla kuin todellisissa tarpeissa. Moni kakku päältä kaunis, vaan on silkkoa sisältä.

Kun marraskuussa

Kun marraskuussa valtuustoissa monikuntaliitoksesta päätettiin, olin sitä mieltä, että Siuntion olisi kannattanut jäädä odottamaan ministeriön esitystä kuntarakenneuudistuksesta, ja Lohjan ja Nummi-Pusulan olisi pitänyt käynnistää välittömästi neuvottelut uudesta liitossopimuksesta. Tällä olisi säästetty rahaa, työtä, aikaa ja kuntalaisdemokratiakin olisi hoitunut, kun siuntiolaisten kansanäänestyksessä ilmaisemaa Ei-Lohjalle tulosta olisi kunnioitettu. Kun tästä keskustelin muutaman siuntiolaisvaltuutetun kanssa, minut vedettiin erityisesti tällä keskustelufoorumilla, mutta myös Länsi-Uusimaan paperiversiossa joukolla kölin ali. Innokkaimmat siuntiolaiset, Heikki Valtavaara oikein nimelläänkin, vaativat lohjalaisia luottamuselimiä puuttumaan ankarasti menettelyyni. Lohjan Kokoomus ei löytänyt toiminnastani moitittavaa, eikä myöskään Lohjan kaupunginvaltuuston oikeisto- ja keskiryhmien valtuustoryhmä. Nyt Valtavaara haukkuu oman puolueensa ministerit ja vaatii heitä marssimaan ulos hallituksesta. Ymmärtääkseni Valtavaara kuuluu Siuntion Kokoomukseen. En usko, että hallitusneuvotteluissa on sovittu Siuntion kohdalta yhtään mitään. Arvostan suuresti siuntiolaisten omanarvontuntoa, mutta ei se Siuntio nyt sentään niin tärkeä ole, että siitä oikein hallitusneuvotteluissa keskusteltaisiin.

Eipä kovin moni valtuutettu

Eipä kovin moni valtuutettu ole pysynyt linjassaan tässä kuntaliitoshässäkässä. Veikkaan, että takkeja viuhuu ympäri mitä lähemmäs kunnallisvaaleja mennään. Mietinkin, mistä Valtavaaran nimi on tuttu, kiitos Jussi kun muistuti. Mielenkiinnolla totean, että yhteinäinen kokoomus taitaa olla aika sekaisin :)

Oletko Riikka ihan tosissasi

Oletko Riikka ihan tosissasi ja ajan tasalla - olisiko kokoomus vain aika sekaisin. Mutta ei liene sinulle yllätys, että valtakunnan hallitus on täysin sekaisin. Kannattaisi varmaan kysyä Kristillisdemokraattien Räsäseltä, mitä kaikkea Säätytalolla on sovittu. Uskovaisena ihmisenä hän ei varmaankaan saa valehdella tässäkään asiassa.

En halua puolustella sen

En halua puolustella sen kummemmin ketään kuin syytääkään. Haluaisin vain ystävällisesti muistuttaa, että Jussi Patinen niminen kuntapoliitikko Lohjalta oli muistaakseni syksyllä vielä sitä mieltä, että SOTE-yhteistyötä ei ole järkeä jatkaa Siuntion kanssa, koska kuntaliitokselle ei ole kunnollista yhteistä tahtotilaa. Sitten kuitenkin tässä näkemyksessä tapahtui muutos ja mm. RKP:n valtuutetut Siuntiossa vetosivat tähän annettuun tukeen SOTE-palvelujen saatavuuden varmistamiseksi. Mistä tässä oli kysymys? Pyydän ystävällisesti korjaamaan, mikäli muistan väärin.

Jussi Hyvä! Syytä sinut oli

Jussi Hyvä! Syytä sinut oli framille vetää. Ei siitä sen enenpää. Vapaan Suomen vapaana kansalaisena saan esittää johtopäätökseni vapaasti. Jos näen oman puolueeni toimesta rikottavan demokratiaa ja sen tekevän päätöksiä kabinettien kätköissä, silloin on aika kovallekin kritiikille. Kokoomus ei minusta ansaitse tällä hetkellä paikkaa hallituksessa eikä varsinkaan pääministerin tehtäviä. Se on näin, vaikka kuinka olen kokoomuslainen.

Olet Patinen pihalla kuin

Olet Patinen pihalla kuin lumiukko!!!

"Siuntion Kokoomus on

"Siuntion Kokoomus on nuorekas ja tulevaisuuteen katsova porvarillinen kokoomusyhdistys, jonka tavoitteena on edesauttaa siuntiolaisten hyvinvointia." hohhoijaa...

Mahdatko nimimerkki DALLAS

Mahdatko nimimerkki DALLAS tietää Kokoomuksesta kovinkaan paljon? Me kokoomuslaiset ollaan kuule sellaista tekoa, että me ei säästellä omiakaan, jos oikeat asiat ja totuus sitä vaatii. Meillä "pätkitään päihin" tarvittaessa naapurikuntaan ja vaikka ylimpään johtoon saakka, kun tilanne on sellainen. Onko Siuntion Kokoomus jotenkin edesauttanut siuntiolaisten pahoinvointia? Eikö Siuntion Kokoomus ole nimenomaisesti pyrkinyt johdonmukaisesti takaamaan hyvinvoinnin jatkuvuutta. Kuntaliitos Kirkkonummen kanssa ei ollut aikanaan mahdollista - liekö se sitä tulevaisuudessakaan - ja mm. SOTE-palvelujen turvaamiseksi äänesti suurin osa Siuntion Kokoomuksen valtuutetuista Lohjaliitoksen puolesta. Nimimerkki DALLAS taitaa olla näitä RKP:n tai sen apureiden joukkioiden kannalla, kun noin hoijottaa. Mitäs niillä oli tarjolla muuta ratkaisuksi kuin nuoli, joka osoittaa "heidän mielestään oikeaan suuntaan". Lopusta ei ollut sitten pienintäkään haisulia, eikä ole tänä päivänäkään. Pelkkä "suuntaa osoittava nuoli" on kuntalaisten hyvinvoinnin kannalta aika köppästä ja sanoisinko kuppasta tarjottavaa. Ostakaa yksityisiltä, menkää sinne, tai menkää tuonne tai kuolkaa pois, ... sitäkö on sitten hyvinvointi? Vastaapas nimimerkki DALLAS.

Kävin tuossa paikallisessa

Kävin tuossa paikallisessa kirjastossa lukemassa tuon hesarin uutisen. Siihen mitä missä ja koska päätettiin niin minulla ei riitä tieto kommentoimaan. Mutta olennaisinta on Viialaisen ratkaisumalli. Eli malli jota voidaan kutsua maakuntamalliksi tai ahvenanmaanmalliksi tai ihan miksi vaan. Eli kunnilta siirretään vastuuta, esim. terveydenhuolto, osaksi suurempaa kokonaisuutta samalla säilyttäen kunnat ja niiden yhtenäisyys. Tämä on ollut minun ajatusmallini ja olenpa käynyt pari kertaa tutustumassa ahvenanmaan hallintomalliin ihan paikan päällä ja jutellut paikallisten kunnanjohtajien ja kuntaliiton kanssa. Siellä ei juuri ymmärrystä kuntauudistukselle löydy. Luulenpa myös että kuntauudistus on ainakin kaavaillussa laajuudessaan mahdoton toteuttaa. Maakuntamalli olisi huomattavasti helpompi . Ja juu, kyllä hallitus tulee olemaan kovilla kuntauudistuksesta ja muustakin johtuen. Toivoisin että ministerit miettisivät ainakin kaksi tuntia ennekuin suoltavat mediaan näitä uudistuksiaan kuten tänään Jukka Gustafsson koskien opiskelioiden työssäkäyntiä... Stefan S

Stefan! Olet ensimmäinen

Stefan! Olet ensimmäinen Siuntion Rkp:n jäsen, joka suostuu pakittamaan sitten hallitusneuvottelujen päättymisen. Siellä tämä koko kuntaliitoshässäkkä sai aivan uudet kierteet ja koukerot. Kabinettisopimuksesta on jo enemmän tietoa kuin tänään aamupäivällä - tietoa, joka on yhtäpitävää Viialaisen antaman informaation kanssa. Jos olet samaa mieltä kanssani siitä, että terveydenhuollon lisäksi koulu- ja koulutustoimi sekä vanhusten hoito ovat ylikunnallisia tehtäviä, olen kanssasi samoilla linjoilla. Ala- ja yläasteita pitää olla tarjolla enemmän kuin yksi. Samoin "maksupiirissä" olevia lukioita tarvitaan riittävästi (mikä sitten riittää). Vanhusten hoito maakunnallisena toimintana tarjoaisi vaihtoehtoja, joissa voitaisiin ottaa huomioon vanhusten yksilölliset tarpeet. Kielipoliittisista syistä ajettava Kirkkonummiliitos häviää kirkkaasti vapaaehtoiselle Lohjaliitokselle. Vanha hokema tulee väkisin mieleen: Se oli Kirkkonummi, joka purki KirSin. Ja kaavailtuun kirkkonummiliitokseen vielä Inkoo mukaan. Hävyttömän pitkäksi muuttuu ainakin inkoolaisten keskussairaalamatkat. Hyvää matkaa ja pitkää ikää sille inkoolaiselle isännelle, joka infarktin raatelemana odottelee ambulanssin kyytiä Jorvin sairaalaan. Siuntiolaisia minä kuitenkin tässä yhteydessä enemmän ajattelen.

Kuten varmasti tiedät niin en

Kuten varmasti tiedät niin en ole koskaan ollut mikään kuntaliitosten puolestapuhuja. Pro Siuntiokin perustettiin Kirkkonummi liitoksen selvittelyn ollessa tapetilla ja saimmekin varsin paljon kritiikkiä myös omista riveistä. Siinä mielessä en koe pakitaneeni. Pro Siuntionkin lähtöajatus oli kunnallisen yhteistyön lisääminen tai vastuiden vähentäminen. Jos meidät valtion toimesta pakotetaan liittymään johonkin suuntaan niin koen, toisin kuin sinä, Kirkkonummen olevan parempi vaihtoehto mutta vain pakkotilanteessa. Muuten katson edelleen että Siuntio, varsinkin parantuneen taloustilanteen huomioonottaaen, tulisi jatkaa itsenäisenä. Mutta jos on pakko niin siihen täytyy osata mukautua ja tehdä tilanteesta paras mahdollinen. Samaa logiikkaa olen käyttänyt uhratessani todella paljon aikaa Lohja liitoksen valmisteluun osana puheenjohtajistoa ja valintaryhmiä. Siis todella paljon... Olen samaa mieltä kanssasi siitä mitkä ovat kunnilta pois otettavia vastuita. Saas nähdä tartteeko tässä taas kaivaa Pro Siuntio naftaliinista jos kuntauudistus kaatuu. Vapaehtoisestihan minua ei liitetä yhtään mihinkään... Pakkotilanteet ovat eri asia. Stefan S

No sinulla Stefan sitten

No sinulla Stefan sitten varmaan jo valmiina suunnitelmat kuinka kunnan vero% pysyy maltillisena? Kuinka palvelut järjestetään? Mistä rahat palveluihin? Miten niin Kirkkonummi on parempi kuin Lohja liitoskumppanina, sehän aiheuttaa mahdollisesti kunnan jakamisen? Aioit siis taas ruveta raahaamaan ruumisarkkua ympäri pitäjää. Siuntio tuskin voi jatkaa itsenäisenä ja kiitos kaikkien valitusten voipi olla ettei kukaan muukaan naapurikunta halua edes lähteä neuvottelemaan minkäänlaisesta yhteistyöstä, saaneet tarpeeksi narinasta. Tässä muutama mielipide ja kysymys joka tuli mieleen. Kyllä tästä sekavasta tilanteesta voi kiittää vain ja ainoastaa teitä päätöksistä valittaneita.

Svanfeldt puhuu asiaa. On

Svanfeldt puhuu asiaa. On kiva kuulla järjenkin ääntä Siuntion RKP:ssa Toivottavasti hallitus kaatuu ja pian. Ennustan kesäkuuhun mennessä. Illan A-studiossa aiheesta lisää.

Svandeldt puhui ed.

Svandeldt puhui ed. kommentissaan järkeä ja jälkimmäisessä hölynpölyä. Ellei RKP olisi hoitanut niin huonosti Siuntion taloutta, Siuntiolla olisi ehkä mahdollisuus säilyä itsenäisenä, ainakin teoriassa. Perehdy Stefan RKP:n touhuiluun n. 10v. sitten, niin tiedät vähän enemmän. Luulo ei ole tiedon väärtti. On sinulla kuitenkin järkeä päässä ja kykyä yhteistyöhön.

Menneisyys ei minua juuri

Menneisyys ei minua juuri kiinnosta vaan nykyhetki. Varmasti on tehty virheitä. Nykytila on kuitenkin se että kunta on 2011 tilinpäätöksen hyväksymisen jälkeen kumulatiivisesti ylijäämäinen. 2011 tulos tulee olemaan ennätyksellinen kun muualla kärvistellään. Velkataakka pienenee kokoajan vaudilla kun muuaalla se kasva. (investointeja on toki tulossa). Työttömyysaste on 4.4% eli valtakunnan matalimpia. Verokertymä loistava ja ikärakenne myös. Veroprosentille ei ole välittömiä korotuspaineita, sitä voisi laskennallisesti jopa laskea (olisi voinut jo vuodelle 2012). Summa summarum mitään pakottavia taloudellisia syitä millekkään liitokselle ei ole. Velkataakka joka on seuraus liian nopean väestönkasvun aiheuttamista investoinneista on hallinnassa eikä lähelläkään mitään kriisikunta kriteerejä. Tämä on tilanne nyt ja sulat hattuun saa ottaa se joka kokee niitä tarvitsevansa. Stefan S

Stefan! Olen tietoinen noista

Stefan! Olen tietoinen noista luvuista ja niiden kehityksestä. Siihen tai sitä vastaan on kenenkään vaikea väittää, että vuoden 2008 hallitus oli vetänyt Perus-Rkp politiikallaan ja rahan kanssa häsäämisellään kunnan täydelliseen rapakuntoon. Vuoden 2009 hallitus alkoi heti toimikautensa käynnistyessä kyselemään talousraporttien, verokertymien jne. perään. Mitä he saivat työvälineikseen, talousseurannan välineiksi. Ei mitään - ei niin yhtään mitään. Yksi monista syistä oli se, ettei kunnan taloushallinnon ohjelmia oltu saatu toimimaan 2-3 vuodessa, siis sitten vuoden 2006. Tai oikeammin, niitä ei osattu käyttää. Talouden oikenemiseen tarvittiin kuitenkin rajumpi muutos kuin atk-ohjelmat. Vuoden 2009 alkupuolella kunnasta lähti, kunnanjohtaja etunenässä plus neljä muuta johtoryhmän jäsentä. Lähtijöiden joukossa oli myös talouspäällikkö (Luojan kiitos) Kun kovat muutokset oli tehty - siitä huolimatta, että Rkp harasi vastaan, oli pätevän johtajiston vuoro astua remmiin. Vuoden 2009 hallitus onnistui tekemään sen. Näiden kovien ja pakonsanelemien muutosten jälkeen oli vuorossa Rkp:n läpiajama vuoden 2009 hallituksen kaataminen. Tyhmintä mitä ikänä olen nähnyt tapahtuvaksi kuntasektorilla. Se, että Siuntion talous alkaa olla hyvällä tolalla, on vain ja ainoastaan osaavien virkamiesten ansiota: kunnanjohtaja, talousjohtaja, sivistystoimen johtaja ja hallintojohtaja. He ja vain he edustavat stoppia tuhlaukselle ja holtittomalle rahankäytölle. Ansio kuuluu heille ja vuoden 2009 hallituksen virkamiesvalinnoille. Ja sitten, jottei totuus unohtuisi - talouskehitys ei tänä päivänäkään ole Siuntion Rkp:n ensimmäinen tai keskeisin murhe. Siuntion Rkp:n tehtävä emopuolueelle on turvata ja ajaa häikeilemättömien kielipolitiikan keinojen avulla Rkp:n valta-aseman säilymistä. Millään muulla asialla et Stefan pysty selittämään, että Siuntion valtuusto laitettiin kahdesti äänestämään kuukauden välein kuntaliitoksesta ja että Stefan Wallin n. 3 viikkoa sitten haikaili niin kovasti Porkkalan perään. Sinä Stefan ihan rehellisesti ja vilpittömästi sanoen vaikutat sellaiselta sivistyneeltä ruotsinkieliseltä Suomen kansalaiselta, joihin tutustuin Espoossa ja Helsingissä asuessani. Täällä Siuntiossa olen sinut ja Kalle Holm poislukien tavannut Rkp:n politiikan piirissä liian paljon juntteja, joille suurin piirtein pakolla sanellaan puolueen valtuustoryhmänä käyttäytyminen. Ja millaista junttiutta sanelijat edustavat. Voi Kiesus! Sekin on Stefan nähty, ettet itsekään ymmärrä tai ehkä hyväksykkään kaikkien valtuutettujenne käytöstä ja toimintaa. Ei kauniisti sanottu, mutta teistähän ja teidän tekimisistännehän se on kiinni! Vieläkö jaksatte kokouksissanne muistella, kuinka kauhea se Janne Laakkonen olikaan, kun vaati kokouksissa ja yleensä kunnan työskentelyssä johdonmukaisuutta, järjestelmällisyyttä ja tuloksellisuutta. Ja kuinka kauheita Pekka Keränen, Merja Rahkola-Toivanen ja Mikael Westermarck olivatkaan talouslukuineen.

Kuten sanoin: sulat hattuun

Kuten sanoin: sulat hattuun sille joka katsoo niitä tarvitsevansa. Mutta virkamiehiä minäkin kiitän tästä kehityksestä. Asiat toimivat nyt varsin mallikkaasti sillä puolella. Politikkojen rooliin tässä suhtaudun kyllä pikkasen varauksella, virkamiehet sen duunin ovat tehneet. Suurin virhe mitä Siuntiossa on tehty on liian ahnas kaavoitus, siitä johtuva liian nopea väestönkasvu ja siitä seuranneet investoinnit -> velkaa. Tämä oli muuten vaaliteemani jo 2008 kuntavaaleissa... Kaavoitusta ja tonttien saatavuutta tulisi mielestäni edelleen asettaa suurennuslasin alle ja aina muistaa että väestön arvioitu kasvu tulee olla tasapainossa palveluntarjonnan resurssien kanssa. Jotta ei tulla tilanteeseen jossa kouluihin tarvitaan tilaa huomenna ja mitään suunnitelmia ei ole. Silloin tehdään hätäsiä ratkaisuja kuten taannoinen kirjasto/toukola show... sekin oli tehtävä mutta ennakoimalla tulokset olisivat olleet paremmat. Oma tarinani Siuntion politiikassa alkaa vasta kunnolla 2009 loppupuolella joten en ole kovinkaan halukas ottamaan kantaa sitä ennen tehtyihin hyviin/huonoihin päätöksiin tai virkamiesten osaamiseen. En ollut paikalla. Toivoisin edelleen että kaikki kääntäisivät katseet eteenpäin. Voimme vaikuttaa vain tulevaisuuteen mutta menneisyydestä voi toki oppia. Todennäköistä on nyt että menemme ainakin muutaman vuoden tästä eteenpäin itsenäisenä kuntana. Meillä on hyvä taloudellinen draivi päällä josta on hyvä jatkaa. Stefan S

Stefan, ota seuraava toteamus

Stefan, ota seuraava toteamus täytenä huulena kun kysyn: "Oletko tullut uskoon"? Totta kuitenkin toinen puoli. Sinä puhut nyt täysin epäortodoksisesti (ei oikeaoppisesti) Siuntion Rkp:n äänellä. Koskaan aiemmin ei yksikään paikallisen Rkp:n edustaja ole todennut, että kaavoitus tökkii Siuntiossa ja pahan kerran. Kaavoitukseen liittyvät rutiinit ja maankäyttökysymykset ovat sen herttileijaa sekaisin ja niitä on nykyisellä valtuustokaudella saatu oikenemaan teknisen lautakunnan työskentelyn pohjalta. Ei ihme, koska ko. lautakunnassa istuvat keskeisinä vaikuttajina vuoden 2009 hallituksen mukana ulosheitetyt Pekka Keränen ja Mikael Westermarck. Kysypä Rkp:n kavereiltasi: - miksi ei ole saatu kaavaan S-Marketin kilpailijan K-kaupan kauppapaikkaa? - mitkä järkisyyt (muu kuin keskeisten Rkp-maanomistajien etu) puoltavat viimeisintä Pikkalan kaavoituskuviota? - miksi vuoden 2008 lopulla (Rkp:n vaalitappion jälkeen) hallitus ja valtuusto tekivät kiireellisesti ostopäätökset Rkp-taustaisilta maanomistajilta? - miksi Rkp:n joukot ovat kiivaasti ajamassa kaavassa läpi sen, että kelaan kaavoitetaan "avokaivos", siis kiven louhimo? Johtuuko kiire siitä, että Rkp:n kaverille saadaan älytön ratkaisu läpi, ennen kuin kuntaliitos pyyhkäisisi louhimokaavan menneisyyteen? - miksi kunta ei ole ostanut omistukseensa tullutta maata raakamaana, vaan on ensin kaavoittanut maat. Miksi kunta on ostanut kaavoittamansa maat heti kohta kunnan omistukseen raakamaata moninkertaisesti kalliimmalla hinnalla? Näitähän riittäisi. Pitäisi vain pyörähtää pöyhäsemässä arkistojani. Ei kaavoitus ole tuonut liikaa väkeä kuntaan. Kaavoitettuja tontteja on yllin kyllin vapaana, jos tulijoita vaan olisi. Siuntion kaavoituksessa on sidottu maaomaisuus muuttunut kaavoituksen kautta puhtaaksi käteiseksi! Raha tulee rahan luo. Siuntiossa helposti, koska Siuntion Rkp jeesaa jäseniään ja keskeisiä kannattajiaan? Mutta kun ne ovat meidän kunnallisveroa maksavien pussista pois joka ikinen ropo. Kunta (siuntion asukkaat) on maksanut kaavoituksenkin viulut? "Onko tässä mitään järkeä" voi kysyä mieleen jääneen mainoksen sanoin.

Noo katotaan millasen loven

Noo katotaan millasen loven tuohon tulokseen tekee se kun järjestätte ne terveyspalvelut pika pikaa meille!

Onneksi olkoon vaan

Onneksi olkoon vaan siuntiolaisille ! Sen verran täytyy opponoida, että iso osa hyvään tulokseen johtuu kuitenkin Lostista ? Ymmärtääkseni isäntäkunta Lohja kompensoi joiltain osin Siuntionkin osuutta ? Nummi-Pusulan tulos tulee myös olemaan hyvä, näillä näkymin yli 500000€ plussalla. Kattamatonta alijäämää jää vielä parisataatuhatta euroa. Karviainen on rakennettu niin, että jokainen kunta huolehtii omista maksuistaan, joten tuloksessa ei ole kompensaatiota. Huoltosuhde toki on heikompi kuin Siuntiossa ja työttömyyskin korkeampi. Työttömyys on kuitenkin "vain" 6,6 %,ja huoltosuhde heikkenee hitaasti. Hitaammin kuin Lohjalla. Velkaa per asukas vuoden 2011 lopussa 1100 e. Huonomminkin voisi mennä.

Mitä yhteistä sinulla on

Mitä yhteistä sinulla on vanhoillisen kieli/valtapuolue RKP:n kanssa.?

Joko ei mitään tai sitten

Joko ei mitään tai sitten sinun näkemyksesi RKPstä on virheellinen. Stefan S

Voi olla, että näkemykseni on

Voi olla, että näkemykseni on virheellinen, mutta kenen etua RKP ajaa? Voisitko tarkentaa eli minkälainen RKP on puolueena?

Minun RKPni on arvoliberaali,

Minun RKPni on arvoliberaali, oikeudenmukaisuutta, suvaitsevuutta ja avoimuutta ajava kaksikielinen kansanpuolue. Sitä RKPtä jota mediassa höykytetään en tunnista. RKPeen sisältä löytyy tietty niin vasemmisto/oikeisto siipi sekä etelä/pohjoisuunnassa pieni painotus ero mitä tulee sanaan liberaali ;). Kielellä on toki tärkeä rooli puolueessa, sitä ei voi kieltää vaikka puolueen sisällä on käynnissä ohjelmia jossa selvitellään voisiko painotus olla vielä enemmän "liberaalipuolue" kuin "kielipuolue". Stefan S

Kuuluuko noihin RKP:n

Kuuluuko noihin RKP:n arvoihin se, että ennen tärkeitä äänestyksiä kunnassa, puolueeseen kuuluva suurtilallinen soittaa uhkailupuhelun valtuutetulle ja painostaa äänestämään, kuten suurtilallinen haluaa? Kuuluuko noihin arvoihin se, että syljetään muiden puolueiden ehdokkaiden päälle eduskuntavaaleissa? Kuuluuko noihin arvoihin se, että ennen tärkeää äänestystä viedään valtuutettu nurkan taakse ja piiritetään joukolla ja muistutetaan äänestämään "oikein"? Jos vastauksesi on kyllä, niin onko tuo mielestäsi arvoliberaalia vaiko jopa äärioikeistolaisuutta?

Kuten useasti aikaisemminkin

Kuten useasti aikaisemminkin olen sanonut: Kaikki uhkailu on väärin. Valtuustoryhmä tai paikallisyhdistys ei ole koskaan tehnyt tällaista tai kehottanut ketään tekemään tällaista. Valtuutettujen välinen mielipiteen vaihto asiaargumenttien pohjalta taas on politiikan peruskivi. Uhkailu esim. elinkeinoa kohtaan on tuomittavaa myös kun kohteena on RKPläiset. Ja voin vakuuttaa että emme ole jääneet ilman näitä puheluja. Stefan S

Stefan, Sinun Rkp:si on

Stefan, Sinun Rkp:si on idealistinen kaunokuva, josta käyttämiäsi käsitteitä en tunnista yhtäkään Siuntion Rkp:n tavoitteeksi ja vielä vähemmän toiminnaksi tai teoksi; paitsi yltiömäisen kaksikielisyyden, josta kuvaavaksi esimerkki sopii Rabbe Dahlqvistin tokaisut kuntaministerin pakeilla ja Rabben nimen vetäminen kolmen kunnan viestiin kuntaministerille. Politiikan keskeinen asia sen tekijän kannalta on: "Jos teot eivät puhu puolestani, en minun kannata edes yrittää puhua tekojeni puolesta". Olet mukana puolueessa, joka laittaa sinut jatkuvasti selittelemään puolueen tekemisiä. Siuntion Rkp käyttää sinua häikäilemättömästi virheidensä, ylimielisyytensä ja runnomisensa selittäjänä. Niin kauan kuin pidätte Marcus Nordströmin Rabbe Dahlqvistin ja Merja Laaksosen aktiiviroolissa, mikään ei Muutu Siuntion Rkp:ssä. Sinä et yksin pysty muuttamaan mitään. Välillä epäilen saatkohan edes puhua sisäisissä kokouksissanne.

Kiitos tiedosta! En sano

Kiitos tiedosta! En sano mitään, vaikka mieli tekisi, koska kaikki puolueet harrastavat kaunokieltä. Totuus on kuitenkin kaikilla puolueilla: Demokratian halventaminen, kabinettipolitikointi, oman edun tavoittelu, kateus ja kansalaisista vieraantuminen ja kansalaisten halveksunta. Kapina kytee Suomessa!

Rkp rkp rkp....just just.

Rkp rkp rkp....just just.

Kirjoitusten perusteella alan

Kirjoitusten perusteella alan oikeasti uskoa, että Stefan on jonkinmoinen poikkeus puolueensa väen keskellä. Mutta, eipä se yksi pääsky kesää tee. Taitaa olla siinäkin sakissa niin, etä 90 % joukosta pilaa koko porukan maineen.

Stefan Svanfelt mainostaan

Stefan Svanfelt mainostaan RKP:n tasa-avoisuutta ja arvoliberaalisuutta korostavaa linjaansa. Miksiköhän meillä kokoomuslaisilla tulee kiinteistöverolaput (mm. valtuutetut) suoraan perinnän kautta ja aina sopivasti postikin alkaa tökkimään, kun jotakin epämieluista RKP:stä tulee ilmoille? Kyllä Stefan Svanfelt asia on Siuntiossa niin, että ne syvät arvet mitä paikallinen RKP on aiheuttanut vuosien varrella Siuntiossa niin muille puolueille kuin veronmaksajillekin, on nostettava pöydälle ennen kuin tuo sinun haaveilemasi eteenpäin katsominen on todellisuudessa mahdollista! Niin, ja nyt paljastuu, että valtakunnallinen RKP on päässyt sormeilemaan kuntauudistusta mielensä kukaan ja vieläpä suhteettomasti siihen nähden mikä on RKP:n valtakunnallinen kannatus. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon järjettömyys, jota jopa suomenruotsalaiset itse ihmettelevät, nimittäin Kemiön ja Paraisten (saarten) yhdistäminen. Tämä on Wallinin suuri haave, jonka hän on jo ajat sitten tehnyt selväksi. Katsokaa karttaa, välissä olevan veden määrää ja tieverkoston puutteita versus olemassaoleva silta- ja tieverkosto mantereelle päin. Korjaa, jos olen ymmärtänyt väärin. Miksi tätäkin älytöntä hanketta ollaan ajamassa? Siksi, että saataisiin maksimaalisesti RKP-läinen kunta aikaiseksi. Siis jälleen kerran rantaruotsalaista RKP-politiikkaa. Ei yhteiskunnan varojen järkevää käyttöä, ei käytännöllisyyttä. Vain ja puhtaasti puoluepolitiikkaa. Stefan! Valtakunnallinen imago ja markkinalauseet, joilla paikallistakin RKP:tä kehut ja mainostat ovat läheltä tarkasteltuna täydellinen vastakohta sille todellisuudelle missä RKP on vähänkin vahvoilla, esim. Siuntiossa. Tätä samaa todistavat monet ne suomenruotsalaisetkin, jotka ovat lähteneet muualle jopa täysin ruotsinkielisestä kunnastansa muualle. Heitä on ainakin pakko uskoa, mitäpä syytä heillä olisi valehdella. Perehdy Stefan Siuntion RKP:n erikoisuuksiin (ja varmaan oletkin jo perehtynyt) ja ala sitten puhumaan eteenpäin menosta, liberaaliudesta, kielipolitiikasta ja tasa-arvoisuudesta.

Väitätkö ihan toissaan että

Väitätkö ihan toissaan että Siuntion RKP voisi vaikuttaa siihen miten sinä saat verolaput ja säädellä postin jakelua? Ja jos tähän vielä lisätään kaikki muu mihin Siuntion RKP näiden keskustelujen perusteella pystyy: 8 (27stä) valtuutetun voimin hoidamme mm.: - kunnan kaavoituksen itse - pakotamme koko valtuuston ostamaan RKPläisten maita - sormia napsauttamalla saamme koko valtakunnan hallituksen tekemään juuri niinkuin haluamme. Riittää kun käväsen Rysselissä ja juon oluen Haglundin kanssa... - estämme k-ryhmän tulon kuntaan - hallitsemme hallintooikeuksia - sanelemme maatalousyrittäjien verolainsäädäntöä jne jne jne Miten on sää? Onko sekin Siuntion RKPn hallinnassa? Se tästä Kim Jongin tason hallinnasta vielä puuttuu... Repomiehen sanoin: Lääkkeet! Stefan S

En väitä. Esitin

En väitä. Esitin kysymyksen. Älä huoli, otan kyllä lääkkeeni aina, kun lääkäri on niitä määrännyt :-) Miksi? Siksi, että ottamatta jätetty lääke ei auta. Muista Stefan, että mitä tulee valtakunnan politiikkaan, niin siellä toimitaan aina jonkin suuremman siunauksella ja sallimuksella. En ole tästä epätietoinen. Katsopas alkuperäistä juttu, mitä kaikkea siinä sanotaan. Ei tässä Svanfeltiä ole syytelty, vaan puhutaan pidempiaikaisista havainnoista, jotka ilmenevät vielä nykyäänkin Siuntiossa. Suositan "selkä seinää vasten laittamista", mitä tulee omiisi. Se kannattaa, olen kokeillut ronskisti sitä itsekin omiini ja hyvällä menestyksellä.

Verolaputkin ovat tärkeitä,

Verolaputkin ovat tärkeitä, eivätkä saa kadota postissa. Kun kuntaan tulee samanaikaisesti viisi oikeuskanslerin virallisessa kirjekuoressa lähetettyä asiakirjaa, Luulisi edes yhden noista kirjeistä löytävän perille. Ei löytänyt, vaan "hukkuivat", vaikka olivatkin A 4 kokoa. Oikeuskanslerin kansliassa postituspäivä löytyi luonnollisesti ja heti. Oikeuskanslerin kirjeissä pyydettiin kantelijoiden vastineet Marcus Nordströmiin liittyvässä asiakirjojen muokkauksesessa. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Marcus toteaa keskusteluviestensä yhteydessä: "On tainnut koko asia hukkua oikeuskanslerin juttupinojen alle". Mistähän ihmeestä Marcus tiesi, että ko. kantelu on "hävinnyt" oikeuskanslerin pöydältä. Kuittaan esittämäsi listan seuraavasti: - katso kaavoista Rkp:n suurmaanomistajien metsiin ja pellonreunoihin kaavoitetuista asuinaluista = hullua hajasijoitusta, kunhan vaan maan arvo nousee (valmistelijat + esittelijä) - turhia maaostoja ei enää ole niin paljon kuin edellisen talouspäällikön aikana. Ja sitten: Tähän asti (viime vaaleihin asti) valtakunnallinen Rkp on ollut säätiöineen, rahoineen ja avainhenkilöiden vaikutusvalla ohjaamassa valtakunnan tason poliittisia ratkaisu vajaan neljän prosentin äänivallalla. Sama työskentely kuitenkin jatkuu. Kyse ei ole siitä, kuka kittaa kenenkin kanssa olutta. Kun Rkp:n keulavaikuttajat napsuttelevat sormiaan, siinä juoksee Stefan Walliin niin kauan ja kauas kuin käsky käy. Ihmisiä niissä oikeuksissakin istuu päättäjinä - samaa tahnaa kuin me kaikki muutkin, ainoastaan eri tuubissa. En jatka tässä kohden pidemmälle, koska en halua halveksia oikeuslaitosta. Mutta sielläkin on ihmisiä, joille voi sopivasti vihjailla. Vaikeaa ja kivinen on ollut K-ryhmän pääsy Siuntion rajojen sisälle.

Olet Stefan varmasti järkevä

Olet Stefan varmasti järkevä mies ja sinussa on poliitikon ainesta toisin kuin esim. Patisessa. En tiedä, mistä olet kotoisin, mutta et ainakaan Länsi-Uudeltamaalta tai ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta. Ei tuo Kim Jong kauas heitä täällä Siuntiossa. Kyllä asia on niin, että RKP on hoitanut kunnan kaavoituksen. Siuntion kaavoituksessa on paljon ongelmia ja maitahan täällä riittää, nimenomaan teidän kannattajillanne.Muut puolueet saavat syyttää itseään, koska ovat suostuneet alamaisiksenne. Tutkaile hallitusneuvotteluiden kuntatyöryhmän neuvottelijoita, niin kyllä RKP:llä on vahvasti ollut sormensa pelissä tämän kuntaliitossotkun kanssa. Varuboden on hallinnut Siuntion kauppamaailmaa ja K-kaupalle ei meinaa löytyä tonttia Siuntiossa. Tämähän parantaisi jo kummasti kilpailua. Kysy Rabbelta asiasta. Hyvä-veli-toiminnan ansiosta Suomi ei ole oikeusvaltio, eikä demokraattinen maa. RKP on pitänyt huolen pienestä kiinteistöverosta Siuntiossa , joka on hyödyttänyt kannattajianne ja rokottanut ansiotuloja. Olet Stefan vielä vähän idealistinen ja sinisilmäinen, mutta kehityskelpoinen.

Olen kotoisin Lohjalta....

Olen kotoisin Lohjalta.... hups... Stefan S

Sivut

Luetuimmat

Uusimmat