Keskustelu

Taustatietoa kuntaliitoksiin (myös Lohja, Siuntio ja Nu-Pu)

Pahoittelen LU:n toimitukselle, että tuon lehden keskustelusivuille Helsingin Sanomien 21.2.2012 uutisoiman asian kuntaliitosten taustoista.

Suosittelen kaikille paluuta tiistain (21.2.) Helsingin Sanomien Kotimaa-osaston sivu A 8:n uutiseen "Viialainen vertaa kuntien uudistusta Stalinin toimiin". Laajempi maakuntajohtaja Matti Viialaisen haastattelu on sunnuntain (19.2.) Karjalaisessa.

Helsingin Sanomien haastattelussa Viialainen toteaa: "Kuntakartta on täysin Säätytalon hallitusneuvottelujen mukainen. Se ei ole mikään virkamiesten harjoitus".

Matti Viialainen on Etelä-Savon maakuntajohtaja ja demarien kunta- ja alueryhmän jäsen. Ihmekö tuo, että tietää Säätytalon koplauksien yksityiskohdat.

Nyt napsahti kohdalleen, mistä Siuntion Rkp tiennyt ja etenkin Marcus Nordström tuonut esiint, miten ja mihin Siuntio halutaan liittää. Nyt ymmärtää myös sen, miksi kuntaministeri Henna Virkkunen on koko ajan ollut puhetaidoton pöllö. Ei tietenkään pienintäkään tukea kuntaministeriltä Siuntion päättäjille, koska jo ajat sitten oli päätetty ihan toisin kuin Siuntion valtuutetut ovat halunneet.

Ei mikään ihme:
- että Siuntion kuntaliitoksesta on äänestetty jo kahdesti
- että Helsingin hallinto-oikeus pysäytti yhdistymistyöskentelyn
- että Stefan Wallin ehdottaa Porkkalan kunnata-asian käsittelyä vielä kerran
- että kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta ei halua Siuntion liittyvän Lohjaan.

Kyllä etoo poliitikkojen halu ja kyky yrittää kusettaa kansalaisia. Parempaa ja demokraattisempaa työskentelyä ei siis ole odotettavissa runsaaseen kolmeen vuoteen. Siitä vaan poliitikot riemu rinnoin ja jyrkimäisellä jykevyydellä pakottamaan suomenkieliset Ruotsalaisen kansanpuolueen vasalleiksi.

Ja olihan hallitusneuvotteluissa paikalla Siuntion Vihreiden Kristian von Essen. Ensikäden tietoa on siis ollut hänelläkin.

Lieköhän Patista patisteltu Jyrkipojan poppoosta. Etoo vaan entistä enemmän.
Tämä on niin sairasta touhua kuin olla voi. Kauan eläköön demokratia - muistoissamme!
Kiitos vaan kaikille asiaan vaikuttaneille.

Heikki Valtavaara

Kommentit (107)

Kommentit

Ok suodaan anteeksi =)

Ok suodaan anteeksi =)

Hävettää....Saamarin

Hävettää....Saamarin A-market.

no se on perjantai =),

no se on perjantai =), piruko näissä paikan nimissä perässä pysyy...Porkkala..Kirkkonummi, Lohja, Raasepori ja kaikkea sekaisin.

Juu riittää ku toi taksikuski

Juu riittää ku toi taksikuski löytää perille... Ja, Irene ja muut, eiköhän jätetä nää Pastorit ja Pohjoisvirrat kinamaan keskenään....siitä ei tuu loppua millään,kohta ne rollaattoreilla kummiskin toisiaan lyttää.

Joskus kuulemma taksillakin

Joskus kuulemma taksillakin hankala löytää perille. Ei omaa kokemusta mut muut on kertonu..

Lohjan ei missään tapauksessa

Lohjan ei missään tapauksessa kannata nyt lähteä neuvottelemaan Nummi-Pusulan kanssa liitoksesta. Kaksia rinnakkaisia neuvotteluja on sulaa hulluutta pitää yllä ja tuhlata resursseja. Parasta olisi odottaa valtion ohjausta asiassa, jolloin tiedämme tarkemmin, miten esim. peruspalvelut tullaan järjestämään.

Tässäkin on tulevissa

Tässäkin on tulevissa vaaleissa äänestäjille mietittävää kerrakseen.

Sivut

Luetuimmat

Uusimmat